Jezdíte někdo na tuk?
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
Petr.C
- Přispěvovatel
Jezdíte někdo na tuk?
Máte někdo zkušenosti s tukem,jak ho rozpouštíte?
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
Martin.R píše:Když se mi dostane do ruky tuk nebo palmovej olej tak ho rozpustim a udělám z něj MERO a jedéééém.
Martin, mohol by si sa trocha rozpisat akym sposobom rozpustas tuk? diky peto
EKOCar B100
#1:Octavia Combi '99 Black magic, AHF, EGRoff, TT-puky, 13000lm light.
#2:Octavia '97, modra metaliza, AGR,EGRoff,MAFoff
-
slovacek.milos
- Aktivista
Přesněslovacek.milos píše:musíš jí k někomu na zabíjačku tam ti to v kotle ukážou jak se dělají škvarkydjpeto píše:Martin.R píše:Když se mi dostane do ruky tuk nebo palmovej olej tak ho rozpustim a udělám z něj MERO a jedéééém.
Martin, mohol by si sa trocha rozpisat akym sposobom rozpustas tuk? diky petomiloš
Normálně to kydneš do kastrolu a uděláš pod tim oheň, třeba na vařiči. Pak do toho chlístneš směs methylu a louhu, zamícháš klackem a jdeš na pivo
Elektronika auta a technika........
776 829390
776 829390
-
slovacek.milos
- Aktivista
S teploměrem se nezatěžuju. Vždycky tam vrazim prst a když už je to tak že ho tam skoro neudržim tak je to OK. Naleju zamíchám a zavřu. Kdysi jsem to dělal, že jsem to jen přiklopil kartonem, ale dost se toho odpařilo. Tak to mam teď v 40kg kýblích od primalexu a zavřu to víkem. Přebytečnej tlak to víko pustí a zbytek stejká z5 a hezky zreaguje.
To jsi pod těma 1000ci litry fakt rozdělal oheň ne?
To jsi pod těma 1000ci litry fakt rozdělal oheň ne?
776 829390
776 829390
-
slovacek.milos
- Aktivista
já si počkal až byl pařák, a nasádlil jsem do kanystru deset litrů, deset litrů ohříl na kamnech v kastrolu nalil do kanystru a esterifikoval, dělám to v kanystrech 25l
to jsem to měl na paletě jak máš tu lOOO l krychli, mi to přivezli v zimě v tekutém stavu a jak mi to čerpali přes čerpadlo tak se ten sajrajt našlehal na sádlo, no myslel jsem že mě mrdne 1OOO litrů sádla před barákem
miloš
to jsem to měl na paletě jak máš tu lOOO l krychli, mi to přivezli v zimě v tekutém stavu a jak mi to čerpali přes čerpadlo tak se ten sajrajt našlehal na sádlo, no myslel jsem že mě mrdne 1OOO litrů sádla před barákem
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
Petr.C
- Přispěvovatel
Máš to tedy vyzkoušený,sádlo když roztavíš a naleješ do něj benzín,tak potom nestuhne?Mám možnost sehnat sádlo a nevím co stím,tak budu muset asi udělat nějaké testy a MERO se mi dělat nechce,je to pro mě náročný.oldaf píše:Tuk co mi zbejvá rozmíchám v létě na sluníčku v kýblu s benzínem a šplejchnu rovnou do nádrže
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
vsimol som si, ze ked spravim mero, prevarim a prefiltrujem cez 5mikronovy filter, po par dnoch v teplotach bliziacich sa k nule sa mi na spodu 25L bandasky usadi sadlo, ked to prefiltrujem cez silonkovu pancuchu tak je tam asi deci sadla. potom sa sadlo neusadza, mero je ciste ako vino. cim to je dane ze sa tam vytvori sadlo?
peto
peto
EKOCar B100
Pokud se naředí benzinem tak nestuhne, ten tuk není potřeba ani nějak zahřívat, benzin ho normálně rozpustí, ale lepší to je dělat v teple je to pak rychlejc rozpuštěný. Tuhle směs sádla s benzinem pak přilejvám do oleje.Petr.C píše:Máš to tedy vyzkoušený,sádlo když roztavíš a naleješ do něj benzín,tak potom nestuhne?Mám možnost sehnat sádlo a nevím co stím,tak budu muset asi udělat nějaké testy a MERO se mi dělat nechce,je to pro mě náročný.oldaf píše:Tuk co mi zbejvá rozmíchám v létě na sluníčku v kýblu s benzínem a šplejchnu rovnou do nádrže
Zřejmě blbej poměr ingrediecí neproreaguje to všechno.djpeto píše:vsimol som si, ze ked spravim mero, prevarim a prefiltrujem cez 5mikronovy filter, po par dnoch v teplotach bliziacich sa k nule sa mi na spodu 25L bandasky usadi sadlo, ked to prefiltrujem cez silonkovu pancuchu tak je tam asi deci sadla. potom sa sadlo neusadza, mero je ciste ako vino. cim to je dane ze sa tam vytvori sadlo?![]()
peto
776 829390
776 829390