zlobivá automatická převodovka Passat

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

ajdl
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

zlobivá automatická převodovka Passat

Příspěvek od ajdl »

na mém Passatu rv 2000 66KW při vyšších otáčkách prokouzne převodovka a olej v ní je značně špinavý.Máte s tím někdo zkušenosti? :?
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Špinavý, tmavý olej, možno aj smrdí spáleninou = zlé znamenie. Ak šmýka nejaká spojka, veľmi rýchlo pôjde "do kytek"... Asi spálené lamely. Možno by si smrť trochu oddialil zvýšením tlaku oleja. Z dlhodobého hľadiska začni šetriť na GO prevodovky.
ajdl
Přispěvovatel

Příspěvek od ajdl »

dá se oprava provést jen "levně",nebo musím vysolit 30 tisíc za kompletní generálku?Neoddálím to kompletní výměnou oleje a filtru?
Dík Ajdl
otas
Přispěvovatel

Příspěvek od otas »

STAČÍ VYMĚNIT LAMELY A PŘEVODOVKA BUDE JAKO NOVÁ.ZNÁMÍ MAJÍ SERVIS NA OPRAVY AUT. PŘEVODOVEK,MÁM TAM SLEVU,JE TO ALE V oSTRAVĚ, DĚLAJÍ ALE FAKT DOBŘE.MŮŽU TI DÁT KONTAKT.bÝT TEBOU,TAK UŽ NA DELŠÍ TRASY NEJEZDÍM. ;)
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Stačí vymeniť lamely, to áno. Ale je ich tam toľko, že sa to vyšplhá na slušnú sumu. Ak by aj bola spálená len jedna spojka alebo brzda, asi sa oplatí rovno vymeniť všetky, nebudú už tiež najzdravšie, tak nech sa to nemusí za dva roky rozoberať znova. Pri tom vymeníš guferá a podobné blbosti a máš slušnú celkovú opravu...
ajdl
Přispěvovatel

Příspěvek od ajdl »

Včera jsem se díval na ten olej a nesmrdí spáleninou,je jen trochu do hněda.
Dolil jsem ho a řekl bych,že je to dobrý.Musím to odzkoušet na delší trase. 8)
Ale i přesto bych kontakt bral,není to p.Žaček,nebo Špoňař?
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Tak potom je to v pohode, vymeň olej aj s filtrom a daj ho tam presné množstvo. Neviem ako na passate, ale na golfe na to potrebuješ VAG. Automatika je veľmi citlivá na správne množstvo, ak je málo alebo veľa, zle to radí, blbne to. Urob to a máš (snáď ) po starostiach a už s ňou nikdy nič nebudeš musieť robiť...
otas
Přispěvovatel

Příspěvek od otas »

Je to pan Pecha tel +420777733446
ajdl
Přispěvovatel

Příspěvek od ajdl »

Na dolití mi v AUTODONTHU v katalogu našli 3,2 litru,na první dávku 9 litrů. (Olej BP Autran DX III za 190,-/litr)
Tzn že musím odšroubovat vanu,abych dostal všechno ven,vyměnit filtr a potom by mohla převodovka fungovat bez problémů dál?
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Radšej by som dal origo olej podľa špecifikácie VW, aj keď je drahý ako sviňa. Neviem či to vyrieši problém so šmýkaním, bojím sa že nie, ale je to jedna z mála vecí čo môžeš urobiť predtým ako ju dáš opraviť. :( Máš 4stupňový, 5stupňový ale TIPTRONIC? Neviem čo sa dávalo do passata.
bubocbr
Přispěvovatel

Příspěvek od bubocbr »

To Alex nevies mi poradit ako sa da vymenit olej na aut prev audi A8
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Tu máš ještě jeden kontakt, Kaps opravy automat. převodovek tel. 602718745, 581964904.
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

bubocbr: bohužiaľ neviem, len golf/octávia a podobné... Viem že aj passat mal jeden starý automat podobný ako golfy, len bol pozdĺžne namontovaný ale črevá boli podobné... Preto som sa pýtal na to čo má. Inak v audi sa neorientujem, treba hľadať na nete na fórach v USA a v Nemecku, podľa toho ako rozumieš. Videl som tam také diskusie, určite niečo nájdeš ak sa posnažíš... Ja viem, je to na dlhé hľadanie, ak niekto neporadí je to posledná možnosť.
bubocbr
Přispěvovatel

Příspěvek od bubocbr »

Dik len preto som sa pytal lebo som tam nikde nevidel nalievaci otvor a vraj sa to tiez robi cez vypustaci otvor za pomoci VAG
ajdl
Přispěvovatel

Příspěvek od ajdl »

Mám 5-ti stupňovou.Zas dávat 750 x 9 = 6750,-za VW olej se mi jeví trochu moc,navíc mi po telefonu chlapík převodovkář řekl,že je to tahání peněz z kapsy zákazníka,že by mi dali to samé,jen v jiné piksle a 4X dráž :x
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“