OT:Spojka, setrvák nebo silentbloky - 1.8T 132kw

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Logi
Nováček
Odpovědi: 0

OT:Spojka, setrvák nebo silentbloky - 1.8T 132kw

Příspěvek od Logi »

Zdravím, mám takovýto problém

Leon 1.8T 132kw nalítáno 110k r.v. 2002 6st přev. cca měsíc nazpět jsem začal pozorovat určité rázy při řazení, konkrétně při pomalé jízdě městem... z 2 na 3 při normálnim řazení jak jsem řadil doposuď někdy při vymáčknutí spojky a věčinou při pouštění spojky proti plynu se zařazenou 3jkou je cítit takový ráz z mot. prostoru... někdy to ani clovek nezaregistruje zvlast kdyz hraje rádio... když je ticho tak je to celkem patrné.

z 3-4 už se to nestává a vejš taky ne, při podřazování na 3 je to zas slyšet.. a většinou to není plynulé přeřazení... tak jak bych si představoval.

Rybízek mě navedl že by to mohl být dvouhmotný setrvák (ani sem netušil že tam tu sfini mám), proto se ptám ještě na názor vás.. co se v autek též vrtáte.

Nepo pokud vás napadně něco jiného ? Spojka? Lamela? Silenbloky motoru?Vyměnit olej v převodovce ?

jakákoliv rada ohledně diagnostiky závady.

A pak mám ještě dotaz kde by se dalo za NEhříšné peníze sehnattakový dvouhmot setrvák na moji káru :) tj asi 240mm spojka... popřípadě jaký spojkový set či lamelu doporučíte...

auto používám na NORMALNI ježdění, nejsem závodník snažim se ho šetřit chci ho dát trochu dokupy aby sloužilo a nějaký zvyš výkonu mě neláká.

dík za infooo a sorry že začínám další téma na téma setrvák.. je jich tu požehnaně....
Seat Leon TopSport 1.8T 132kw
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

na dílně mám TT Q,s tímto motorem , a tam už nešli otevřít ani dveře, setrvák totálně KO, lamela taky, a je načnutá předloha v převodovce,setrvák jsem koupil s lamelou novej, neváhej , než Ti to odpraví rychlostku ;)
Logi
Nováček

Příspěvek od Logi »

pafka píše:na dílně mám TT Q,s tímto motorem , a tam už nešli otevřít ani dveře, setrvák totálně KO, lamela taky, a je načnutá předloha v převodovce,setrvák jsem koupil s lamelou novej, neváhej , než Ti to odpraví rychlostku ;)
takže popisovany problem muže byt opravdusetrvák...

koupil novej ? kde zakolik... 20litru je docela maso...
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

to umím levněji :D , když tak SZ
Rybízek
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rybízek »

pafka píše:na dílně mám TT Q,s tímto motorem , a tam už nešli otevřít ani dveře, setrvák totálně KO, lamela taky, a je načnutá předloha v převodovce,setrvák jsem koupil s lamelou novej, neváhej , než Ti to odpraví rychlostku ;)
Logi mi pořad nevěří že se to muže stát řešily jsme jeho problem už na seat klubu

Logi opravdu nevahej jak řikam hodně aut kvuli tomu schořelo
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

asi tak , mělo to dost rychlý průběh, a nedávno jsem viděl od setrváku na 1.9 TDI ASZ uřízlou převodovku, z dvouhmoty se kouklo ven péro :D
Logi
Nováček

Příspěvek od Logi »

Dobrá dobra... :P

autem momentalně nejezdím, až někde zajistim potřebný díly... pak se to rozebere uvidí se co je v piči a vyměníseto..nerad bych kupoval něco za 15k a pak zjistil že je to ok a je třeba spatná jen lamela ... :)
Logi
Nováček

Příspěvek od Logi »

Jelikož sem lamka tak se raci 10x zeptám :)

Dá se mýsto toho dvouhmot dát jednohmota ?

pokud ano co by to obnášelo, cena , kde koupit co za typ... co se změní na autě.. pocitově bude se víc klepat apod ? ...
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

Logi píše:Jelikož sem lamka tak se raci 10x zeptám :)

Dá se mýsto toho dvouhmot dát jednohmota ?

pokud ano co by to obnášelo, cena , kde koupit co za typ... co se změní na autě.. pocitově bude se víc klepat apod ? ...
to nevím jestli do tohoto motoru je nějaká jednohmota , ale pochybuji, jinak rozdíl by v tom nebyl prakticky žádný
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“