Ford Sierra 2,3D

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Hertzberger
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Ford Sierra 2,3D

Příspěvek od Hertzberger »

Chlapi z jakého důvodu mi může padat nafta? Všude je sucho, hadice utažené... No i když možná nepadá, usuzuju to z toho, že můj start s novou baterkou a pouze jednou špatnou žhavičko (nejsou momentálně k sehnání) vypadá takto: točím, pak to začne kuckat, ale ještě to není běh (pustím startér-chcípne), no pak ještě to chce několi otáček, naskočí, trochu tomu dám a pak už to frčí. Může toto být i předvstřikem?
Ford Sierra 2.3DX, r.v.87 a jedna 21053
morose
Aktivista

Re: Ford Sierra 2,3D

Příspěvek od morose »

Já bych řekl, že nemáš tlak ve válcích kámo.... ;)
Hertzberger
Přispěvovatel

A co s tím mají tlaky společného? Mám další poznatek ze startu. Dneska bylo teplo, chytlo to skoro okamžitě, ale nešlo to do otáček. Musel jsem jenom velmi opatrně lechtat plyn, až to asi zřejmě natáhlo a dalo se to točit úplně normálně.
jan
Nováček

Příspěvek od jan »

az budes priste startovat studeny motor,podivej se pod kapotu jestli ti na cerpadle funguje tzv sytic.neni to sytic jako u benzinu,ale pomaha startu za studena vetsi davkou nafty.myslim,ze je to ovladane od vody,ale pred startem ti tu packu muze nekdo pridrzet a ty zkus nastartovat.
Hertzberger
Přispěvovatel

o.k., zkusím to. Myslím si, že tuhle součást zrovna v pořádku nemám. Akorát nechápu podle knihy Jak na to to nastavení. Nevím co znamená: " pojistnou páčku nastavíme do polohy 0" :( (hm) (LOL)
morose
Aktivista

Příspěvek od morose »

ok, dávka nafty taky může pomoct, ale ty tlaky jsou strašně důležitý u každýho dieselu, je to primitivní - pokud splníš dvě podmínky staruješ. Tlak+nafta....(samo sebou komfort zvyšuje startovací dávka a žhavení)
Odpovědět

Zpět na „Ford“