Bmw e61 530xd..tvrdnouci brzdovy pedal + EGR problem..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Venda TD
Přispěvovatel
Příspěvky: 97
Registrován: 09 lis 2013, 17:38

Bmw e61 530xd..tvrdnouci brzdovy pedal + EGR problem..

Příspěvek od Venda TD »

Zdravim panove,

Resim ted problem tvrdeho brzdoveho pedalu... Uz o tom bylo napsano vsude plno ale nejsem si uplne jisty nekolika vecmi a zacinam se do toho zamotavat..


Cele to zacalo netesnou podtlakovou pumpou. V tu dobu nejevily brzdy zadny problem. Pumpu jsem pretesnil- vnejsi krouzek jsem dal origo a vnitrni objednal dle rozmeru puvodniho (samostatne se neprodava - dal jsem taky o-krouzek). Po vymene to zacalo znovu rosit v predu dole na pumpe a naskaly chyby EGRka..objednal jsem ty o-krouzky ve vice tvrdostech, dal jsem tedy jiny. Opet to rosilo, EGR zlobil. A navic zacal pri parkovani (nizsi otacky motoru) tvrdnout pedal.. zjistil jsem ze hned za pumpou je ta 5cm hadicka na hlavni podtlakove vedeni zpuchrela a nahradil ji novou.. Stav jak brzd, EGR tak uniku oleje z pumpy porad stejny..

Koupil jsem tedy pumpu uplne novou v domeni ze ta stara v dost spatnem vizualnim stavu se neda zachranit. Ta nova hned zacala rosit a vse ostatni porad beze zmeny..

Docetl jsem se ze vlivem sptne pumpy muze odejit posilovac brzd.. Je mozny ze se podtlak ztraci pres posilovac a pak zlobi i ten EGR? Vsechny podtlaky jsem prosel, vse je zapojene. Hadicky uz nejsou origos a vypadaji v dobrem stavu.


Nemate s tim nekdo zkusenost? Mam v planu nejdrive vymenit komplet podtlakove hadice a pak nejspis ten posilovac ale nechci ztracet cas a penize na miste kde problem neni..

Diky vsem za napady..
Ex. - Omega C 2.5 mTD sportwagon, full, FMIC, mechanika + 12mm, MBC, 1,8 bar.

Ex. - Leon 1P1 Supercopa ed. 2.0tdi BKD DSG, 178hp 390nm, Billstein B16, ASA TEC AS2

BMW e61 530 XD 3x M-Paket. styling 63
Odpovědět

Zpět na „BMW“