Kia Ceed volná ruční brzda
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Kia Ceed volná ruční brzda
Ahoj. Ruční brzda mi jde asi do půlky jakoby naprázdno, když dotáhnu matici na lanovodu u ručky, tak se to o málo zlepší, ale přibržďují pak zadní kola. Jde to nějak seřídit? Je to Kia Ceed 1.4, 80kW, 2009 brzdy kotoučové. Díky moc za každou radu.
Opel Astra J sports tourer 1.7, 81kw, 2014
Kia Ceed combi, 1.4, 80kW, 2009
Kia Ceed combi, 1.4, 80kW, 2009
Re: Kia Ceed volná ruční brzda
Brzdy jsou sice kotoučové ale ruční je na pakny uvnitř kotouče, chce to zhodit kotouče,rozhýbat mechanismus paken,podle stavu pakny vyměnit a nastavit,bacha samozřejmě na lanovody aby chodily
Ty pakýnky sice vypadají jak z babety,ale pokud je to uděláno dobře,brzdí to pěkně,ale pozor,je to opravdu a jen pouze parkovací brzda, nějaký smyky s tím nebo tak neeee
Ty pakýnky sice vypadají jak z babety,ale pokud je to uděláno dobře,brzdí to pěkně,ale pozor,je to opravdu a jen pouze parkovací brzda, nějaký smyky s tím nebo tak neeee

nevím presne jak je to u ceedu ale ked je parkovací brzda vnutri kotuča na pakny jak píše roman tak je tam nastavovací excentr kterým sa da nastavit parkovací brzda na každém kole zvlášt. Aspoň u hyunde IX35 to tak bylo
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Je to stejnej systém všude,Toyota,Hyundai,Kia,BMW,MB,Peugeot třeba 406 a spousta dalších...
Líbí se mi na tom to že neřešíš mechanismus ručky ve třmenu, což je u všech starších aut problém
Líbí se mi na tom to že neřešíš mechanismus ručky ve třmenu, což je u všech starších aut problém