Potreboval bych poradit, jaky olej zvolit. Auto jezdi jako taxi, pres zimu hodne na "burci" i na volnobech. Do ted jsem mel plnousyntetiku a menil jsem jej co 15000km. Ted jsem vymenil motor u predchoziho byl problem, ze spatne mazal ctvrty valec az do zadreni.
Jakou znacku?
Plnousyntetiku nebo polosyntetiku?
Menit co 10000km nebo co 15000km?
Nejakou prisadu do oleje?
dekuji za odpovedi
Jaky olej VW 1,9 tdi PD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Výměnný interval je limitován výrobcem. Uživatel by jej měl dodržovat v případě, že provozuje svůj vůz optimálním způsobem. Jde o to, co je považováno za optimální způsob užívání. Já to vidím tak, že optimální způsob užívání je 1/3 dálnice, 1/3 mimo město a 1/3 městský provoz.
Pokud jezdíš často po městě se studeným motorem, osobně bych Ti doporučil interval mírně zkrátit. O kolik, to je na uvážení.
Osobně si myslím, že u naftových motorů tak velký problém není, tam olej chemicky stárne pomaleji než u benziňáků. U benziňáků (a ještě víc u LPG) je to podstatně větší problém.
Pokud jezdíš často po městě se studeným motorem, osobně bych Ti doporučil interval mírně zkrátit. O kolik, to je na uvážení.
Osobně si myslím, že u naftových motorů tak velký problém není, tam olej chemicky stárne pomaleji než u benziňáků. U benziňáků (a ještě víc u LPG) je to podstatně větší problém.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Wayne99 píše:Do posledních Octavií Tour s motorem 1.9TDI AXR dávála Škodovka olej Long Life. Na výměnu je vhodný třeba PETRO-CANADA SYNTHETIC 5W-40, splňující normu VW505.01 a schválený pro PD.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=30
váš cave

SEAT Model ALHAMBRA (7V8, 7V9)1.9 TDI Pd [AUY]85 kW 115 PS objem1896 ccm 12/2002 - 7-místné Stylance Luxus,, EGR-OFF