Haldex Kodiaq

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Red Devil
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Haldex Kodiaq

Příspěvek od Red Devil »

Ahoj všem
delší dobu se mě zdá, že mě často haldex hlavně při rozjezdu do zatáčky má snahu zabírat dřív než přední kola.
Již jsem se snažil něco pozjišťovat, ale nic kloudnýho jsem nikdy nedohledal, nebo nikdo neporadil. Prý to tak je že má snahu zabírat aby předek vůbec nezačal hrabat.
Ale vrtá mě hlavou další věc co jsem zjistil, zadek zabírá, ale přijde mě, žě když chci aby fakt zabral někdě na bahně, nebo sněhu, tak chvíly úplně drnčí kastle a to asi dobře není. Olej jsem měnil bněkdy v létě a dal jsem od febi a pak se mě začalo zdát že to dělá při tom rozjezdu, tak jsem dal origo a nic se nezměnilo, i sítko jsem dal nové. Jinak nic jinýho nepozoruju.
Napadá někoho něco?
Díky
korda
Nováček

Re: Haldex Kodiaq

Příspěvek od korda »

Tohle mě připomíná můj příběh u Sharana 4 motion, když jsem nechal přímo ve VW vyměnit v Haldexu olej jen aby vše bylo ok,.Do týdne jsem zjistil problém s haldexem .Začala blbnout řídící jednotka jako by zablokovala v plném rejdu přední kolo, Tak jsem dojel zpět do VW ...Tam mě řekli ,že to s tím nemá nic společného což i chápu . Nakonec se zjistilo špatná řídící jednotka 4 motionu.. Teď mám Multivan 4motion a řeknu narovinu po té peripetii jsem ještě na olej v Haldexu nešáhl osobně 7 roků co to vlastním, jen motor a převodovka a zrovna včera jsem vyzkoušel jestli to funguje na sněhu a ono to spína úplně v poho a to má auto už 300 tis na hrbu. Nebudu do toho šahat .Ta jednotka stála tenkrát tuším 1200 Euro . .Nebudu spekulovat jestli mě ji tam někdo vyměnil nebo nějak pojebal při výměně oleje ...
Red Devil
Přispěvovatel

Re: Haldex Kodiaq

Příspěvek od Red Devil »

Me se to chova asi jinak, spina, ale nekdy divny zvuky
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“