Problémy ve firmně

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Sopťa
Přispěvovatel
Příspěvky: 70
Registrován: 28 říj 2006, 18:56
Bydliště: Opava

Problémy ve firmně

Příspěvek od Sopťa »

Zdravím vás pánové aoutomechanici,mám na vás poněkud dotěrnou otázku.Ve firmně ve které pracuji čtyři roky si mněsíčně automechanik vydělá 8 -9000kč čistého děláme vše od běžné údržby přes motory převodovky drobné karosářské práce autoelektro diagnostiku takže u nás nefunguje systém jeden je karosář druhý dělá to a třetí jenom ono prostě každý musí umnět vše.Ptám se myslíte si že 8-9000kč mněsíčně je dostačné ohodnocení automechanika?Jen pro představu v naší firmně pracujeme tři automechanici tři příjimací technici jeden člověk v prodeji aut a tři lidi v kanceláři. Pro mně osobně i mé další dva kolegy je tento plat na hranici vyžití a abych nějak slušněji vyšel musím denně do večera vydělávat doma v garáži.Chtěl bych proto požádat zamněstnavatele o zvýšení platu a potřeboval poradit jak na to z jakými argumenty na něj apod.Pokud můžete poradit budu velice vděčný.Díky.
Uživatelský avatar
Rybízek
Aktivista
Příspěvky: 1600
Registrován: 24 led 2006, 09:35
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rybízek »

podle mě hodnocení záleží na danem regionu třeba to co ty dělaš za 9t děla někdo v Praze za 18t na rovinu ti říkam že je to opravdu dost málo ja takovému člověku který se stará o kamiony(eletrika,vzduch,výměna oleje a běžné udřžbárské prace) dávám 15t děla od 8 do 15 jednou za 14 dní sobota dopoledne.za mín by mi to nikdo nedělal
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
Uživatelský avatar
P.TAZZ
Aktivista
Příspěvky: 1224
Registrován: 06 bře 2006, 17:16
Bydliště: Kladensko

Příspěvek od P.TAZZ »

Je to tak je to málo,ale asi to bude tim regionem ve středních čechách je to asi o něčem jiným a v Praze tuplem,.
I když najdou se takový židi i tady u nás ve SČ. :x :(
Sopťa
Přispěvovatel
Příspěvky: 70
Registrován: 28 říj 2006, 18:56
Bydliště: Opava

Příspěvek od Sopťa »

Právě že si myslím že regionem to nebude.Můj názor je ten že tř pracující lidi nemůžou uživit sedm lidí v kanclu kteří vesmněs zabíjí čas brouzdáním po netu apod. Proto chci na zaměstnavatele zaútočit
Uživatelský avatar
origoš
Aktivista
Příspěvky: 4148
Registrován: 23 led 2006, 14:21
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Nebude to regionem. Když tři lidi musí uživit 3+3+3+1=10 (počítám, že tam je ještě majitel, jinak jednoho odečteme) lidí, tak to víc ani dát nemůže, protože by tam nikdo nejezdil. Těžko Ti přidá, protože by mu málo zbylo. Záleží na tom, jak jsi šikovnej, určitě se uživíš i jinde. Můj osobní názor je, že přejímací technik by tam musel stačit jeden. Pokud je to ale "rodinnej" podnik, tak se tomu nedivím.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Uživatelský avatar
P.TAZZ
Aktivista
Příspěvky: 1224
Registrován: 06 bře 2006, 17:16
Bydliště: Kladensko

Příspěvek od P.TAZZ »

Sopťa píše:Právě že si myslím že regionem to nebude.Můj názor je ten že tř pracující lidi nemůžou uživit sedm lidí v kanclu kteří vesmněs zabíjí čas brouzdáním po netu apod. Proto chci na zaměstnavatele zaútočit
No to je taky pravda,ale je to taky skoro všude. U nás téže. V kanclu jich je jak když na***e a rozšlape,no uvidíš co ti na to řekne,sem zvědavej co ti na to řekne,ale už to uplně slyšim.
(jestli se ti to nelíbí,tak můžeš jít,dalších deset se hlásí na tvoje místo) :x
Za to bych tlouk do kebule. (wallbash) (wallbash) (wallbash)
Sopťa
Přispěvovatel
Příspěvky: 70
Registrován: 28 říj 2006, 18:56
Bydliště: Opava

Příspěvek od Sopťa »

Jo stačil by jeden příjmací technik jenže to by musel být aspon trochu od fochu ti co tam jsou ted tak vědí že auto máčtyři kola a volant prostě třeba řeknu potřebuju objednat zadní ložisko kola tak na mně čumí jak péro co e to chceš? Jak to u vás funguje třeba z přebíráním zakázek apod.? Např já si někdy přiadám jak sekretářka vypsat tisíc papírů a pak je to teprcve opravené :x
Uživatelský avatar
ROMEK
Aktivista
Příspěvky: 5465
Registrován: 03 dub 2006, 19:53
Odpovědi: 1
Bydliště: SK Záhorie

Příspěvek od ROMEK »

A doma v dilne by ta to neuzivilo ked si sikovny a robis kvalitnu robotu za rozumny peniz lidi si te sami najdu bez nejake reklamy tech 9000 sa mi zda malo na mechanika /odbornika/ nejlepsi by bylo keby ste sa dohodli vsetci mechanici Mi sme to takhle udelali 2 mechanici v Peugeote rekli sme sefovi ze chceme pridat z 10 000 na 12 000 mesicne inac koncime rekl "tak bezte venku je dalsich 10" na druhy den sme mu dali na stul vypovedi a odesli za 3 dni nas volal zpet ze nam prida My sme byli mlady nemeli sme co stratit a este podotknu vybrali sme si cas ked bylo moc prace aby to melo nejaky efekt (LOL) (LOL)
Sopťa
Přispěvovatel
Příspěvky: 70
Registrován: 28 říj 2006, 18:56
Bydliště: Opava

Příspěvek od Sopťa »

No tak něco podobného jsem udělal už několikrát :D Jasně doma by se taky dalo ale jsem ještě dost mladý na to abych si zničil nervy podnikáním ale stále více zjištuju že je to celkem výhodné dělat sám na sebe po večerech když máknu tak jsem si schopný vydělat i víc než mám v práci na výplatu a to nedělám žádné podfuky a ojebávačky jako hodně takových garážistů.Prostě pokud mi někdo svěří auto na opravu tak se vždy snažím udělat to co nejkvalitněji a za rozumný peníz.
Jirka Kužel
Přispěvovatel
Příspěvky: 928
Registrován: 14 úno 2006, 21:01
Bydliště: Jičín CITY

Příspěvek od Jirka Kužel »

ja sem na tom asi takhle.. jsme placeny od normohodin ,když není prace tak proste stojiš zadarmo žadnej zaklad,to se naštěstí moc nestáva, delam na všech osobákách a dodavkach delam mechanický,elektrikařský i klempířské práce, bouračky atd.. pracovní doba je7-15.30 dýl mě tam nic neudrží delam mesíčně od 220- 250 NH na hodinu mam 90 hrubého což je podle mě pekně malo.. hodina v servisu je 360s DPH měsíční plat se pohybuje kolem 21 hrubeho tj asi 16-17 co si odnáším .Po 10 letech už mě to tam pekně sere a začínám si zchánět něco jinyho takovej likvidator by se mi líbil.... problem je ten že potřebuju dost času pro sebe jelikož se věnuju dost aktivně lezení a potřebuju obden trenovat (noteeth) (LOL)
VW SHARAN
Fabie 1.4 TDI mvolesko soft
Uživatelský avatar
Forest
Aktivista
Příspěvky: 7023
Registrován: 16 bře 2006, 18:26
Bydliště: Čechy krásné, Čechy mé (Mechov/Praha)

Příspěvek od Forest »

nebudu mluvit o cene, ale co se tyce podnikani, tak Ti doporucim jedno: udelej si objektivni (strizlivy) pruzkum trhu + odhad pripadnych zakazek a pak se bud trhni, nebo zustan.

Pokud bych to rozebral:

A) trhni - NAOPAK, ses mladej a ted si muzes dovolit dat vsechno svoje usili do podnikani, protoze az bude rodina, tak na to odvahu nenajdes, takze:
1) pokud by bylo hodne zakazek, tak se spolupracovnikama si zalozit firmu - dej ale bacha na to, jaci jsou povahove a jakeho charakteru jsou, mohlo by se Ti to vymstit...hlavne VSE definovat ve smlouve
2) jit do toho sam - zde si nech od nejakeho ekonoma vypracovat objektivni odhad pocatecnich nakladu a navratnost investic...namiste je zvazeni puvodu kapitalu (vlastni/cizi)

B) zustan - zustat muzes, ale da se to udelat ruznymi zpusoby:
1) zustane to pri starem
2) promyslis si, jak hodne mate prace ...pokud prevazuje flakani se po dilne nebo uklid, tak tento bod neplati...pokud ne, dohodnes se se sefem, ze budes delat ukolovku - za urcity ukon dostanes takovy a takovy penize at Ti to bude trvat jakkoliv (tady mas vyhodu, ze pokud ses rychlej, tak muzes chodit jen na pul smeny a prijdes si na stejny penize a po skonceni ty pulsmeny muzes jit delat "melouchy" do vlastni garaze
3) zustat, slapat vodu a delat melouchy
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“