rieším problem s motorom 1.2TSI CJZC 66kw r.v 2015 108 000km v aute VW Polo
Je to take "paranormal activity" alebo "aktyx" keby som to mal nazvať...auto prišlo z IT s tým ze motor vraj nejde ako ma,neštartuje..v aute bola prazdna nadrž aj ked palivomer ukazoval štvrt nadrze,samozrejme dolial som benzin auto naštartuje a funguje no po 2minutach začne na volnobeh motor vynechavať a triasť,vyskoci zavada motora EPC / Check engine,diagnostika ukazuej vypadok horenia vo valci 1 a 2...tu nastáva ten problem
Auto ma kompresie ake chce, meranie za studena ukazuje kompresie prve 3 6 6 6 (poradie od 1 po 4) , o minutu zopakujem meranie znova a zrazu je všade kompresia 12 12 12 12

Rozvody su nastavene dobre a presne podla pripravkov.
Taktiez počut nejaky klepot/hrkot ak vytočim motor na cca 2000ot. zo strany rozvodov,počuval som so stetoskopom vrch motora a zvuk sa mi zda že ide od vačky na ktorej je aj VVT nastavovanie,vraj tento typ motora mal problem s nastavovanim vačky/kolesom ale nikto mi nevie povedat či to može sposobovat takuto stratu kompresie..
Vie niekto poradit na čo pozriet a skontrolovat? nechce sa mi menit motor ak tento realne je v poriadku a bude tam chyba napriklad v ozubenom hydro kolese alebo niečom inom..
Ďakujem