Smrdi nafta, spotreba OK
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Smrdi nafta, spotreba OK
Pani, zdravim vsetkych.
Posledne mesiace sa mi zda, ze splodiny z vyfuku su nejake smradlavejsie.
Spotreba nestupla. Teraz jazdim na cistu naftu.
Co to znamena? Alebo si to vobec nemam vsimat?
Napriklad, ked stojim na krizovatke a mam otvorene okno, tak ten smrad z vyfuku z vlastneho auta je dost neprijemny. Predtym som to nejak neregistroval.
Diky za nazory.
Posledne mesiace sa mi zda, ze splodiny z vyfuku su nejake smradlavejsie.
Spotreba nestupla. Teraz jazdim na cistu naftu.
Co to znamena? Alebo si to vobec nemam vsimat?
Napriklad, ked stojim na krizovatke a mam otvorene okno, tak ten smrad z vyfuku z vlastneho auta je dost neprijemny. Predtym som to nejak neregistroval.
Diky za nazory.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
Re: .
Ale keby to spalovalo nejak nedokonale, tak snad by tie splodiny aj inac smrdeli.radluk píše:ja myslim ze nehrozi jako u zazehoveho ( treba pri vynechavani jednoho valce, zapalovaci svicka ) aby sla ven nespalena nafta
Asi tak, ako je rozdiel pri spalovani predohriateho a nepredohriateho rastlinneho oleja.
Filter vzduchu som vymenil, ale nebadam rozdiel.
Mohli by to mat na svedomi horsie trysky?
Vykon a spotreba je OK. Riadiacu jednotku motora to nema.
u mně smrděla nafta, když jsem měl vyžvejkanou záslepku na prvním vstřiku. Trochu to chcalo a kapalo na horkej motor, kde se to vodpařovalo a smrdělo. Taky jsem napřed myslel, že to jde z vejfuku, ale po vyměnění záslepky pohoda. U rostliňáku si toho nevšimneš, páč rostliňák narozdíl od nafty smrdí i spálenej, co jde z vejfuku, a to přebije všechno ostatní. Takže bych kouknul do motoru, jestli ti někde neukapává nafta...
VW Passat 1.6 TD, motor CY, r.v. 1987
VW Passat 1.9 TDI, motor AFN, 1996
Ford Mondeo 1.8 TDCI, 2007
Tymi zaslepkami myslis prepadove trubicky, co odvadzaju prebytocnu naftu zo vstrekov do spiatocky? Tak tie som nedavno menil za nove. Ale do motora pozriem. Aj tak sa mi zda, ze ten smrad je z vyfukuZdenda píše:u mně smrděla nafta, když jsem měl vyžvejkanou záslepku na prvním vstřiku. Trochu to chcalo a kapalo na horkej motor, kde se to vodpařovalo a smrdělo. Taky jsem napřed myslel, že to jde z vejfuku, ale po vyměnění záslepky pohoda. U rostliňáku si toho nevšimneš, páč rostliňák narozdíl od nafty smrdí i spálenej, co jde z vejfuku, a to přebije všechno ostatní. Takže bych kouknul do motoru, jestli ti někde neukapává nafta...
jo, přesně ty trubičky. Ale z prvního vstřiku jde jen jedna trubička, druhá je zaslapená takovou krytkou, aspoň u mě. Ty krytka skoro nikde nejde koupit, (je to asi moc laciný nebo co) tak se to řeší různýma skříplýma hadičkama apod. a dost často to chčije.
VW Passat 1.6 TD, motor CY, r.v. 1987
No ta krytka se řeší tak, že se uřízne kousek přepadový hadičky a natočí se na jeden konec přiměřeně velkej, konickej, samořeznej šroub, což mi poradil i značkovej (!) servis ve Švýcarsku, když mi to chcalo, páč to taky neměli, že se to nevyplatí mít skladem. Jinak když nadměrně smrdí vejfukový plyny po hranolkách, pak to může bejt i nízkou teplotou předehřevu - existuje totiž souvislost ( "negativní korelace"
) mezi teplotou rostlináče a tímhle zápachem z výfuku. Každopádně to chce taky mít naprosto perfektní vstřikovače - hlavně musej bejt nastavený na max. povolenej rozprašovací tlak a nebo - u komůrkovejch motorů - ještě o 5 - 10 barů víc.
VW BORA 1,9 TDI PD, 96 kW
Zberne vyfukove potrubie je dost vzdialene od nafty.radluk píše:me netesnilo cerpadlo a kapal me RO na vyfukove svody, pri zastaveni to bylo citit jak kdyby dojelo cinske bistro, nemuze ti nekde ukapavat nafta na vyfuk, vyfuk. potrubi? - nekde netesnosti u filtru, holendru ci podobne??
Mne to fakt smrdi rovno z vyfuku.
Diky za nazor.