ASV po vymene turba nejede
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ASV po vymene turba nejede
Ahoj,
OctI, najeto cca 290.000km.. Odeslo turbo, vymeneno vcetne regulace, sani vcetne IC dukladne vycisteno, novy olej. filtr, novy olej.. Auto absolutne nejede, mezi 3000 a 4000 ot se to parkrat cukne, potom to vystreli kupredu.. Kolikrat jedu za dva, max 2000 ot, vic z toho nevymacknu. Vaha menena, chova se to stejne.. VAG-COM tvrdi, ze je nedostatecny tlak - namereno 1.2, melo byt 1.9. S teplym motorem se mi na volnobeh a 'turovani' povedlo vysypat par sazi z vyfuku - kdyz turbo odeslo, vysalo mi to komplet olej z motoru, par litru bylo v IC, zbytek asi bude ve vyfuku - da se to nejak vycistit? Ted jeste zkusim jednou projet hadicky, ale pred 'odchodem' turba to jezdilo naprosto v pohode..
Budu vdecny za jakoukoli radu..
ps: hadicky jsem projel, nektery jsem vymenil, zkousel jsem hadicku od N75 do turba (usty podtlak, drzelo to, regulace byla nadoraz). Uz jsem z toho zoufalej, jezdit do kopce za dva a 40km/h je sileny Smutný
diky
OctI, najeto cca 290.000km.. Odeslo turbo, vymeneno vcetne regulace, sani vcetne IC dukladne vycisteno, novy olej. filtr, novy olej.. Auto absolutne nejede, mezi 3000 a 4000 ot se to parkrat cukne, potom to vystreli kupredu.. Kolikrat jedu za dva, max 2000 ot, vic z toho nevymacknu. Vaha menena, chova se to stejne.. VAG-COM tvrdi, ze je nedostatecny tlak - namereno 1.2, melo byt 1.9. S teplym motorem se mi na volnobeh a 'turovani' povedlo vysypat par sazi z vyfuku - kdyz turbo odeslo, vysalo mi to komplet olej z motoru, par litru bylo v IC, zbytek asi bude ve vyfuku - da se to nejak vycistit? Ted jeste zkusim jednou projet hadicky, ale pred 'odchodem' turba to jezdilo naprosto v pohode..
Budu vdecny za jakoukoli radu..
ps: hadicky jsem projel, nektery jsem vymenil, zkousel jsem hadicku od N75 do turba (usty podtlak, drzelo to, regulace byla nadoraz). Uz jsem z toho zoufalej, jezdit do kopce za dva a 40km/h je sileny Smutný
diky
ano, zkousel jsem s vypnutym motorem - tahlo slo zamacknout, nastartoval jsem, tahlo nadoraz. takze tuto je OK. Turbo je z Jablonce, repas, dle p. Hlouska sestelovane vcetne regulace (nemam duvod tomu neverit).Tomas.cz píše:Takže když motor natočíš zatáhne se ti táhlo na doraz?
ta turbína je nová, repas, starší??
ad logovani - bohuzel nemam kde to nalogovat, okr. Ceska Lipa.
no, vzhledem k poctu let, co jsme spolu, se mi to zda normalni, jinak bych slysel nejaky 'nenormalnosti'. To, ze to jeste 'zvoni' dela napinak kladkovyho remene, ten uz jsem menil, takze zadny jiny zvuky neslysim. Prijde mi, ze to ve spodnich otackach chce jet, ale pak se to sekne a nejede. N75 je OK, diagnostika akcnich clenu OK, jedina chyba na VAG byla to nedosazeni plniciho tlaku. Log 3, 10, 11 a 13 bych rad zkusil, ale jak jsem psal - bohuzel nevim v okoli o nikom, kdo by mi to mohl udelatTomas.cz píše:Tou diagnostikou bych začal, bez ní je to jak slepota![]()
Motor běží pravidelně? Né třeba na tři atd...?
zmerilo to 1.2baru.. pozadovano 1.9. jak s vyfukem jsem psal, ze mi to vycuclo olej, takze tam jeste mozna neco je - nekouri to, EGR mam porad zapojeny, nic jsem z toho auta nikdy nenechal vyndat.chosepm píše:nemáš přicpanej vejfuk? 0.2 bar je fakt málo...to jet nemůže...
zvuk turba? má otáčky?
obcas turbo slysim, obcas ne, prijde mi, jakoby ho RJ "vypla", ale ani to originalni nikdy moc nepiskalo, pritom to litalo dobre. Taha to do max 2000-3000ot, zalezi na zarazenym stupni. Taha - resp. plazi se to, kolikrat se nedostanu pres 2000rpm