A4 b6 brzdový spínač

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ondryso
Nováček
Odpovědi: 0

A4 b6 brzdový spínač

Příspěvek od Ondryso »

Zdravím, mám problém, přestaly svítit brzdovky, svitilo abs a esp, tak jsem vyměnil spínač za origo nový, teď brzdovky svítí, ale bliká žhaveni a esp svítí. Ale asi jsem udělal chybu, spínač jsem tam dal napoprvy se seslapnutou brzdou, později jsem se v návodu u auta dočetl, že má být brzda nesešlapnuta, mohl se tím zničit? Diag furt píše spínač brzdových světel, neverohodny signál. Na kanálu 006 při nesešlapnutem pedálu svítí 0000, při slapnutem 0011, pustím a zas 0000, kabely budou tím pádem ok ne? Jedná se o audi A4 b6, spínač má 4 piny.
Naposledy upravil(a) šulda dne 09 dub 2025, 17:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: Brzdový spínač, problém

Příspěvek od hansdob »

No zničit nevím ale už jsem se stým setkal když ho silou přetočili z té jeho “zacvakavací”pozice co má. Takže jsem ho vyndal přetočil zpět na montážní pozici a pak znovu nandal a pootočil jen na to jeho “cvak”

Ja nevím jak to popsat. Prostě ma vepředu výlisek pro správnou montáž ( šipečka a čtvereček) a za ni ještě jednou a tam se to vlastně pootočí…..
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Ondryso
Nováček

Re: Brzdový spínač, problém

Příspěvek od Ondryso »

No právě že to "cvak se ani nekonalo", pootočil jsem ho, jak má být a necvakl, když jsem tam vracel pro zkoušku starý, tak ten udělal aspoň "cvak" :D vlastně většina brzdových spínaču udělalo cvak, tenhle ne
On vlastně fungoval i ten starý, ale už byl asi opotřebovany a nedržel na svém místě, po čase se vždy hnul a přestalo to fungovat
roman1648
Aktivista

Re: A4 b6 brzdový spínač

Příspěvek od roman1648 »

Nový vadný,dnes bohužel běžná věc... :x
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

Stalo se mi něco podobnýho, novej spínač Hella a žádná změna tak mi to nedalo a koupil jsem další originál VW opatrně namontoval a žhavení pořád bliká, ale občas blikat přestane a je "vše v pořádku" a pak zase začne, už jem z toho pomalu na prášky (wallbash)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Ondryso
Nováček

Příspěvek od Ondryso »

Jarda S. píše: 11 dub 2025, 10:37 Stalo se mi něco podobnýho, novej spínač Hella a žádná změna tak mi to nedalo a koupil jsem další originál VW opatrně namontoval a žhavení pořád bliká, ale občas blikat přestane a je "vše v pořádku" a pak zase začne, už jem z toho pomalu na prášky (wallbash)
Úplně to samé mám taky, jsou to svine ty auta, zkusil jsem objednat jiné spínače ještě.. I když jsem koupil origo, tak stejně nic, zkusím ještě jiné a dám vědět, už mě to taky dost štve
JARDA2
Přispěvovatel

Příspěvek od JARDA2 »

a žárovky v brzdových světlech jsou ok??
Peugeot Boxer 2,2 HDI Renault Scenic 2,0 DCI Škoda Fabia 1,9 SDI
Ondryso
Nováček

Příspěvek od Ondryso »

JARDA2 píše: 11 dub 2025, 19:47 a žárovky v brzdových světlech jsou ok??
Jojo, pojistku a žárovky jsem měnil jako první
trhac
Přispěvovatel

Příspěvek od trhac »

No on myslel jesti si do těch brzdovek nedal jiný žárovky než tam mají být. Nebyl bys ani první ani poslední a pak to může dělat takový hovadiny
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Ondryso píše: 09 dub 2025, 12:58 Zdravím, mám problém,

mi se stalo něco podobného vyměnil jsem spínač a blikalo žhavení u fábie, vag nikde žádná závada v žádné jednotce, druhý den jsem jel do autorizáku škoda zjistili nic, proč bliká žhavení neví, spínač v řj motoru fachčíl šla decelerace i brzdové světla, (wallbash) (wallbash) (wallbash)
asi čtvrtý den jsem nastartoval a spirálka neblikala ;)
Ondryso
Nováček

Příspěvek od Ondryso »

trhac píše: 11 dub 2025, 21:07 No on myslel jesti si do těch brzdovek nedal jiný žárovky než tam mají být. Nebyl bys ani první ani poslední a pak to může dělat takový hovadiny
To si nemyslím, jsou tam klasický jednovlaknovy, dal jsem přesně ty, co tam byly a svítily, než začal tenhle problém
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Jelikož ti diagnostika ukazuje hodnoty správně, tak bych tipoval, že je vadný spínač a v okamžiku testování zrovna fungoval. Zkrátka pár sešlápnutí spíná a pak zase ne, proto sice správné hodnoty, ale chyba v paměti.
Ondryso
Nováček

Příspěvek od Ondryso »

Tak jsem to včera vyřešil, byl to vadný spínač, takže pozor, u když koupíte origo nový, nemusí chodit. Dal jsem Hellu a už to funguje bez problémů.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Dobře že vyřešeno. Vadný může být i origo ….. ovšem Otázka je byl origo nebo jen v obalu origo…..
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“