Zdravím. Mám VW Golf IV TDI r.v. 2004 okolo 110000 km. Ide o to, že v technickom preukaze mám uvedený výkon 66 kW. Avšak mne a ani iným, čo auto skúšali sa nezdá, že má auto len 66 kW. Skúšal som aj golf TDI s 81 kW r.v. 98, volvo S40 TD 75 kW a ďalšie a zdali sa mi slabšie. Taktiež, keď som sa naháňal s kamarátom na Bore tuším 85 kW. Mám dojem, že je tam iný motor, ako je napísaný v TP, alebo je poriadne chipnutý, alebo inak upravený. Moja otázka teda je, ako najjednoduchšie zistím, aký mám motor, napr. či je to tam niekde na motore vyrazené nejaké číslo, alebo či tam bolo niečo menené. Jeden známy mi povedal, že tam môžu byť vymenené trysky. Ak by sa dalo, prosím dajte aj nejaké obrázky. Inak sa v tejto problematike veľmi nevyznám, tak sa mi prosím nesmejte.
Ďakujem všetkým za odpovede
Zistenie typu motora
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Zistenie typu motora
pozri na stitok pri rezerve,alebo niekde na kryte rozvodoveho remena...popripade niekde pri pravom tlmici...asi mas ALH a chipnuty...vtedy to ide na nepoznanie...cca 120 PS a 300 NMmihol píše:Zdravím. Mám VW Golf IV TDI r.v. 2004 okolo 110000 km. Ide o to, že v technickom preukaze mám uvedený výkon 66 kW. Avšak mne a ani iným, čo auto skúšali sa nezdá, že má auto len 66 kW. Skúšal som aj golf TDI s 81 kW r.v. 98, volvo S40 TD 75 kW a ďalšie a zdali sa mi slabšie. Taktiež, keď som sa naháňal s kamarátom na Bore tuším 85 kW. Mám dojem, že je tam iný motor, ako je napísaný v TP, alebo je poriadne chipnutý, alebo inak upravený. Moja otázka teda je, ako najjednoduchšie zistím, aký mám motor, napr. či je to tam niekde na motore vyrazené nejaké číslo, alebo či tam bolo niečo menené. Jeden známy mi povedal, že tam môžu byť vymenené trysky. Ak by sa dalo, prosím dajte aj nejaké obrázky. Inak sa v tejto problematike veľmi nevyznám, tak sa mi prosím nesmejte.

BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm
Ďakujem za odpoveď, ešte ak môžem poprosiť, čo znamená, že mám ALH?cupra píše:pozri na stitok pri rezerve,alebo niekde na kryte rozvodoveho remena...popripade niekde pri pravom tlmici...asi mas ALH a chipnuty...vtedy to ide na nepoznanie...cca 120 PS a 300 NMmihol píše:Zdravím. Mám VW Golf IV TDI r.v. 2004 okolo 110000 km. Ide o to, že v technickom preukaze mám uvedený výkon 66 kW. Avšak mne a ani iným, čo auto skúšali sa nezdá, že má auto len 66 kW. Skúšal som aj golf TDI s 81 kW r.v. 98, volvo S40 TD 75 kW a ďalšie a zdali sa mi slabšie. Taktiež, keď som sa naháňal s kamarátom na Bore tuším 85 kW. Mám dojem, že je tam iný motor, ako je napísaný v TP, alebo je poriadne chipnutý, alebo inak upravený. Moja otázka teda je, ako najjednoduchšie zistím, aký mám motor, napr. či je to tam niekde na motore vyrazené nejaké číslo, alebo či tam bolo niečo menené. Jeden známy mi povedal, že tam môžu byť vymenené trysky. Ak by sa dalo, prosím dajte aj nejaké obrázky. Inak sa v tejto problematike veľmi nevyznám, tak sa mi prosím nesmejte.
Ďakujem za odpoveď, ešte ak môžem poprosiť, čo znamená, že mám ALH?[/quote]
ALH znamená typ motoru jaký tam mužeš mít

ALH znamená typ motoru jaký tam mužeš mít