favo píše:10000,- rozhodně není důstojný důchod, ale nic vezlém, důchod odpovídá odvodům který jsi během života platil.
Otec makal celý život jako dělník a má důchod podstatně vyšší než je 10000,- a nestěžuje si.
Matka makala jako dělnice a většinu života ztrávila v invalidním důchodu, který mimochodem stál za pěkný vyliž prdel a kdyby jí neživil otec tak by z toho invalidního důchodu nezaplatila ani inkaso, natoš nájem, ale po přepočítání na starobní důchod má taky víc jak 10000,- , takže otázka zní jestli pak jsi před důchodem dlouhá léta nepodníkal a neplatil sis jen to nezbytné minimum. To se totiž potom nemůžeš divit výši důchodu.
On to totiž stát živnostníkům dá rád vyžrat, to že si nezaplatili nic navíc.
A co se týká platů ve škodovce, to je asi jediný exces v této zemi kde se i lidem u pásu rozdávají stotisícové odměny a platy se tam pohybují kolem 50000,- Kč a odborníci z jiného odvětví jen nevěřícně kroutí hlavou jaký může dostat plat cvičená opice. No alespoň víme které podniky nám tu zvedají tu průměrnou celostátní mzdu.
Ale se škodovkou bych si hlavu nelámal ani z němců, ti totiž dělají vše proto, aby tu za pár let žádné automobilky nebyly.
Ani nevím, zda už mi to přišlo, a to že mám jen tolik mne neirituje, to je omyl, to je pouze konstatování , protože vždy jsem přemýšlel dopředu, a mám obrovskou výhodu , že znám základní poučku , kdy rozhodující jsou náklady..Někomu nestačí 50000 kč měsíčně a kňučí, a co je největší položka? Žrádlo, když vyjímečně nakouknu do masny , nedávno jsem kupoval špek, tak čumím jako tele. My máme veškeré maso, drůbež atd. svoje, protože na rozdíl od většiny vesničanů nám práce nesmrdí, žeru si líp než Babiš a je to na něm vidět..Další položka jsou lákadla moderní doby, nové auto, nový tablet, telefon chytroušek atd. atd. Kupuji si jen to, co potřebuji, moje sebevědomí nepotřebuje doping, nemusím mít fousy a tetáž po celém těle a sedět v moderním autě, abych měl možnost využít své zbývající erekce..Samozřejmě čehůn ihned kontruje, závidíš, protože na to nemáš..Protože oni vše poměřují těmito pozlátky...A co se týče invalidního důchodu, víš, já mám v invalidním důchodu jak synovce , tak jeho ženu. A mají jedno společné, mají samé ůlevy, mladý synovec pokuřuje doma, jeho kůže měla kdysi obrnu, a pořád nadávají, že mají málo, přitom mají barák, 3 auta, ona dělá účetní a jakákoliv pokora je pro ně neznámé slovo..Já mladému říkám, co pořád knučíš, že tě bolí záda...? Myslíš, že mě ne? Měli by jste líbat prdel státu, že vás takhle dotuje..Co si vůbec myslíte? Jakákoliv vděčnost už se z lidí dávno vytratila. Nakopat většinu čehůnů doprdele a zavést příděly..Jak je možné, že Němci vytvoří dvojnásobné hodnoty než my? Já mám vlastnost, že od státu nic navíc nechci a ani za socíku jsem nechtěl, protože většinu co ten stát tehdy měl ukradl a naloupil. Už jsem toho v životě viděl dost a proto mne dnešní stav tak zklamal..Ještě že mám ty motorky..

nepropadat panice...