octavia tour 2010 - propada se brzdovy pedal
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
octavia tour 2010 - propada se brzdovy pedal
zdarvim vsechny,
octavia 2010 tour
1.9 TDI 74 kW
kotouce + desky meneny cca 10k km zpet
kapalina - stav měrky OK
popis problému/závady:
pri nastarnovani a seslapnuti brzdoveho pedalu - pedal jde okamzite dolů, po uvolneni stoupne zpet a po dalsim seslapnutim uz tam jakoby citim mensi tlak - uz tak rychle nepadá.
pokud jedu a zacnu brzdit tak se pomalu propadá, nelze brzdit plynule napr.
jako bych brzdil silou 1 2 3 4 5, funguje pouze 1 2 proste musim skoro doslapnout na zem potom pockat az se pedal vrati zpet a pak nohu na brzdu znovu.
nesetkal se nekdo s tímto problemem?
octavia 2010 tour
1.9 TDI 74 kW
kotouce + desky meneny cca 10k km zpet
kapalina - stav měrky OK
popis problému/závady:
pri nastarnovani a seslapnuti brzdoveho pedalu - pedal jde okamzite dolů, po uvolneni stoupne zpet a po dalsim seslapnutim uz tam jakoby citim mensi tlak - uz tak rychle nepadá.
pokud jedu a zacnu brzdit tak se pomalu propadá, nelze brzdit plynule napr.
jako bych brzdil silou 1 2 3 4 5, funguje pouze 1 2 proste musim skoro doslapnout na zem potom pockat az se pedal vrati zpet a pak nohu na brzdu znovu.
nesetkal se nekdo s tímto problemem?
Škoda Octavia Combi, L@K 1.9 TDI 81kW - ASV , rv. 2000
Škoda Octavia II. facelift, 2.0 TDI 103kW - CFHC, rv. 2012
Škoda Octavia II. facelift, 1.6 TDI 77kW CAYC, rv. 2011
Škoda Octavia III. facelift 1.6 TDI 85 KW, rv. 2018
Škoda Octavia II. facelift, 2.0 TDI 103kW - CFHC, rv. 2012
Škoda Octavia II. facelift, 1.6 TDI 77kW CAYC, rv. 2011
Škoda Octavia III. facelift 1.6 TDI 85 KW, rv. 2018
- martinsidlo
- Aktivista
-
- Aktivista
někdy pomůže milošův mazec, ted naposledy až na podruhé https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... l7C8Jrv4Np
dal jsem mazec nic, vag nic mazec nic a nakonec zas vag a
přitom nikde ani bublinka, hlavně dolévat kapalinu!!!!! pedály se propadají i u nových aut z fabriky
dal jsem mazec nic, vag nic mazec nic a nakonec zas vag a

Ano, tohle je základ, jak uvidiš trubku od brzd, odvzdušni to.. Jinak tohle vždy nastane po opravě brzd i když nikdo s kapalinou nic nedělal, pouze se zatlačily pístky..Lepší je, vždy udělat třeba jen zadek a až si sedne, tak předek, protože jakmile se udělá vše najednou, ABS se pomátne, patrně tam vznikne nějaký pytel...Takže jakmile tam vzniknou vůle, /vyčistí se celá brzda, pístky se zatlačí až na doraz do svěráku/, tak vznikne problém..Doporučuje se, při zatlačování pístku povolit odvzdušňovák a tu sračku nechat vystříknout a tím nepoplašit ABS , ale zaručené není nic. Pokud je problém, nastupuje Milošova metoda záběhu brzd, kdy pořádným čoudem -brzděním vymezit vzniklé vůle a dohnat ABS k odpovědnost..., k čemu bylo stvořeno. Funguje to, stejně jako případný smrad z brzd... 

nepropadat panice...
- martinsidlo
- Aktivista
- martinsidlo
- Aktivista
Ano, to by odpovídalo, ale já v dílně popojížděl se zánovní dodávkou z koncernu a málem jsem vrazil do zdi, jak se propadl pedál. Tak se ptám řidiče, ty sem jedeš s nějakou kravinou a propadá se ti pedál.?.Ale ono to zabrzdí a v autorizáku říkali, že je to normální..Tohle ale mělo ABS..
nepropadat panice...
- martinsidlo
- Aktivista
-
- Aktivista
zakopaného psa hledat to je tak mít celou detektivní skupinu,jericho-3 píše:To je zajímavé...Ale to by šlo lépe zjistit, kde je zakopaný pes..
nejhorší je si myslet žes ho našel a přijde den kdy ti život zas dokáže jaký si blb, myslet si že už jsi konečně na něco přišel,
příklad blbá kokta s abs svíti kontrolka desek, nastartuješ pedál se nepropadá, zaškrtíš hadičku vypustíš kapalinu přes odvzdušnovák dáš nové desky lehce došlapeš, nastartuješ a

co ted? vyměníš hbv a

mám odnova koktu OIII a po startu se pedál propadá do poloviny pak se zastaví
Tam, kde není ABS je to snadné, může být na vině HBV nebo omezovač brzd nebo hadice. Takže postupným zaslepováním trubek se dojde k viníkovi a opraví se...Já nezapomenu jak jsem to kdysi řešil na Simce, kdy majitel v dobách nedostupnosti dílů použil hadici z maznice, ta se vždy uhnula do strany a ukradla tlak.. Tvrdost pedálu se zlepšila, ale pořád to nebylo ono a já nakonec zjistil, .že použil jiný svěrák přední brzdy z jiného modelu a aby to vyšlo, tak mezi svěrák a těhlici vložil skus páskoviny, šikovně udělané a při zabrzdění se celý svěrák hýbal-a tím ukradl tlak brzdě a byl pořád velký krok..Prostě tuhost komponentů narušil kus obyčejného železa.. Tehdy nebyly STK, tak to bylo jen na majiteli... 

nepropadat panice...