Zistenie typu motora

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mihol
Nováček
Odpovědi: 0

Zistenie typu motora

Příspěvek od mihol »

Zdravím. Mám VW Golf IV TDI r.v. 2004 okolo 110000 km. Ide o to, že v technickom preukaze mám uvedený výkon 66 kW. Avšak mne a ani iným, čo auto skúšali sa nezdá, že má auto len 66 kW. Skúšal som aj golf TDI s 81 kW r.v. 98, volvo S40 TD 75 kW a ďalšie a zdali sa mi slabšie. Taktiež, keď som sa naháňal s kamarátom na Bore tuším 85 kW. Mám dojem, že je tam iný motor, ako je napísaný v TP, alebo je poriadne chipnutý, alebo inak upravený. Moja otázka teda je, ako najjednoduchšie zistím, aký mám motor, napr. či je to tam niekde na motore vyrazené nejaké číslo, alebo či tam bolo niečo menené. Jeden známy mi povedal, že tam môžu byť vymenené trysky. Ak by sa dalo, prosím dajte aj nejaké obrázky. Inak sa v tejto problematike veľmi nevyznám, tak sa mi prosím nesmejte.
Ďakujem všetkým za odpovede
cupra
Aktivista

Re: Zistenie typu motora

Příspěvek od cupra »

mihol píše:Zdravím. Mám VW Golf IV TDI r.v. 2004 okolo 110000 km. Ide o to, že v technickom preukaze mám uvedený výkon 66 kW. Avšak mne a ani iným, čo auto skúšali sa nezdá, že má auto len 66 kW. Skúšal som aj golf TDI s 81 kW r.v. 98, volvo S40 TD 75 kW a ďalšie a zdali sa mi slabšie. Taktiež, keď som sa naháňal s kamarátom na Bore tuším 85 kW. Mám dojem, že je tam iný motor, ako je napísaný v TP, alebo je poriadne chipnutý, alebo inak upravený. Moja otázka teda je, ako najjednoduchšie zistím, aký mám motor, napr. či je to tam niekde na motore vyrazené nejaké číslo, alebo či tam bolo niečo menené. Jeden známy mi povedal, že tam môžu byť vymenené trysky. Ak by sa dalo, prosím dajte aj nejaké obrázky. Inak sa v tejto problematike veľmi nevyznám, tak sa mi prosím nesmejte.
pozri na stitok pri rezerve,alebo niekde na kryte rozvodoveho remena...popripade niekde pri pravom tlmici...asi mas ALH a chipnuty...vtedy to ide na nepoznanie...cca 120 PS a 300 NM ;)
BMW 330 XD 300 HP 650 NM chip by DONUZO(D-racing.sk)sprint soft 330+hp 700+Nm
mihol
Nováček

Příspěvek od mihol »

cupra píše:
mihol píše:Zdravím. Mám VW Golf IV TDI r.v. 2004 okolo 110000 km. Ide o to, že v technickom preukaze mám uvedený výkon 66 kW. Avšak mne a ani iným, čo auto skúšali sa nezdá, že má auto len 66 kW. Skúšal som aj golf TDI s 81 kW r.v. 98, volvo S40 TD 75 kW a ďalšie a zdali sa mi slabšie. Taktiež, keď som sa naháňal s kamarátom na Bore tuším 85 kW. Mám dojem, že je tam iný motor, ako je napísaný v TP, alebo je poriadne chipnutý, alebo inak upravený. Moja otázka teda je, ako najjednoduchšie zistím, aký mám motor, napr. či je to tam niekde na motore vyrazené nejaké číslo, alebo či tam bolo niečo menené. Jeden známy mi povedal, že tam môžu byť vymenené trysky. Ak by sa dalo, prosím dajte aj nejaké obrázky. Inak sa v tejto problematike veľmi nevyznám, tak sa mi prosím nesmejte.
pozri na stitok pri rezerve,alebo niekde na kryte rozvodoveho remena...popripade niekde pri pravom tlmici...asi mas ALH a chipnuty...vtedy to ide na nepoznanie...cca 120 PS a 300 NM ;)
Ďakujem za odpoveď, ešte ak môžem poprosiť, čo znamená, že mám ALH?
hondaaa
Přispěvovatel

Příspěvek od hondaaa »

Ďakujem za odpoveď, ešte ak môžem poprosiť, čo znamená, že mám ALH?[/quote]
ALH znamená typ motoru jaký tam mužeš mít
:-)
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

ALH je kod motora. Je to 66kW s VGT turbom, ako ma 81kW AHF. ALH ide po chipe krasne! Kod motora najdes v TP, na kryte rozvodoveho remena, vzadu na stitku, alebo vyrazeny na bloku motora.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“