Mám osazeno turbo co je v popise. Průchozí výfuk bez ničeho. Při řazení vyššího kvaltu zvuk klasicky ,,pou''. Sehnal jsem rezonátor, navařil jej kousek dál než byl katalyzátor a ,,pou'' přestalo, pouze pěkně odfoukne, výkon bezezměny. Teď se dostávám k problému.. Když přidám plný a sešlápnu spojku v momentě kdy turbo tlačí nejvíc, turbo neodfoukne, nýbrž změní odfouknutí na 3 krátce po sobě jdoucí intervaly. Tenhle jev můžeme slyšet třeba u nějakých dragsterových speciálů nebo jinak našlapaných mašinkách, kde ty turba jsou kolikrát větší jak celá palice motoru. Takové to ''šhapapa''. Viz tohle video https://www.youtube.com/watch?v=UvmlQ0K9OAg a čas 0:45 na té bílé silvii nebo co to je za auto. Začlo to dělat samo od sebe v průbehu jízdy. Beru to jako závadu, nýbrž jsem zaznamenal i úpadek na výkonu. Turbo jsem měl venku a mechoš mi jej rozebíral. Bylo v něm trošku více karbonu, turbo mi vyčistil, turbo jsem namontoval A..? A nic. To samé ,, Shapapap'' zdá se mi, že ten zvuk už není tak intenzivní ale dělá to stále.
Kde a v čem může být problém ? Nemáte s tím někdo zkušenosti ? Napadají mě různé věci, od ventilu N75, přes vývěvu ( vytváří malý podtlak > měnil jsem starou, za tu co mám aktuálně, ale po výměně to nedělalo.), špatná nafta, až po zanesený paliv.filtr.. Měnit všechno nechci. Filtr má najeto něco kolem 5-8 tis km.

Ještě dodám, že se změnil celkový zvuk auta. Spíše slyším ten rachtající diesel nez pískot z výfuku jako předtím. Výfuk tišší.