mercedes sprinter 313cdi 95kw

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pitypaldy
Přispěvovatel
Příspěvky: 320
Registrován: 31 říj 2007, 20:02

mercedes sprinter 313cdi 95kw

Příspěvek od pitypaldy »

Zdravím muže mi někdo poradit chtěl bych vědět na co si dát pozor při koupi
mercedesu sprinter 313cdi 95KW r.v.2001 typ motoru OM 611.981

jde mi hlavně o spolehlivost motoru jake máte zkušenosti .....mění se např. rozvody předpokladám ,že to má řetěz atd.

dekuji za veškeré informace
volvo pan
Přispěvovatel
Příspěvky: 171
Registrován: 14 kvě 2021, 22:29
Bydliště: zapad

Re: mercedes sprinter 313cdi 95kw

Příspěvek od volvo pan »

hlavně koroze,vin je na ramu za kolem spolujezdce,spodek celkově,spodky dveří a kapoty,prahy pod schodem i s podběhem obě strany,spoje střechy,rám okna,boční lišta na posuvky,zadní podběhy a pak co bude vidět,blatníky,dveře zvenku,mot.prostor atd,to je jasný..řešit de asi vše,ale třeba zamaskovanej shnilej okení rám nepotěší. Motor pokud možno bez egr,nesmí tlakovat voda,u těch prvních praskaly hlavy,takže pořádně projet,vstřiky,jestli nepodfukujou,dekl musí dolu a při tom kontrola upevnění vstřiků,bejvá tam občas prasečina,svíčky,jestli někdo někdy měnil,pak se třeba utrhne,nemělo by svitit ani blikat žhavení,bud rele,to nestoji moc,nebo svičky,nestoji moc,ale nesmi se zalomit a nebo už je,měly by bejt vidět,esp by taky nemělo svitit,to muže bejt čidlo na brzde,na kole nebo vyhnilej celej konektor na abs,pokud tam abs je.čidla moc nestoji konektor je horší.orig rozvod da mega,ale je možný,že je někdo jako pro jistotu měnil a dal neorigo sračku a to je pak loterie a zlomek km. nesmí se to při jizdě klepat,vibrovat,hučet,táhnout ke straně atd a nenechat se odbejt,že jen gumy,péra,jestli nejsou prasklý,hlavně přední příčný,sedí to pak nepřirozeně nízko. chytit musí s min točenim,hulit nesmí,na turbo je snadno vidět,shodíš hadici,vytoč to za jizda přes 3tis,v nouzaku to de jen do 3 myslim,jinak to jezdí a táhne pěkně,tak si nenech připadně nakecat,že přece dodavka,co byste chtěl atd..většinu,co píšu se dá řešit a s trochou rozumu není důvod nekupovat,ale důvod k případný slevě. Je to už letitý,tak nezmršenej a nestočenej kus bude docela štestí.
Uživatelský avatar
roman1648
Aktivista
Příspěvky: 19273
Registrován: 18 zář 2009, 06:57
Bydliště: Vysočina

Re: mercedes sprinter 313cdi 95kw

Příspěvek od roman1648 »

Pěkně výstižně napsáno ;)
Na co si dát pozor? Úplně na všechno, Sprinter 21 let starej bude olítanej jak Messerschmidt z druhé světové, ani rozvody řetězem nic neznamenají u najetýho milionu km....
Kámoš takto nakoupil několik aut od německýho DPD právě sprinterů....ano,za pár korun,trochu to poladil a obratem na tom vydělal balík, pak tam řešil nějaký průsery že ho honili kolem dílny protže všechny ty motory do půl roku kleknuly (noteeth) (noteeth)
volvo pan
Přispěvovatel
Příspěvky: 171
Registrován: 14 kvě 2021, 22:29
Bydliště: zapad

Re: mercedes sprinter 313cdi 95kw

Příspěvek od volvo pan »

děkuju :D no jo,to je právě průser ten,že origo daj mega,tak si pak někdo v dobrý víře myslí,že ty další byt značkový daj to samý. Daj tak 50tkm a to je spíš velkej optimismus. To ale dodavkou někdo najede za pulrok,dost brzo po opravě,to se pak snadno někdo nasere,když da ranec za opravu a za chvíli je motor total ko. Taky ty sprintery z de mívaly hodně často egr a tim pádem nakou klapku v sani,váhu,čidla navíc atd to se pak víc sere. Jinak je to celkem nenaročnej stroj,ale svý chce. Hele.třeba mi ukaž auto s cr,kerý najede přes 800km jen na baterku.
Odpovědět

Zpět na „Mercedes-Benz“