Octavia AHF - asi váha vzduchu KO - VYŘEŠENO

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

OťasTDi
Aktivista
Odpovědi: 0

Octavia AHF - asi váha vzduchu KO - VYŘEŠENO

Příspěvek od OťasTDi »

Kluci napřed rovnou píšu, že jsem neměl možnost udělat LOG - vím že mi budete psát, že ho musím udělat, ale třeba časem, teď to nešlo - jel jsem jen kousek po rozvodech, jestli je vše ok a auto tu teď nemám

Nicméně....dělali jsme rozvody na O1 2002 AHF...v první řadě - vadí, když jsem nechal předvstřik na 59 až 60???

Se mi s tím nechtělo jebat na tu 55ku, ale pokud by to mělo nějaký zásadní vliv na něco, tak to ještě příště přenastavím

A pak, auto je totální pelech a když jsem po rozvodech udělal zkušební jízdu, tak naprosto netáhlo (bez turba)...v paměti závad byla odchylka regulačního tlaku...pomačkal jsem táhlo a to chodí krásně...lopatky přidřené nejsou, tak jsem jen v rychlosti kouknul na měřené hodnoty a váha byla na nějaké konstantí nízké hodnotě a nezvedala se a turbo taky ne (ani po vymazání závady) mimochodem spirála nesvítila, což je mi divné...Dal jsem váhu, co se mi léta válela v šupleti z Passatu 96kw jen prostě na zkoušku a okamžitě se změnil projev....auto jelo líp a hlavně mělo turbo kopanec (sice až v 3500ot) ale byl tam dokonce s přefukem na 2500mBar což bylo slyšet i hvízdnout turbínku...celkově se s tím alespoň nějak 🙏 dalo jezdit....z toho usuzuji, že původní váha je KO. Ale nutno dodat, že auto tak jakoby smrdí z výfuku po nespálené naftě, dost dýmí a je to takový štiplavý šedý kouř...počítám, že vstřik/vstřiky budou a si taky nic moc...

Co myslíte, má cenu tam řešit novou váhu? Bude potřeba log? Mám stáhnout ten předvstřik o něco blíže k průsečíku?

A pak poprosím raději o přesné číslo dílu k tomuhle pelechu TMBGP21U1Y2353998 Díky za názory
Naposledy upravil(a) OťasTDi dne 10 pro 2024, 11:32, celkem upraveno 1 x.
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
slovacek.milos
Aktivista

Re: Octavia AHF - asi váha vzduchu KO

Příspěvek od slovacek.milos »

dělali se rozvody mohls dojebat potlak na turbo,

váha ti jede za turbem, pokud ti nejde turbo aspon od dvou tisíc tak na váze bude co???? hovno, se starej aby po startu zatáhne banda táhlo na max, větší počátek vstřiku nevadí
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Hadičky jsem kontroloval... zatažení nee.... proč s jinou váhou to najednou jezdí jinak i kopne turbo?
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Ak dáva váha vzduchu chybné hodnoty.
Jedno JTD šlo s odpojenou ako raketa, s pripojenou mizerne. Bola vadná. Po jej výmene OK.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

slovacek.milos píše: 28 lis 2024, 11:16 dělali se rozvody mohls dojebat potlak na turbo,

Mildo...když dělám rozvody, jak dojebu podtlak?....nechapu
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

tatko Tom píše: 28 lis 2024, 12:49 Ak dáva váha vzduchu chybné hodnoty.
Jedno JTD šlo s odpojenou ako raketa, s pripojenou mizerne. Bola vadná. Po jej výmene OK.
Tvl to je dobrej nápad.... že já blbec nejel s odpojenou na náhradní hodnotu....tak to ještě zkusím..... ještě jsem vyšťoural že se tam dá zapojit nějaká dioda, ale nevím jaká a na jaké piny....ale fakt s tou původní to nelezlo do otáček a ani to nekoplo....s tou jinou se to alespoň časem vytočí a ve 3,5 to kopne a zas umře..... zatažení báně taky zkouknu
slovacek.milos
Aktivista

OťasTDi píše: 28 lis 2024, 13:00 . ještě jsem vyšťoural že se tam dá zapojit nějaká dioda, ale nevím jaká a na jaké piny....ale fakt s tou původní to nelezlo do otáček a ani to nekoplo....s tou jinou se to alespoň časem vytočí a ve 3,5 to kopne a zas umře..... zatažení báně taky zkouknu
dioda je tématu maf off za dvě koruny, je to tam i se schématem na pěti nebo čtyř pin, diod má dost, zkusil jsem ve třech případech, nic moc
slovacek.milos
Aktivista

tiguan2 píše: 28 lis 2024, 12:49
slovacek.milos píše: 28 lis 2024, 11:16 dělali se rozvody mohls dojebat potlak na turbo,

Mildo...když dělám rozvody, jak dojebu podtlak?....nechapu
když jsem po rozvodech udělal zkušební jízdu, tak naprosto netáhlo (bez turba)...v paměti závad byla odchylka regulačního tlaku

dovíš se to v tomto tématu a třeba ochopíš, tiguán ty víš že při opravách se dějou věci nepochopitelné ;)
slovacek.milos
Aktivista

OťasTDi píše: 28 lis 2024, 13:00 zatažení báně taky zkouknu
to určitě zkoukni po startu musí nastavit turbo na plný výkon,

já sem teda spíš nelog 3,10,11 , raději sedím jako spolujezdec s notesem na klíně a trojka plný kotel postupně turbo pak váha

pokud turbo nezabere k plnému požadavku čumět na váhu je zbytečné
passion
Přispěvovatel

Příspěvek od passion »

slovacek.milos píše: 28 lis 2024, 13:13 [zkusil jsem ve třech případech, nic moc
Nebude to tým, že si nezaslepil EGR? Ak odrbeš váhu diódou, RJ má informáciu že je tam veľa čerstvého vzduchu, otvorí EGR na maximum a je po kyslíku. EGR preto vtedy musíš vyradiť.
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

OťasTDi píše: 28 lis 2024, 08:54 váha byla na nějaké konstantí nízké hodnotě a nezvedala se
420?
Náhradní hodnota při chybě váhy.
Oct asv 2000, DieselPower
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Jo tak nějak....blbec jsem alespoň si nevyfotil měřené hodnoty
slovacek.milos
Aktivista

otas pokud ti nejede turbo podle požadavku řešit váhu je blbost, náhradní hodnota je podle mě 550 zjistíš tím nejstarším vagem, kdybys ses chtěl hrát maf off za dvě koruny tak klidně napiš adresu pošlu ti tu diodu v dopise čas mám až v úterý, koupil jsem sadu snad dvacet spotřeboval jsem tuším dvě,

co si vzpomínám tak nasledy to jen hulilo taky 81 kW, trochu se zlepšil tah, nakonec jsem auto za dvacku koupil a problém byl v rozbitém hydru, mladý si koktu vymazlil a celkem i užil, pak nedostal přednost a pojištovna mi dala 34 ;)
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Miloši 550 tam nebylo určitě....tak to nebyla náhradní hodnota.....nicméně zkusím to zatažení po startu a pak se uvidí....já mám podezření i na vstřiky....strašně štiplavě to kouří....s diodou asi blbnout nebudu....jestli se mi to auto vrátí, tak to naloguji....třeba mi tu někdo z toho něco přečte.....
slovacek.milos
Aktivista

OťasTDi píše: 28 lis 2024, 20:33 Miloši 550 tam nebylo určitě...

nevím v pondělí budu mít agr mohu odpojit a mrknout vcds kolik je náhradní
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“