Stránka 1 z 1

Octavia tdi 77kw BJB nekdy nejde nastartovat

Napsal: 18 čer 2021, 22:08
od mitch17
Ahoj všem, můj problém je trochu jinej, než jsem zde v topicach našel (možná jsem řešení přehlédl).
Po otočeni klíče auto nejde nastartovat. Nerozsviti se zhaveni a po vteřině rozsviti trvale ESP, naskočí posilovač řízení a za chvíli sahara.
Ale pokud sepne správně, auto chytne a jede bez problémů. Pokud ho vypnu a otočím klíčem, musím treba 10x než zhaveni a MIL se rozsvítí, pak vím že chytne, nespoustim ani starter. S rostoucí venkovní teplotou tato protivnost narůstá.
Dal jsem nové relé J322 v eboxu - pin 87 na relé je pod napětím(mereno při malinko povytazenem rele, takže jestli je to v kabelu dál netuším) a pojistka 11 v pristrojovce také ikdyž otočením klíčem a nejde nastartovat.
Nabízí se kabeláž, ale to by přece vypadávalo i při jízdě a to se neděje. Pod baterii jsem ji kontroloval a vypadá bez poškození.
Myslím že napětí nejde z 30tky, ptz vagem se spojím, ale svítí blok chyb-tedy 02, ale do measure-08 a dalších se nedostanu. Při scanu jednotek mi ECU zahlási, že se nespojí. Jinak ECU je bez chyb, ale ostatní jednotky hlásí chybu 01314,tedy nekomunikaci s ECU.
Dale mě napadla spínačka ale tam nevím jak to otestovat a myslím že kdyby zlobila, tak by nešlo více větví.. Jako třeba rádio a tak, ale možná se pletu.
Nějaké schémata mám, ale nemůžu najít napájení 30 a 15 v ECU a co spina spinací skříňka, můžete někdo říci?
Pak bych měřil napětí na ecu a třeba by to bylo jednotkou. Ale opět mi je divný, ze když to naskočí, tak auto normálně funguje (kdysi jsem řešil studený spoj na jiným autě a tam to chcipalo i za jizdy).
Furt se to chová jako když nesepne relé, ale nevím už, které! Nemá ECU ještě nějaké v sobě? A ještě se zeptám, rele x-kontakt by to dělat nemohlo?
Snad jsem to popsal vše a dobře.
Zatim díky a kdyby někdo poslal nápad.. Budu rád..

Napsal: 20 čer 2021, 18:14
od mufti
EDC16U1 mali problémy, ktoré mali presne takéto príznaky ...

Napsal: 30 čer 2021, 22:07
od mitch17
A máte někdo doporučení na ECU servis, který dokáže tohle napíchnout, prověřit (stává se to spíš až když je auto ohřátý ve vedrech co byly) a opravit? Já to kdysi řešil v Žitavě v ECU.DE..na Fiatu,který zdechl kdykoliv. Což mi právě přijde dost divný...
Díky..

Napsal: 01 črc 2021, 05:33
od anydraj
Pokud tam mas EDC16U1, tak je vadna.
Presne tak se to chova, jak to popisujes.
Odchazi tam flash pamet.

Napsal: 13 zář 2021, 09:21
od mitch17
Pánové, když seženu jinou jednotku z vraku, jak složitý je to spárovat. VCDS bych měl a představu že vytáhnout pin z budíků a zapsat do ECU mám taky. Ale jen povrchně, koukal jsem po netu a většina spárování je na O1. Našel by se někdo s docela podrobným návodem na O2 pro mě? Díky...