Rád bych se podělil o zkušenost a zároveň by se hodil názor kohokoliv.
Jednoho dne se stalo, že Stilouš jel a z ničeho nic po jízě´dě nešel nastartovat. Po komunikaci se servisem mi bylo sděleno, že by mohlo jít o krátkodobí výpadek immobilizeru. Tak jsem auto nechal stát do druhého dne. Druhý den jsem přišel k autu a normálně nastartoval.
Takhle jsem jezdil asi další 1,5-2 měsíce kdy najednou po jízdě auto nešlo nastartovat. Po odtahu do servisu mi bylo sděleno: nekomunikuje Cam bus sběrnice. CCa po 3 dnech zkontrolována a proměřena dle schémat celá elektrika. Vše OK.
Zajímavé je však to, že kdyyž se vše dalo zpět dohromady tak auto nastartovalo. Při zkušební jízdě prý zakolísaly otáčky a to dolu. V momentě kdy se tak stalo bylo vyřazeno a přidržen plynový pedál aby se otáčky udržely. Dnes ráno to zkoušely znovu nastartovat a nepodařilo se to . Proto se vstřiky poslaly na test.
jako poslední je že jsou prý špatné vstřiky.
Nyní jsou v Bosch servisu na Testu, který stojí 600 Kč/ kS.
VZHLEDEM K TOMU KOLIK STOJÍ NOVÉ JSEM REZIGNOVAL, PROTOŽE PO NEZÁVISLÉ KONZULTACI S FIAT SERVISEM KDE SE VŽDY RADÍM CO A JAK MI TAKY POTVRDILI, ŽE SE Z 90 % JEDNÁ O VSTŘIKY A TO NA ZÁKLADĚ PROVEDENÉHO JAKÉHOSI BLÓNKOVÉHO TESTU, KDY SE VSTŘIK PŘIDĚLÁ K PUMPĚ A POUŠTÍ SE DO NĚJ TLAK A ČEKÁ SE KOLIK PALIVA PROPUSTÍ A KOLIK TLAKU VYDRŽÍ.
Po pravdě musím říct, že když to beru selským rozumem, tak mi to nějak nedává smysl. Spíš mi to přijde jako kdyby byl blok někde v elektrice.
Abych řekl pravdu nevím co si o tom všem mám myslet a co dělat. Protože vnitřní pocit mi říká, že to vstřiky nebudou.
Origo servisu moc never. Neviem ako v cechach, ale tu na slovensku je minimum servisov ktory su na urovni, povecsinou tapaju v tme. Najlepsie riesenie je popozerat na forach, ktory servis odporucaju v tvojom okoli. Vecsinou byvaju taketo zavady len banalitou. Mne sa to stalo napr pred mesiacom. Za jazdy mi dva krat zhasol motor a nesiel nstartovat. Obcas nachvilu nastartoval a potom zhasol pri kolisajucich otackach. Uz som mal depku ze je niektory vstrekovac v riti. Ale po triezvom uvazovani, kedze mi ani kontrolku vstrekovania nerozsvietilo, zacal som patrat po banalitach. Po odtahu auta domov, esteze to bolo par 100metrov, som prechadzal kablove zvezky. Nakoniec som to vzdal. Na druhy den nastartovalo auto normalne. Bolo mi jasne ze je to elektricka zavada ako kostra a podobne. Hybal som vsetkymi kablami, relatkami a podobne. Nakonec som nasiel k motorovym poistkam zvezok, ten pri hybani uberal otacky motora az ho zadusilo. Konecny nalez bol slaby kontakt na 30A poistke, kde dochadzalo k opalovaniu kontaktu az nakoniec nozicku skoro celu upalilo. Nova poistka a nove puzdro na poistku vec vyriesilo. V origo servise maju na vseteko predpisi ako postupovat, takuto chybu by diagnostikovali za par dni, ak by mali nejakeho schopneho elektrikara, kedze povecsinou tam robia cerstvy automechanici.
ako autickar spravne poznamenal, do origo servisov sa po rady nechodi! to stym meranim vstrekovacov a prepadmi ti sice pekne vysvetlili, ale to by ti predsa musela potom ukazad diagnostika niejaky problem s tlakom paliva na raili. robili ti diagnostiku?
Nejlepší na tom je,že když donesete do Bosche vstřiky na kontrolu,tak 99% z nich je špatných!Necháte udělat repas a po montáži závada není odstraněna a může hledat na novo.Pachuť,že jste o několik tisíc lehčí zůstane hodně dlouho.
CATDAVID píše:Nejlepší na tom je,že když donesete do Bosche vstřiky na kontrolu,tak 99% z nich je špatných!Necháte udělat repas a po montáži závada není odstraněna a může hledat na novo.Pachuť,že jste o několik tisíc lehčí zůstane hodně dlouho.
Preto s aich neoplati repasovat. Radsej kupit pouzivane so zarukou. A Hlavne je ze o aky repas sa jedna.
Po pravdě řečeno jak jsem psal si celou dobu myslím, že to je věc elektriky. Ale jak jsem uváděl tak proměřovali celou elektriku a ta je prý v pořádku.
Konrolovaly to tak že rozpojili svazky a podle schématu měřily.
Značkový servis to není. Je to člověk, který se už 1 s elektrikou pral když byla závada 1706 a následně to hlásilo Lose connection.
I když mi tu závadu napsal tak Fiat neměl zdání o co jde. Nakonec se jednalo o to, že nekomunikovaly 2 řj mezi sebou.
Co se týče závad, tak to právě žádnou nehlásilo do doby když jsem motor zkoušel nastartovat a trochu ho točil. Potom se ukázal trojúhelník .
Taky jsem si myslel. že by to mohly být zoxidované kontakty za baterkou a tak jsem rozpojil tu svarkovnici a prostříkal kontaktolem. Na tomto základě se teprve rozsvítily ostatní závady.
A po napojení na diagnostiku a kontrole vypsaných závad se nic nenašlo. Závady které byly diagnostikou hlášeny byly vymazány a zkoušelo se dál.
Nic se nenašlo.
Je mi to nějaké celé divně zamotané a přikláním se ktomu jak píše Autickar .
Podle mě je někde blok a nejde nafta do motoru to si myslím já.
Jsem zvědav jak dopadne ten test a pokud se dají vstřiky nové jestli bude po problému.
Sranda by byla, kdyby je namontovaly a ono to tím nebylo.
Jsem z toho tak trochen víc mrzut, protože je těsně před vánoci a tak se snažím najít cokoliv co by mohlo pomoc.
Ja byl v BOSH servisu se ptat jestli mi to vyscisti tim ultrazvukem a on mi rikal ze to nema cenu a ptal se co mam za problemy. Tak rikam ze to ma o 2s horsi zrychleni a asi o litr zere vic. Ptal se jestli to dobre startuje . Poslech si chod a start a rika: ty vstriky jsou vporadku. Neco je v neporadku kdzy to kouri,spatne startuje, mnohem hur jede ma jiny zvuk- ja mam pry krasny:D na coz sem mu rekl ze si myslim ze to je traktor rikal ze vubec. No a ze pry to cisteni nedoporucuje a pokud si chci byt jisty ze jsou OK,tak test 2200 kdyz je donesu vymontovane a ted se podrzte kdyz je budou vymontovavat a montovat oni tak 5 tis. Chapete za co si berou tolik penez???
Značkový servis to není. Je to člověk, který se už 1 s elektrikou pral když byla závada 1706 a následně to hlásilo Lose connection.
tenhle napis/ztrata spojeni/ se objevuje na display tacho i pri vadnem snimaci na klice,jinak vstriky se daji kontrolovat i v aute bez demontaze,vetsinou pri spatnem startu-nejaky vstrik proteka a tim klesa tlak v railu , kontrola jednoduchym zpusobem na prepady od vsech vstriku dat stejne nadobky a pak nastartovat/nebo tocit starterem/ ve vsech by melo byt priblizne stejne mnozstvi paliva,pokud se jeden vyrazne odlisuje tak tam bude nejaka chyba,
kazdopadne nejdrive merit tlak paliva v railu pri startu,pri nizkem i prilis vysokem jednotka blokuje chod motoru
No dělali nějaký baňkový, nebo balónkový test. Ten jim něco ukázal a potom něco měřili diagnostikou a ta naměřila jeden a půl násobek hodnoty než co tam má být.
Nevím co měli na mysli. Na tomto základě to vymontovaly a poslali na kontrolu a čištění. Myslí si že 1 je 100% Ko.
Jen mi je divné, že by to takhle odešlo z ničeho nic. A taky nevím do jaké míry to má spojitost s elektrikou aby se auto takhle chovalo.
Pak bych se chtěl zeptat na názor. Jestliže se potvrdí tím testem že ten a ten a počet vadných vstřiků, kupovat repas z Fiatu za 6500 Ks nebo vzít použité se zárukou??
Je jasné že to nedoporučují, ale koukám na finance.
Byt tebou kupim starsi z nejakej buracky a len tolko kusov, kolko ich je vadnych. Horsie je ze kazdy chce predat komplet sadu. Ale take iste vstreky isli na 2.4jtd, takze odtial by jednu mohol predat za nejaku rozumnu cenu.
Vstrek ako taky bude vzdy fungovat a davkovat palivo. Ak pohladas, najdes na nete jeho obrazok. Kedze je tam ihla ktoru dviha elektromagnet, Porucha moze byt jedine v pridretej ihle alebo opotrebenie spicky ihli, kde ihla zle dosada na sedielko a prepusta trocha nafty aj pri zavretom stave. Vsetko toto hlasi chybu palivoveho systemu a to kolisavy tlak, alebo nestali tlak, zalezi od diagnostiky. Vtedy sa meria tlak za cerpadlom, na vstrekoch a ptom ten spominany balonkovy test ci ako sa tomu nadava. Pri tomto sa aj kontroluju prepady od vstrekovacou, ci nie su pripchate. Ak by hlasilo slaby tlak paliva, kontroluje sa aj cerpadlo a na nom spetny ventil. Byt tebou pohladam na fiatackom fore nejakeho mechanika s dobrou diagnostikou, ktory sa motorom aj rozumie a vie aj diagnostikovat... Idealny by bol fiatacky examier, ten ukaze aj realne hodnoty snimacov. Len musis s nim clovek vedet aj robit. Co vidam tie bezne neautorizovane servisy, tie su vhodne len na vymenu oleja. DIagnostiky najlecnejsie co nevie nic diagnosikovat a mechanik ktory vie zacat diagnostiku "mohlo by to byt". Pozri napr alfa156.cz aky servis s dobrou diagnostikou ti doporucia... Potom len aby si to nemal ako ja kontakt ktory potom odpojil palivovy system na aute...A chovalo sa to tak isto ako popisujes ty. Skusal si aj vsetky poistky skontrolovat, precistit kontakty a podobne? Ma aj napadlo ze taketo haluze robi aj neotiahnute ukostrenie motora.