VOLVO S40 problém s motorem!!!

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

VOLVO S40 problém s motorem!!!

Příspěvek od kaad »

Zdravím všechny odborníky přes značku Volvo. Přiznám se, že tuto značku nemusím a ani tyto auta moc často nedělám, takže mé zkušenosti s nima jsou mizivé. Nicméně jedno z nich tu právě mám. Je to Volvo S40 r.v. 97 s motorem 1,9D 66kW. Majitel si stěžuje na celkový pokles výkonu motoru a čas od času se mu stane, že auto za jízdy zhasne jako by došla nafta a několik minut trvá než opět naskočí a pak zase jezdí třeba celý den a nic. Má tam údajně vyměněny všechny filtry. Zkoušel jsem to projíždět a zdá se mi to v pohodě. Přesto jsem změřil tlak paliva i na vstřikovačích, tlak turba vše o.k. Ve Vividu moc o tomto autě není, takže jestli bych mohl poprosit někoho kdo by měl nějaký manuál apod. Taky se mi zdá, že nefunguje naklápění lopatek turba. Pokud přidám plyn mělo by se táhlo lehce pohnout, ne? Ale to může způsobovat pokles výkonu nikoliv zastavení motoru. Takže uvítám všechny rady od vyznavačů této značky. Díky moc.
VPetr
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Re: VOLVO S40 problém s motorem!!!

Příspěvek od VPetr »

kaad píše:Zdravím všechny odborníky přes značku Volvo. Přiznám se, že tuto značku nemusím a ani tyto auta moc často nedělám, takže mé zkušenosti s nima jsou mizivé. Nicméně jedno z nich tu právě mám. Je to Volvo S40 r.v. 97 s motorem 1,9D 66kW. Majitel si stěžuje na celkový pokles výkonu motoru a čas od času se mu stane, že auto za jízdy zhasne jako by došla nafta a několik minut trvá než opět naskočí a pak zase jezdí třeba celý den a nic. Má tam údajně vyměněny všechny filtry. Zkoušel jsem to projíždět a zdá se mi to v pohodě. Přesto jsem změřil tlak paliva i na vstřikovačích, tlak turba vše o.k. Ve Vividu moc o tomto autě není, takže jestli bych mohl poprosit někoho kdo by měl nějaký manuál apod. Taky se mi zdá, že nefunguje naklápění lopatek turba. Pokud přidám plyn mělo by se táhlo lehce pohnout, ne? Ale to může způsobovat pokles výkonu nikoliv zastavení motoru. Takže uvítám všechny rady od vyznavačů této značky. Díky moc.
Ahoj,no pokud pridas mela by se regul.tycka pohybovat.Zkus,pokud se na ni dostanes v plnem rozsahu s ni zahejbat rukou zda nekde nepridrhava...dale bych zkontroloval podtlak k regulacni bance turba...a sundal sani a zkontroloval vuli hridele turba...vertikal i horizontal...

To proc to obcas chcipne muze byt i tim,ale rekl bych ze jsou tam dve zavady...

Predpokladam ze diag nemas...alespon EOBD2 by to melo jit...
Odpovědět

Zpět na „Evropské vozy - ostatní“