spotreba JTD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
spotreba JTD
Mam alfu 145 1,9jtd rok 2000. a najeto 190tis. Zda se mi ze mam vyssi spotrebu nez by mela bejt. Vsude se docitam jak vsichni jezdej do 6-ti litru a ja se nemuzu dostat pod sedum se sebe lehci nohou nevite nekdo v cem muzu bejt probl. Vahu sem skousel sem mam jeste jednu ale bylo to bez rozdilu.
Spotreba velmi zavysi aj od sofera. Ak ju pucis ako zdutu, kozu tak sa necuduj.
Ale aj ked ju mucis v nizkych otackach tak ti vijde este vacsia spotreba. Neje nic horsie ako dedko sofer ktory ma do strmeho kopca zaradenu 5ku, 1400 ot./min. a 80km/h na tachometri. Vtedy motor najviacej zerie, a nici sa. Pri nizkych otackach a velkej zatazi ked je tlak oleja maly dostavaju riadne na pisky ojnice, ojnicne loziska, piestne capi a otom ako trpi kluka, spojka a prevodovka ani nehovorim. Motoru je vzdy lepsie ist vo vyssich otackach a lahsie ako vnizkych tazko.
Najidealnejsie je jazdit v pracovnych otackach, t.j. naucit sa pracovat s vrcholom krivky krutiaceho momentu a vykonu. Najdi si graf od svojho motora a operuj v tom rozsahu kde su jednotlive vrcholy krutiaceho momentu a vykonu a uvidis, ze aj spotrebu budes mat O.K.
Spotrebu robi sofer! Motor nici sofer!
Ale aj ked ju mucis v nizkych otackach tak ti vijde este vacsia spotreba. Neje nic horsie ako dedko sofer ktory ma do strmeho kopca zaradenu 5ku, 1400 ot./min. a 80km/h na tachometri. Vtedy motor najviacej zerie, a nici sa. Pri nizkych otackach a velkej zatazi ked je tlak oleja maly dostavaju riadne na pisky ojnice, ojnicne loziska, piestne capi a otom ako trpi kluka, spojka a prevodovka ani nehovorim. Motoru je vzdy lepsie ist vo vyssich otackach a lahsie ako vnizkych tazko.
Najidealnejsie je jazdit v pracovnych otackach, t.j. naucit sa pracovat s vrcholom krivky krutiaceho momentu a vykonu. Najdi si graf od svojho motora a operuj v tom rozsahu kde su jednotlive vrcholy krutiaceho momentu a vykonu a uvidis, ze aj spotrebu budes mat O.K.
Spotrebu robi sofer! Motor nici sofer!
Kupim elektroinstalaciu na Octu 1U TDI z L&K http://www.dieselpower.cz/forum/viewtop ... 846#602846
-
- Aktivista
- chiptuning
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Re: spotreba JTD
dneska jsem to zkousel u dcery stila na stokilometrovem useku jizda do 100km/h prumer 5.3l jinak mesto /tezssi noha / kombinovana s dallnici / 160-180 /7.7 - 8.5lbury píše:Mam alfu 145 1,9jtd rok 2000. a najeto 190tis. Zda se mi ze mam vyssi spotrebu nez by mela bejt. Vsude se docitam jak vsichni jezdej do 6-ti litru a ja se nemuzu dostat pod sedum se sebe lehci nohou nevite nekdo v cem muzu bejt probl. Vahu sem skousel sem mam jeste jednu ale bylo to bez rozdilu.

- Mongo
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
no tak ak si odpojil vahnu vzduchu a nic tak je asi vadna..... skus ak ma na sebe hore taky plastovy kryt dat ho dole a skus ju zaliat silikonom.... kamaratovi to pomohlo... ba dokonca hned po zalozeny sa nam zdalo ze ten motor ide ako besny....
Octavia Combi AGR face- Faza 1 in progress (288/232) co nevidiet VA, S764 , Bilstein B4
Passat B5.5 2.8 V6 4motion so skromným nájazdom 574000km
Passat B5.5 2.8 V6 4motion so skromným nájazdom 574000km
Mongo píše:no tak ak si odpojil vahnu vzduchu a nic tak je asi vadna..... skus ak ma na sebe hore taky plastovy kryt dat ho dole a skus ju zaliat silikonom.... kamaratovi to pomohlo... ba dokonca hned po zalozeny sa nam zdalo ze ten motor ide ako besny....
Nooo myslím že takto to asi nefunguje

Alfa Romeo 156 1,9JTD