Je rozdíl v časování předvstřiku TDI vs SDI? netáhne nad 2,5

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Pan.Klobouk
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Je rozdíl v časování předvstřiku TDI vs SDI? netáhne nad 2,5

Příspěvek od Pan.Klobouk »

Zdar mám v káře takový mix všeho motor (komplet) SDI zastavěný v 81kw TDI ASV. a ptám se je rozdíl v časování převstřiku? Je stejný ten interval ve kterém se musím pohybovat ? Protože od 2500 ot - 3000 je to nějaký mrtvolný. Nad 3000 ot/min neřeším. Zatím jsem to neměl na diag. ale po nastavení předvstřiku a projetí chyby nebyly. Plus motor se zajíždí na nových kroužkách. 2500km A dodržel jsem pravidla zajíždění. takovýto mix motorů způsobila finanční tíseň, pro případné otázky :D
audi c4 2,5tdi ael/volvo 940 D24TIC / Legacy ej201 do lesa a snehu, vlastne vsecky auta jen pro zabavu :-D
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

si najdi jak se zadává v nastavení TDi graf, před tlačítkem start zadej mapu motoru který tam máš a budeš vědět hned,

pokud budeš bokem vídně a tdi graf se nezobrazuje tak máš dole napsáno

počátek vstřiku přichází příliš brzy nebo pozdě ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jestli to také není tím, že majitel nejdřív jezdil s turbem a poté sedl do SDI, což je poměrně šok..Samozřejmě záběh také něco řekne, tak bych chvilku počkal a možná si i zvyknul.. :)
nepropadat panice...
Pan.Klobouk
Sběrač informací

Příspěvek od Pan.Klobouk »

Jericho:
Zdar předvstřik je nastaven přesně v rozmezí lehce nad čárou. Ale podle Tdi proto mne zajímalo jestli SDI bloky to nemají jinak. nicméně koukal jsem na hodnotu protékaného vzduchu a je pernamentně 450-480 a požadované rozmezí je asi 270-370 cm^3 asi jednotky si přesně nepamatuju...
Slovacek. milos:
Nicméně šetřil jsem to cca 2600 km a teď to občas pošlu ke 3000, SDI jsem párkrát měl a miluju je, ale tohle je blok SDI v TDI autě.
audi c4 2,5tdi ael/volvo 940 D24TIC / Legacy ej201 do lesa a snehu, vlastne vsecky auta jen pro zabavu :-D
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“