Vectra C 2002 vyhřev zadního okna.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
hansdob
Aktivista
Příspěvky: 8913
Registrován: 17 zář 2009, 18:21
Odpovědi: 1
Bydliště: Vysočina-Dobronín

Vectra C 2002 vyhřev zadního okna.

Příspěvek od hansdob »

Zkusím jestli už tady někdo neřešil. Nevyhřívá zadní okno na vectře C 2002 2.0 dti Nesepne ani malá led na tlačítku a nevyhřívá zadní okno. Zkusil jsem jiný panel klimatizace nepomohlo respektive chová se stejně. Proměřeno vše kolem zadního okna co jsem zjistil. Pojistka F4 40A dává napájení do relé zadního okna. Relé R3 na zadním centru ( vyzkoušeno 4 OK jiné) Okno proměřeno je to spodní svorkovnice s modrým rámem horní černý kabel. Když se podívám do diagnostiky tak při stlačení tlačítka vyhřevu BCM zaregistruje a napíše (vyhřev zadního okna aktivní) ovšem jen po dobu co držím tlačítko ( z toho důvodu jsem zkoušel jiný panel) zadní el centrum v diagnostice má vyhřev zadního okna stále “vypnuto” ať dělám co dělám. No pokud pustím 12V do okna natvrdo tak vyhřívání funguje. Řešil někdo???
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Uživatelský avatar
hansdob
Aktivista
Příspěvky: 8913
Registrován: 17 zář 2009, 18:21
Odpovědi: 1
Bydliště: Vysočina-Dobronín

Re: Vectra C 2002 vyhřev zadního okna.

Příspěvek od hansdob »

Tak mám asi důvod ( pojistka F23 7,5A v zadním centru ) prostě do ni nejde proud. Ovšem nenašel jsem k ni schéma. Jestli má proud přímo z jednotky nebo jak je vlastně zapojena.



takže pojistka F23 je vlastně kontrola aby ŘJ věděla že okno topí proud na ni pustí až relé když sepne a spustí vyhřívané okno vzadu v jednotce pokud manualně spustím relé tak okno funguje a vyhřívá,pokud relé zdemontuji nebo vyndám pojistku F4 tak diag zaregistruje poruchu ve vyhřívání,pokud okno sepnu "připojením" tak zadní jednotka v diag vidí okno zapnuto přední jednotka vidí neaktivní. Takže vada bude asi některá jednotka která neví co má dělat. Nebo nevím nějak jsem v tom v koncích. Dokonce ani po "zapnutí" okna vzadu aby topilo (čímž jde 12V do F23) a držením tlačítka na výhřev kdy obě jednotky vidí zapnuto a aktivní se nerozsvítí kontrolka vyhřevu okna. Tlačítko je ok změřeno na druhem panelu a i na ostatních třech tlačítkách v panelu klimy. Regulerně nevím co s tím a bude to po dlouhé době co něco opustí mou kulničku neopraveno :doh2:
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Odpovědět

Zpět na „Opel“