octavia 3 tdi cupa olej mezi dpf a chladičem spalin

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
JHBullit
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

octavia 3 tdi cupa olej mezi dpf a chladičem spalin

Příspěvek od JHBullit »

ahoj auto má najeto 255tis a dpf už bylo plné tak jsem ho vyndal ze pude na čištění ale zarazil mě olej mezi dpf a chladicem spalin odkud se mohl vzít ? z turba projít katem pak dpf a až dolu k tomu ? na druhou stranu si říkám ze když by šel olej přes turbo bylo by to vidět už na katu. dále mě zarazily jakési stekance uvnitr zeby tedy ten olej ? nebo snad chladicí kapalina ? auto mám chvíli takže nevim jestli bere olej nebo vodu Obrázek
Obrázek
Obrázek
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

olej tam ide zvonku popri spone si myslim :) však to aj vidno.... že dnu je sucho..

bacha na to jemne sitko v DPFku...vyzera uz biedne!!!!

Defakto ten filter je KO...pretože za filtrom nesmie byť sadza a čistenie mu nepomôže.

Uvedomte si že toto je LP EGR a spaliny z tohoto systému sa prisávajú PRED TURBOM....takže si nemôžete dovoliť mať sadze prúdiace do sacieho traktu turba..
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
jjuriss
Přispěvovatel

Re: octavia 3 tdi cupa olej mezi dpf a chladičem spalin

Příspěvek od jjuriss »

ahoj, podarilo sa ti to nejako vyriesit? DPF po cisteni pracuje spravne? alebo si cele vymenil za nove?
Skoda Octavia 1.9TDI, ASV 81kW, r.v. 2002, 230tis. km, climatronic

Skoda Octavia Scout 2.0TDI, DJGA, 135kW, 7°DSG, r.v. 2018, 143tis. km
metko
Nováček

Re: octavia 3 tdi cupa olej mezi dpf a chladičem spalin

Příspěvek od metko »

S najvacsou pravdepodobnostou je to olej z odvetrania hlavy..
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“