klepe AFN
Moderátoři: šulda, Moderátoři
klepe AFN
viem že o klepaní motoru je tu toho vela, študoval som to cca týžden, prečítal som všetky príspevky ohladne klepania, ale aj tak by som chcel počut nejaké názory na moj problém.
klepe mi AFN, je to identický klepot ako ked klepe ventil o sedlo, preto som to doteraz moc neriešil, bol som v tom že dám nové zdvihátka a bude po probléme.
V pondelok som vymenil nové zdvihátka INA a klepot je stále rovnaký, je to ako ked klepe jeden ventil. dnes som to viac sledoval a klepe to aj za studena aj za tepla rovnako, aj pri pridávaní plynu. prestane to ako náhle dám nohu z plynu pri brzdení motorom, vtedy je to proste šepot kvetin, a klepanie zmizne.
napadá má už len vstrek. Trysky som menil asi pred mesiacom, dával som nové do vstrekovačov z AGR a nie som si istý či to klepalo aj ped tým, vstrekovače som skúšal na ručnej skúšačke a tlaky boli cca 205-215, ale chystám sa ich dat nastavit. Zaujíma ma či je zvuk klepania trysky rovnaký ako ked klepe ventil, alebo mal niekto podobný problém, dík za rady.
klepe mi AFN, je to identický klepot ako ked klepe ventil o sedlo, preto som to doteraz moc neriešil, bol som v tom že dám nové zdvihátka a bude po probléme.
V pondelok som vymenil nové zdvihátka INA a klepot je stále rovnaký, je to ako ked klepe jeden ventil. dnes som to viac sledoval a klepe to aj za studena aj za tepla rovnako, aj pri pridávaní plynu. prestane to ako náhle dám nohu z plynu pri brzdení motorom, vtedy je to proste šepot kvetin, a klepanie zmizne.
napadá má už len vstrek. Trysky som menil asi pred mesiacom, dával som nové do vstrekovačov z AGR a nie som si istý či to klepalo aj ped tým, vstrekovače som skúšal na ručnej skúšačke a tlaky boli cca 205-215, ale chystám sa ich dat nastavit. Zaujíma ma či je zvuk klepania trysky rovnaký ako ked klepe ventil, alebo mal niekto podobný problém, dík za rady.
AUDI A4 Avant TDI, AFN, 764, 11mm, 1749VA, jednohmota HDS, egrOFF, katOFF, soft, 288/245
a ten piest by neklepal aj pri brzdení motorom? to akože klepe o hlavu? či na čape? alebo spodok piestu o stenu valca?
ešte som zabudol že tlak oleja pri zohriatom motore je 1,6baru na volnobeh a 3bary pri 2000ot.
ešte som zabudol že tlak oleja pri zohriatom motore je 1,6baru na volnobeh a 3bary pri 2000ot.
AUDI A4 Avant TDI, AFN, 764, 11mm, 1749VA, jednohmota HDS, egrOFF, katOFF, soft, 288/245
Pístní čep v ojnici má jiný zvuk - takový, jako když jde kachna z bláta (tlumený a hlavně dvakrát rychlejší než když klepe ventil).
Podle indicií, které píšeš, to vypadá na vstřik. Při deceleraci je odpojené palivo a klepání zmizí, jinak se slyšet - jasná indicie. Pokud je to skutečně vstřik, musí klepání ustat, když povolíš jeho palivovou trubku. Tedy ohřej motor na provozní teplotu a při volnoběhu postupně povoluj trubky vstřiků. Jakmile při povolení trubky klepání zmizí, je to jasné - úkap vstřiku.
Takže ven s ním, na tlakovou zkoušku - kontrola otvíracího tlaku a úkapu. A při zpětné montáži nezapomeň na nové termoizolační podložky na všechny demontované vstřikovače !!!
Podle indicií, které píšeš, to vypadá na vstřik. Při deceleraci je odpojené palivo a klepání zmizí, jinak se slyšet - jasná indicie. Pokud je to skutečně vstřik, musí klepání ustat, když povolíš jeho palivovou trubku. Tedy ohřej motor na provozní teplotu a při volnoběhu postupně povoluj trubky vstřiků. Jakmile při povolení trubky klepání zmizí, je to jasné - úkap vstřiku.
Takže ven s ním, na tlakovou zkoušku - kontrola otvíracího tlaku a úkapu. A při zpětné montáži nezapomeň na nové termoizolační podložky na všechny demontované vstřikovače !!!
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
čítal som aj tvoju tému o klepaní tvojho ASV a mám niečo podobné, tiež mi to niekedy stíchne, ale chcem to riešit lebo ma to štve, dám ešte nastavit tie vstreky a uvidím, ale najprv ich skúsim popovolovat.TDI tech píše:Mne klepe ASv a uz som si zvykol. Neklepe sice furt, ale ked klepe tak sa kazdy otaca ci ide Major 40ka alebo Super 50ka
Ked to neklepe po ubrani plynu tak ten vstrek moze zalievatkoco píše:a to ten úkap by mal za následok to klepanie?Marek77 píše:Nejde jen o rozprášení, jde i o úkap (těsnost).koco píše:o.k. vykonám, ale trysky sú nové a prášili krásne.
Naposledy upravil(a) TDI tech dne 15 lis 2009, 14:21, celkem upraveno 1 x.
Známej má taky ASV, poměrně málo najeto a má dost hrubej zvuk, předvstřik je ok, hodnotka Mg/R taky, zdvihátka a trysky taky v pořádku ale motor jde dost tvrdě, někdo mi říkal že to je u ASV normální ale zas na druhou stranu jezdí ke mě na servis ještě jedno ASV to má najeto podstatně víc a jde krásně tak nevím...TDI tech píše:Mne klepe ASv a uz som si zvykol. Neklepe sice furt, ale ked klepe tak sa kazdy otaca ci ide Major 40ka alebo Super 50ka