Golf 5 1,9TDI BLS Vysoká kouřivost
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Golf 5 1,9TDI BLS Vysoká kouřivost
Ahoj, mám Golfa 5 1.9tdi 77kw BLS 2008 s DPF, ale dle mě je dpf kuchnutý/provrtaný a hulí to jak sviňa. Teď jsem neprošel emisema. Otázka je, jak zjistit jestli je v autě chip a softwarově vymazany dpfko? Když bych jenom vyměnil dpf, tak se bojím že za chvíli bude plný s tím jak to kouří. VCDS mám, můžu cokoliv nalogovat a poslat nebo idealně někdo z okolí Brna kdo by na to mrknul by bylo super. Auto jede krásně, žádný problém, žádná kontrolka, startuje na brnk, nic co by nasvědčovalo nějakýmu problému 
Naposledy upravil(a) Šindyk dne 04 kvě 2022, 15:50, celkem upraveno 1 x.
Re: Golf 5 1,9TDI BLS Vysoká kouřivost
Najlepšie vyčítať soft a pozrieť, prípadne pri troche fantázie čip uvidíš aj cez diag (dávka, limitéry a pod) Ale na 99% už podľa videa je DPF off a čip. Prípadne ak nie je možnosť vyčítať tak aspoň poodpájaj senzory okolo DPF (hlavne diferenčný) či bude zapisovať chyby.
Klidně můžu něco nalogovat, ale sám nevím jaký hodnoty to má mít v sérii, nemám s čím porovnávat. Diferenční senzor jsem myslím měnil, když diag házela chybu. Ale zkusím to poodpojovat, ale myslím si že to bude vypisovat chyby.
-
slovacek.milos
- Aktivista
bls je běžně motor na piču, a s emisema má problémy, pokud si neporadíš přistav emise i stk ti udělám, dlouhodobé řešení to je ranec
od 1.3. je nový systém měření emisí a tam si spadl do té schystané pasti 
Ok super, můžu teda telefon do zprávy? Kdybych nepochodil tak se ozvu.
-
slovacek.milos
- Aktivista
jsem na face miloš slováček , přistavíš udělám, máš jinou možnost neřeším