Isuzu Trooper 3.0Dti jde na 3...
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Isuzu Trooper 3.0Dti jde na 3...
Takže posun je takový že jsem to rozházel a setrvák na mě málem vypadnul i se spojkou, je to dojetý do smrti, nový setrvák nesmysl a ani ho u nás nemají...
Prý to někdo v Opavě repasuje, nemá někdo zkušenost ?
Prý to někdo v Opavě repasuje, nemá někdo zkušenost ?
Takže po nějaké době opět posun, repas setrváku ( za ne zrovna malou částku ), nová spojková sada, poskládat a mělo by to zase šlapat
Setrvák drží na 8mi šroubech, co je pecka, tak otvory nejsou uhozené ale pravidelné - tzn. setrvačník lze namontovat v 8mi různých polohách, teď jak to dát, takže motor do horní úvratě, setrvák tak aby byl výřezem v impulzním kole těsně před snímačem otáček, to mi připadlo logické, nula, motor ani neštěkne... , už pomalu začínám být z tohoto auta unavenej
Musel jsem zahledat a zapátrat a našel, setrvák se montuje v HÚ značkou dolů na 6 hodin, takže znovu rozborka
Tak po všemožných patáliích se to podařilo dát do kupy, následně jsem zjistil že motor jde opět na tři válce
Auto má sice OBD zásuvku ale ničím to nejsem schopen načíst, nespojím se s tím, zkoušeno 6 různých diagnostik ( Delphi,Würth,TopDon,ThinkScan,Bosch,VAG), změřil jsem tlaky přes žhavky,cajk,takže opět některý vstřik..odporově všechny stejné,takže mechanický problém jsem usoudil
Abych je nemusel všechny vytahovat a posílat do Rasošek na test ( jinde tyhle vstřiky neumí ),rozhodl jsem se pro test odpojováním za chodu motoru ,podotýkám že vstřiky jsou v oleji pod ventilovým víkem,takže start bez víka a postupně odpojoval vstřiky,nereagovalo to na čtvrtý,olej z toho bez toho víka ani moc nelítal jen trochu z vaček
Vstřiky nesehnatelné,nový asi 15600 kus,pecka,starý japonec,ebay,polsko,nic,haluzově jsem sehnal někde u Varů ale borec že nechá jen celý motor i s převodovkou,musel jsem to vzít,přehodil vstřik,šlape to
Takže abych to shrnul,po třech měsících shánění,ježdění,laborování a nákladech asi 35tis. to jede
Auto má sice OBD zásuvku ale ničím to nejsem schopen načíst, nespojím se s tím, zkoušeno 6 různých diagnostik ( Delphi,Würth,TopDon,ThinkScan,Bosch,VAG), změřil jsem tlaky přes žhavky,cajk,takže opět některý vstřik..odporově všechny stejné,takže mechanický problém jsem usoudil
Abych je nemusel všechny vytahovat a posílat do Rasošek na test ( jinde tyhle vstřiky neumí ),rozhodl jsem se pro test odpojováním za chodu motoru ,podotýkám že vstřiky jsou v oleji pod ventilovým víkem,takže start bez víka a postupně odpojoval vstřiky,nereagovalo to na čtvrtý,olej z toho bez toho víka ani moc nelítal jen trochu z vaček
Vstřiky nesehnatelné,nový asi 15600 kus,pecka,starý japonec,ebay,polsko,nic,haluzově jsem sehnal někde u Varů ale borec že nechá jen celý motor i s převodovkou,musel jsem to vzít,přehodil vstřik,šlape to
Takže abych to shrnul,po třech měsících shánění,ježdění,laborování a nákladech asi 35tis. to jede
Tak aspoň že si to dotiahol do zdarneho konca
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
No, ještě jsem udělal komplet oleje v difech,motoru,všude kaše samozřejmě...
A jako třešnička na dortu tak chce samozřejmě STK...
A jako třešnička na dortu tak chce samozřejmě STK...
no ty emise po nějaký opravě mi vždycky děsí hele tu diag zkus launch příště,jestli někdo kolem nemá. Já mam starou jebku,ale zvladá japonce v poho. Víc než bosch.
Jako ofiko není šance, to hulí v tahu, ne nijak hrozně ale neprošlo by to si myslím..
když to je po 2000 s obd,tak to točí stejně .Jak to napíchne,tak ty psaný otáčky tam musí bejt a bez napíchnutí to asi neprojede linkou.I když asi to někde ještě de se tomu vyhnout. Ale co se ted děje s tima kontrolama na cestě a to rozmazávání mediama,tak to bude jen horší a to může bejt auto i celkem v cajku.
Je to škoda no,to auto je pořád pěkný,bez koroze,nasypáno 40tis,ano občas to zakouří ale jako nic hrozného, tuhle jsem jel za starou Tatrou za kterou nebylo vidět ale na značce novotou zářící nálepka z STK
Dal jsem mu to ať s tím dva týdny jezdí a dává tomu občas za uši, říkal že už si nevšimnul že by to kouřilo, tak jsem to hodil na STK a normálně to udělali