Kmitajuci remen

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

enemy
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Kmitajuci remen

Příspěvek od enemy »

Potreboval by som radu co skusit vymenit skor ..dost mi kmita Drazkovany remen co je na alternatore a klime. Kladku som vymenil napinak kladky tiez remen bol meneny nedavno a stale to kmita .Viac ako 5mm .Co by ste poradili dalej ......
Seat ibiza 98 1,9 tdi 81Kw AFN
Seat ibiza 1,9 Tdi AFN rok vyroby 98
koco
Aktivista

Příspěvek od koco »

skús remenicu na altíku ;)
AUDI A4 Avant TDI, AFN, 764, 11mm, 1749VA, jednohmota HDS, egrOFF, katOFF, soft, 288/245
enemy
Přispěvovatel

Příspěvek od enemy »

No pisal som ze aj ta bola menena
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

četl jsem to asi 5x ale zmínku o volnoběžce altíku jsem nenašel, píšeš napínací kladku a napínák, takže zkus jestli nemáš kouslou volnoběžku
enemy
Přispěvovatel

Příspěvek od enemy »

No neviem od kedy sa zacali davat volnobezky ale na tom alternatore neni.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

81kW motory by ji měli mít, tak tu pevnou řemenici sundej a místo ní tam šroubni volnoběžku a máš po problému
enemy
Přispěvovatel

Příspěvek od enemy »

No teraz som pozeral v katalogu a volnobezky zrovna na moje auto tam boli tak kuknem ci tam mam vlastne ten alternator co tam ma byt
enemy
Přispěvovatel

Příspěvek od enemy »

vie mi niekto povedat ci ide isto vymenit ta na pevno za volnobezku???
supermuf0090
Přispěvovatel

Příspěvek od supermuf0090 »

jestli máš napínák na pevno , tak tam volnoběžka není pokud máš napínák s pružinou nebo v silentbloku , tak by tam měla být mám galaxy 98 a taky jsem ji měnil , když se kousne tak je to hroznej bordel :)
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

enemy píše:vie mi niekto povedat ci ide isto vymenit ta na pevno za volnobezku???
jde
supermuf0090
Přispěvovatel

Příspěvek od supermuf0090 »

navíc možná že jí tam máš ,ale kouslou :) jinak vyměnit se dá poztebuješ speciální oříšek a vzduchovou ráčnu
xmandezo
Přispěvovatel

Re: Kmitajuci remen

Příspěvek od xmandezo »

enemy píše:Potreboval by som radu co skusit vymenit skor ..dost mi kmita Drazkovany remen co je na alternatore a klime. Kladku som vymenil napinak kladky tiez remen bol meneny nedavno a stale to kmita .Viac ako 5mm .Co by ste poradili dalej ......
Seat ibiza 98 1,9 tdi 81Kw AFN

jestli to děla i při zaběru a odost víc tak je možnost i hlavní řemenice zkus sehnat jinou a uvidíš setkal jsem se s tím ;-)
G2 1.6TD tlak 1,3 přidano na naftě :-) turbo z octavia 66kw mazl auto , seat toledo 1l tdi AFN makačenkn auto
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

enemy píše:vie mi niekto povedat ci ide isto vymenit ta na pevno za volnobezku???
Ale musí ti sedět v ose řemenu. Jsou volnoběžky, které vypadají naprosto stejně, ale jednu nasadíš o 2-3mm blíž k altíku než druhou a pak ti to bude dělat bordel. :roll:
Passat 4motion AVF
enemy
Přispěvovatel

Příspěvek od enemy »

majkl1 píše:
Ale musí ti sedět v ose řemenu. Jsou volnoběžky, které vypadají naprosto stejně, ale jednu nasadíš o 2-3mm blíž k altíku než druhou a pak ti to bude dělat bordel. :roll:
Pises podla vlastnych skusenosti ??lebo ako citam mas ten isty motor .a ak si to menil tak daj cislo co tam sedi naisto
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

Vlastní zkušenosti. Měl jsem už dvě AFN a na každým byl jiný altík (BOSH a VALEO - oba 120A). Kámoš měl jednu volnoběžku za pěkně děkuju, co byla taky na VW AFN . Namontovat šla, na první pohled všechno stejný, ale jeden starší mechoš, co mi dělal repas altíku a zrovna, že jí tam foukne říkal, že ještě mrkne na umístění začátku vntřního závitu, že prej už to jednou řešil. A ejhle, závit byl asi o 2mm hloubějc, takže volnoběžka by byla blíže k tělu altíku a byla by vyosená vůči řemenu, což by ho poškozovalo na okrajích. :roll:
Passat 4motion AVF
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“