Ahoj všichni, mám na vás prosbičku, cca po dvou letech se chystám nastartovat svého Golfa. Chci se zeptat, co by jste mi doporučili před startem, po tak dlouhé době. Mám dát nějaké aditivum do nafty (VIF)?, mám tam pořád asi půl nádrže.
Popř. vyměnit olej, budu rád za jakoukoliv radu, jak motoru první start co nejvíc ulehčit. Za vaše, rady, tipy předem moc dekuji
GOLF 5 GTD start po dvou letech
Moderátoři: šulda, Moderátoři
GOLF 5 GTD start po dvou letech
VW GIV 1.9 TDI PD
Re: GOLF 5 GTD start po dvou letech
normalne nastartovat to nieje este taka dlha doba mozno napln novu naftu do filtra nastartuj potom pomen kvapaliny
Možná bych to na tu starou naftu nestartoval, četl jsem že ty dnešní nafty plné sraček z řepky jsou už po půl roce zdrojem problémů, co teprve po dvou letech.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Tak dva roky zpátky jsme oživovali BMW E39 která stála snad rok a půl,čerpadlo KO, tak se vyměnilo,novej filtr,auto nemělo výkon,občas zhaslo,u filtru v silonové hadici šňůra bublin, tak se šlo do nádrže, je tam jakýsi přečerpávání z jedné půlky do druhé, všechno zalepený takovým mazlbordelem kterej ani čistič na brzdy nebral,vytahalo se to ven a naložilo do benzínu,tím to celkem povolilo,ale z nádrže to nebylo možný všechno dostat,jak taky,tak se to v rámci možností vyčerpalo a vytřelo ale stejně to bylo na prd,jako nějak to jezdilo ale pořád se ucpával filtr, být tebou tak mrknu do nádrže a pokud tam budou sračky,sehnal bych si jinou
Ano, začít od nádrže dopředu , samozřejmě nový filtr , odpojit trubky od vstřiků , vyndat žhavičky, nandat dobrou naftu a protočit motor a vyházet vše z čerpadla a až půjde ta nová, tak se pomodlit zapojit trubky , zase protočit a pak dát žhavky a zkusit to. Ta řepkovka je děs. I když bylo čerpadlo zalité a schované , tak ta nafta jej zasrala tak, že bylo na opravu, možná ponořit do benzinu a nechat. A uchovávat jen s petrolejem uvnitř...
nepropadat panice...