Ukazatel venkovní teploty

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
sneky
Nováček
Odpovědi: 0

Ukazatel venkovní teploty

Příspěvek od sneky »

Ahoj, mám Audi A3 TDI, AHF, 1999. Kolísá mi ukazatel venkovní teploty. Venku je prokazatelně pod nulou a auto ukazuje dobře, najednou z ničeho nic vyskočí a ukazuje třeba +13. To by mi ani tak moc nevadilo, ale někdy to ukazuje i po zapnutí klíčků a auto nežhaví, potom špatně startuje když je studený. Je to špatným čidlem venkovní teploty, nebo by to mohlo být něčím jiným. Dík
kevino
Aktivista

Re: Ukazatel venkovní teploty

Příspěvek od kevino »

sneky píše:Ahoj, mám Audi A3 TDI, AHF, 1999. Kolísá mi ukazatel venkovní teploty. Venku je prokazatelně pod nulou a auto ukazuje dobře, najednou z ničeho nic vyskočí a ukazuje třeba +13. To by mi ani tak moc nevadilo, ale někdy to ukazuje i po zapnutí klíčků a auto nežhaví, potom špatně startuje když je studený. Je to špatným čidlem venkovní teploty, nebo by to mohlo být něčím jiným. Dík
snimac vonkajsej teploty nema vply na zhavenie motora to ma na starosti RJ motora a snimac teploty chladiavćej kvapaliny. snimac vonkajsej teploty je vpredu vlavo v narazniku myslim alebo pri mechanizme stieracov na lavej strane. zalezi myslim na modelovom roku. ak nie opravte ma.
sneky
Nováček

Příspěvek od sneky »

Tak proč teda auto nežhaví, když je studené a teploměr ukazuje prokazatelně špatně vyšší teplotu. Když ukazuje správnou teplotu, tak žhavý v pohodě. Naštěstí se mi to stalo jenom jednou. Venku tak -3, na palubovce mi teploměr ukazoval +11, po zapnutí klíčů kontrolka žhavení jenom na chvilku blikla a pak motor naskočil až po asi 5s točení. Jinak sem problém se startem nikdy neměl.
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

sneky píše:Tak proč teda auto nežhaví, když je studené a teploměr ukazuje prokazatelně špatně vyšší teplotu. Když ukazuje správnou teplotu, tak žhavý v pohodě. Naštěstí se mi to stalo jenom jednou. Venku tak -3, na palubovce mi teploměr ukazoval +11, po zapnutí klíčů kontrolka žhavení jenom na chvilku blikla a pak motor naskočil až po asi 5s točení. Jinak sem problém se startem nikdy neměl.
rozlišuj teploměr venkovní teploty a teploměr na vodu...Jináč to neznamená že nemáš v hajzlu oboje,což v tvém případě asi bude...zajeď na VAG a uvidíš co se děje
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
Sokolda
Přispěvovatel

Re: Ukazatel venkovní teploty

Příspěvek od Sokolda »

sneky píše:Ahoj, mám Audi A3 TDI, AHF, 1999. Kolísá mi ukazatel venkovní teploty. Venku je prokazatelně pod nulou a auto ukazuje dobře, najednou z ničeho nic vyskočí a ukazuje třeba +13. To by mi ani tak moc nevadilo, ale někdy to ukazuje i po zapnutí klíčků a auto nežhaví, potom špatně startuje když je studený. Je to špatným čidlem venkovní teploty, nebo by to mohlo být něčím jiným. Dík
Přidám se s dotazem, mám to samý na Alhambře, teploměr funguje a najednou ukazuje 2stupně i když je venku 10, druhý den zase OK, tak jsem ho vyměnil a dneska opět celej den 6stupňů i když bylo asi 18.
Nevíte kde hledat chybu. Climatronic
Seat CordobaTDI / AFN - 176 HP
Seat Alhambra TDI / AFN - 171 HP
Škoda Fabia SDI / ASY - Nemá HP
Ford C-Max 1,6 Tdci - 80kW
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

jeden teploměr je ve předu a druhej v sání vzduchu pro climatronic když jedel je mimo funkci hlídá to ten druhý a dochází k rozdílům ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Sokolda
Přispěvovatel

Příspěvek od Sokolda »

Ladas píše:jeden teploměr je ve předu a druhej v sání vzduchu pro climatronic když jedel je mimo funkci hlídá to ten druhý a dochází k rozdílům ;)
Aha to se kouknu, jinak jízda nebo stání nemá vliv pořád ukazuje stejně (nahowno)
Náhodou kde bych ho měl přesnějc hledat nevíš???? měnil jsem ten dole vedle mlhovky.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

pod pyl filtrem nad motorkem větráku ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Dozbec
Přispěvovatel

Příspěvek od Dozbec »

To samy me delal taky teplomer na moji A3 a dokonce jeste vypinal klimu po zahrati a bylo to vady cidlo chladici kapaliny po vymene je to ok
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Taky mi to neukazovalo venkovní teplotu. Sehnal jsem nové čidlo a žádná změna.
Nakonec rezavý dráty, protože to za nárazníkem dostává v zimě opravdu kouř.
Sokolda
Přispěvovatel

Příspěvek od Sokolda »

Ladas píše:pod pyl filtrem nad motorkem větráku ;)
Tak to zase chvilku začlo fungovat dnes zase 11 celej den... nevíš prosím číslo toho čidla, nemůžu ho najít ani v Etce.
Mám tuto klimu :
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“