Investice, spoření
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Investice, spoření
Ne že bych měl zbytečné peníze, ale mohl bych si teď dovolit dát cca 100 tis. někam na spořicí účet. Máte nějaké osvědčené spoření, kde není povinné zakládat si i běžný účet s poplatky, bez různých podmínek atd.? Něco, kde je zhodnocení reálné, můžete si peníze v případě nouze vybrat kdykoli a bez sankcí? Nechci se upisovat a řešit x dodatků. Díky
Jaguar S-type 3,0, r.v.2003
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004
Citroen Berlingo 1,6 HDi, r.v.2009
Fiat Scudo 2,0 JTD, r.v.2008
A další...
A další...
tieto sporenia co ponukaju banky tam skoro ziadne uroky niesu musel by si ist do nejakých rizikových investicii alebo burza cených papierov ale mozes príst aj o vsetko.
Podla mna dosť dobra investiicia je do pozemkov alebo ornej pody alebo nejakej drobnej nehnutelonosti treba garáže ktoru dáš do prenajmu
Príklad: Ja som pred 5rokmi kupil garáž u bytu za 9000eur a teraz sa pohybuju za 15000 a žiadne niesu na predaj.
V dnešnej dobe prachy nenechávat prachama ale rozumne utratiť lebo ich zežere inflácia.
Možno by nebola špatna investícia treba do zlata,stiebra...
Podla mna dosť dobra investiicia je do pozemkov alebo ornej pody alebo nejakej drobnej nehnutelonosti treba garáže ktoru dáš do prenajmu
Príklad: Ja som pred 5rokmi kupil garáž u bytu za 9000eur a teraz sa pohybuju za 15000 a žiadne niesu na predaj.
V dnešnej dobe prachy nenechávat prachama ale rozumne utratiť lebo ich zežere inflácia.
Možno by nebola špatna investícia treba do zlata,stiebra...
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
peníze
současné bankovní produkty ti peníze spíše znehodnotí-inflace je vyšší než oficiálně uvádějí.těch pár tisíc,co máš bych investoval do dividendové akcie.od jisté doby musíš spoléhat jen na sebe a obvzláště co se financí týče 

seat 2.0 tdi
Já si říkal, že takové ,,drobné" díru do světa neudělají. Mám M-bank, kde žádné poplatky nejsou, takže kromě inflace je to svým způsobem také výhra.
Jaguar S-type 3,0, r.v.2003
A další...
A další...
Můj bohatý kámoš jednoznačně přišel k tomu, dát je do matrace,nebo investovat,protože ať to měl kdekoli, všude ho okrádali. Mnohdy doplácel několik tisíc, aby mu jeho prachy vrátili celé ,a když k tomu přičetl inflaci, splakal nad výdělkem. Kdyby mi někdo řekl, že bude chleba stát 50 kč a mléko 30 , tak bych tomu kdysi nevěřil. Jeho miliony před 10 lety tak dostaly úplně" jinou tvář" a postupná devalvace díky tomu, že se prachy rozdávají občanům , aby "roztočily ekonomiku" úspory zničila. ˇUdajně jsme bohatá země, ale moc mi to nesedí, protože země je bohatá podle toho, kolik bohatých občanů má..Pokud tím myslí kancelářské krysy, které mají plat až 50000Kč měsíčně, neplatí žádné daně, protože je živí stát, který jim ty "údajné daně " platí, a jelikož stát jako takový nic nevydělává, jen kasíruje , je to cesta do pekel. Samozřejmě oligarchové zvednou laťku, bohužel způsob zbohatnutí těchto molochů a jejich efektivita pro stát je minimální.....Takže nejlepší spoření je vždy, pokud už nějaká větší suma naskočí, jí vždy utratit za něco, co neztráí hodnotu, což je nemovitost , popřípadě i vzdělání /ale raději ne u nás/ popřípadě hodnotné historické věcy,artefakty apod. Ale to chce odborníka , i zlato je rizikové ..Hlavně nevěřit státu ani slovo, protože stát tvoří lidé, kteří lžou, kradou a připisují si hodiny a zásluhy... 

nepropadat panice...
Tak s týmto mám úplne čerstvú skúsenosť ... v decembri som sa nechal v banke ukecať na investičné sporenie. Priemerný ročný výnos 7%. Čo čert nechcel, prišiel koronavírus, akcie šli do prdele, za týždeň spadli o cca 15% ... príde mi to tak, že riziko nesie investor sám, ale o zisk sa delíš so zástupom bankových maklérov v kravatách ... NIKDY VIAC! Radšej si kúpim ďalšie auto a budem sa z neho tešiť ...
Passat Alltrack '14 CFGC
Passat Alltrack '17 CUAA
Sharan 4motion '15 CUVC
Fabia '02 AQV
P307 '03 NFU
Camaro '76 LT 350
TT Roadster Quattro '00 APX
Honda AFRICA TWIN Adventure '22
Passat Alltrack '17 CUAA
Sharan 4motion '15 CUVC
Fabia '02 AQV
P307 '03 NFU