chladící soustava

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

chladící soustava

Příspěvek od slovacek.milos »

mám poměrně hodně zadrbanou chladídí soustavu olejem, jezdili stím dlouho, třeba horní hadičkou na odvzdušnění už ani neprotéká voda,

čím vyčistit? arvu nalít? čistič motorů? v minulosti jsem do chladiče lil půl litru techničáku a vyčistilo perfektně
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: chladící soustava

Příspěvek od ROMEK »

2x tabletu do myčky a najlepšie vyhodit termostat nech tam stale cirkuluje voda po 100km za tepla vypustit
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
slovacek.milos
Aktivista

tak romane tableta by nezabrala, dvě deci čistič motorů napoprve tekla z chladiče brutálně černá valašská kyška, :o podruhé černá voda, ted šedá voda a po 50 km blažený pocit :) protahlo se topení a auto topí, olej zvýměníku sere brutálně při dojezdu tak co 60 cm kapka vodu jsem vypojil napřímo, ale nemusím dělat hlavu netlakuje :havaj: teplotu motor už drží

dám ještě techničák
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

tie tablety zaberaju až velmi dobre. Take som tu mal felicia/fabia klasika rozpadle tesnenie pod hlavou system plný oleja a po výplachu všetko čiste
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
slovacek.milos
Aktivista

ROMEK píše: 12 zář 2025, 07:56 tie tablety zaberaju až velmi dobre.
to víš že zkusím,

byl jsem ještě veselí depozit tak uvidím jakou šmakuládu z toho vypustím, tady to neřešili rok, tak vstup do bandy jsem protahoval vrtákem, takový stav jsem zatím :o neviděl
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

já dávám jarovy kapsle na čištění myčky
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
slovacek.milos
Aktivista

já jsem i zvědav jak ty šmakulády zaberou je tam už 6tá, 4 čistič motorů starline, technický benzín něco přes půl litra, ted 3 kapsle myčka,
přes půl roku neřešený problém s výměníkem tepla olej voda, odvzdušnění termostat banda šel prorazit drátem, chladič banda jsem musel provrtat, velké vítězství je že už topí, měnit zabetonované topení není žádná hitparáda, třeba jeník dobře ví

už jsem se setkal s chladící soustavou napadenou olejem a postupně začali střílet hadice, tento případ jsem ještě neviděl, když jsem sdělal spodní hadici od chladiče po první šmakuládě tak jsem musel pomáhat ;) chladící kapalině aby vypadávala ven (LOL)
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

Používal jsem na to "čistič myčky" ten by měl být ještě agresivnější než ty obyčejný kapsle (LOL)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jojo čistič myčky a čistič praček, celkem to funguje ale když je tam fakt taková ta tuhá vazelína tak ani prd, s tím to nehne :roll:
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Som kedysi dávno čistil chladič Honekera denaturákom. Zátku nádobky som ani nenašiel :D
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
slovacek.milos
Aktivista

denaturovaný líh se odpařuje při 72 stupních tak neni divu že ti to šváclo, , já zitra vyleju mičku a našel jsem přípravek z kelly do chladíčú před výměnou chladící kapaliny se to leje tak ještě dám
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Šlupka to bola parádna - spod kapoty oblak pary, presnejšie vyletela dohora :D
Ešte že to neblaflo... A už som nebol celklom mladý len ešte stále blbý (35r)
Postol som to ako varovanie až by niekoho napadla podobná sprostosť :)
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
slovacek.milos
Aktivista

tatko Tom píše: 18 zář 2025, 07:51 Šlupka to bola parádna -
mně se to stalo taky tuším renold žlutá zátka uletěla, nic du na to vyleju mičku a dám tam ještě ten přípravek z kelly zavazí v regále nepoužívám
slovacek.milos
Aktivista

ROMEK píše: 12 zář 2025, 07:56 tie tablety zaberaju až velmi dobre. Take som tu mal felicia/fabia klasika rozpadle tesnenie pod hlavou system plný oleja a po výplachu všetko čiste
romane asi 4x čističmotorů starline, poprve když jsem vypoštěl chladící kapalinu ze spodní hadice tak jsem ji musel pomáhat drátem, asi po třetí dávce auto začalo topit, pak tři tablety a ještě hladina oleje v bandě a to nejprve odsávám bandu pak vypouštím kapalinu, ted už dvě tablety mám asi 50 km a v bandě už není olej jen šedá voda tak ujedu ještě padesát a dám chladící kapalinu G11, přípravek z kelly co jsem měl jsem nedal byl proti úniku, vhodný pro lamelové tenké topení abys je nedorazil, není v tom nic hustého nebo prášek,

cožiju nikdy jsem nic podobného neviděl, prej rok neřešený výměník tepla olej voda, prostě motor chlazený olejem
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

slovacek.milos píše: 20 zář 2025, 07:40
ROMEK píše: 12 zář 2025, 07:56 tie tablety zaberaju až velmi dobre. Take som tu mal felicia/fabia klasika rozpadle tesnenie pod hlavou system plný oleja a po výplachu všetko čiste
romane asi 4x čističmotorů starline, poprve když jsem vypoštěl chladící kapalinu ze spodní hadice tak jsem ji musel pomáhat drátem, asi po třetí dávce auto začalo topit, pak tři tablety a ještě hladina oleje v bandě a to nejprve odsávám bandu pak vypouštím kapalinu, ted už dvě tablety mám asi 50 km a v bandě už není olej jen šedá voda tak ujedu ještě padesát a dám chladící kapalinu G11, přípravek z kelly co jsem měl jsem nedal byl proti úniku, vhodný pro lamelové tenké topení abys je nedorazil, není v tom nic hustého nebo prášek,

cožiju nikdy jsem nic podobného neviděl, prej rok neřešený výměník tepla olej voda, prostě motor chlazený olejem
Mildo--olejem chlazený motor existuje ale to ty stará garda asi vi
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“