Problém s chybou P0471 u několika čidel u mercedes A w169

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
l.prikryl87
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 27 úno 2020, 11:42
Bydliště: Krásensko

Problém s chybou P0471 u několika čidel u mercedes A w169

Příspěvek od l.prikryl87 »

Ahoj, určitě Vás jako první napadne po přečtení předmětu že se toto řeší všude. ale bohužel ani na zahraničních fórech sem nedokázal najít něco podobnýho. všechno začalo před rokem v zimě kdy začal zlobit termostat, auto neregenerovalo dpf, skákala chyba p0471. Jako první jsem vyměnil čidlo, chyba za jízdy se objevovala pořád v tahu, poté jsem vyměnil termostat, auto spustilo při prvním ohřátí motoru na 80 stupňů regeneraci a od té doby byl pokoj (chyba skočila ve velké zátěži motoru-přece jen má auto najeto už 220 tis km). Do nádrže jsem přidával aditiva na číštění DPF od Wynns a chod auta se zlepšoval. Během roku začala blikat kontrolka žhavení při startu a tak okolo prosince začala znovu naskakovat P0471 ihned po startu a nešla smazat a zjistil jsem, že k tomu aby se objevila nemusím ani nastartovat,ale stačí jen otočit klíčkem. byl jsem na diagnostice, tak byl v háji žhavič na druhém válci a v tu chvíli když jsem tam byl tak chyba P0471 šla smazat. tak jsem vyměnil všechny žhaviče (chyba žhavení už se neobjevila), u toho vyčistil celé sání včetně EGR od sazí a chyba čidla DPF se stále objevovala. tak jsem koupil nové, v domnění že po roce čidlo odešlo a i to nové se chová stejně. Při otočení klíčku za studena (třeba ráno) okamžitě naskočí P0471 a nejde smazat. lze ji smazat až po ujetí cca 8 km až se auto malinko zahřeje. rozsvědcuje se vyloženě i emisní kontrolka po pár dnech. když měřím napětí na signálu tak do řídící jednotky signál jde, že čidlo reaguje. vodiče jsou taky ok. konektor taky. dal jsem zpět původní originál mercedes čidlo a taky chyba nemizí. DPF dle diagnostiky je zanešeno 1g sazí.
setkal se někdo s takovou věcí? Je to 2.0 180 cdi 80 kw, r.v. 2005.
proxima
Přispěvovatel
Příspěvky: 687
Registrován: 07 dub 2017, 18:17
Bydliště: SK

Příspěvek od proxima »

Podĺa schémy to ma dva snímače na výfukovej sústave ...snimač diferenčného tlaku a snímač tlaku výfuku.
l.prikryl87
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 27 úno 2020, 11:42
Bydliště: Krásensko

Příspěvek od l.prikryl87 »

To sem si všiml taky když jsem byl na diagnostice a abych pravdu řekl, tak si myslím že diagnostika to taky psala jako snímač tlaku spalin a v programu to je značený jako B2.2. Ale borec mě taky odkázal na čidlo diferencionalního tlaku. Ale kdyby to byla pravda je možný, že je to č.190 v odkazu? Když sem to celý čistil tak to bylo totálně zarostlý karbonem. Ale nerad bych koupil něco za 1 tis kč když by to tím nebylo.

https://mercedes.7zap.com/en/eu/fg/car/ ... 0/0/0/#190
l.prikryl87
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 27 úno 2020, 11:42
Bydliště: Krásensko

Příspěvek od l.prikryl87 »

Takže po roku trápení jsem objednal orig čidlo tlaku spalin (1750kč) co je pod EGR a je po problému. žádná chyba za studena, žádný padání do nouzáku v tahu.
Odpovědět

Zpět na „Mercedes-Benz“