Mám takový neblahý tušení na těso pod hlavou, ale raději bych ještě vyloučil i jiné možnosti. Tak poraďte, prosím. Napadlo mě, jestli by to mohlo dělat jen samotný víčko na expanzní nádobce??? Toyotu neznám, u koncernu jsem se tím ale už setkal
Avensis tlačí vodu :(
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
Kakamil 4x4
- Přispěvovatel
Avensis tlačí vodu :(
Nazdárek přátelé, na dílně se mi objevila kamarádova Toyota Avensis 2.2 D4-D, rok 2005 (najeto cca 110 000km) a že mu prý při delších štrekách a větší zátěži mizí voda přepadem z expanzky
Fakt je ten, že jsem to s ním otestoval. Nalili jsme nemrzku podle na rysku a po 20km dálnice zmizelo přes půl litru právě přes hadičku přepadu, co je hned pod hrdlem expanzky. Auto ale jede naprosto normálně, má výkon, krásně topí a teplota vody se drží tam kde má.
Mám takový neblahý tušení na těso pod hlavou, ale raději bych ještě vyloučil i jiné možnosti. Tak poraďte, prosím. Napadlo mě, jestli by to mohlo dělat jen samotný víčko na expanzní nádobce??? Toyotu neznám, u koncernu jsem se tím ale už setkal
VW Sharan 1.9TDI 4motion (AUY 85kW) is dead
, now Seat Alhambra 1.9TDI 4motion a Nissan Primera 2.0TD 
Honda NT 650V Deauville
Honda NT 650V Deauville
No jestli to má Toyota řešené stejně jak jiní japonci a korejáci, tak je tam tlakové víčko, které když se motor ohřeje tak v potrubí stoupne tlak horké vody a to tlakové víčko nepřepustí vodu do expanzky do té doby, než tlak není okolo 0,9-1.0baru, pak ten přebytečný tlak pustí do expanzky, kde se uchovává a naopak když motor chladne, tak si z expanzky tu vodu, přes to víčko tahá zpět chladící soustava do koloběhu..Ten tlak je tam schválně dělaný proto aby se zvýšil Bod varu... Takže je jednoduchá kontrola... Na víčko nešahej a koukej jen jak se hýbe v závislosti na teplotách motoru hladina vody v expanzce.. (když je motor studený, je hladina na spodní rysce.. Naopak když je motor horky-tak je přebytečná kapalina vytlačena do expanzky a zvětší se samozřejmě i její objem a tudíž jí tam je víc) Měli by bý ta té expanzce dvě rysky jedna za studena a druhá za tepla... Vždy se voda u takhle řešených soustav musí kontrolovat až po !!!Uplném!!! schladnutí motoru.. Nejlépe druhý den, když večer dojedeš... Také jsem se stím už hodně natrápil.. Mám Kiu Carnivala CRDi a je to tam takhle řešené... Tak píšu jen svůj postřeh... Jinak.. Podívej, Otevři to přetlakové víčko, dolej tam vodu pookraj pak ho zavři, zontroluj chladící kapalinu v expanzce jestli je na spodní rysce-zapamatuj si kde byla za studena... A pak to jeď pořádně projet.. Po dojetí za horka se koukni kde je tak hladina vody v té expanzce..(bude o dost výše)((přetlakové víčko neotevírat)))..Pak Nech to schladnout (ale fakt uplně...)-to je to nejhorší, pže člověk je zvědavej tak to kontorluje brzo a pak je to uplně nepřesný... A uvidíš... Když se kapalina za studena vrátila na spodní rysku a když pak otevřeš přetlakové víčko a je tam pookraj vody...Tak je vše v pořádku....!!! Jakmile po vychladnutí zůstává kapalina v expanzce výče, než jak byla dříve za studena, je něco špatně... Nebo i jakmile je v expance méně vody, než bylo dříve za studena je také něco v nepořádku... Samozřejmě je to běh na dlouhou trať a nesleduj milimetry v expanzce a spíš rozmezí centimetrů.. Pže vždy si okruh může natáhnou ud o malinko víc, nebo zas mín...Chápeš... Jinak pak je dálší věc, která se může stat, že voda je vytlačena do expanzky a už není natažena zpět, kvůli vzduchu, co vznikl v soustavě... A to poznáš pravé tím, že je se (za uplného studena podíváš pod to expanzní víčko....) Spíš bych to ukončil tím, že tahle soustava je složitější a je k ní potřeba spousta komponentů, ketré musí dobře fungovat.. Jinak můžeš bádat jak chceš a stejně ti to může zkreslovat na neco jiného.. Zprvu bych koupil, nové přetlakové víčko... a pak se na něj můžes spolehnout... a vypustit to... je to minimální investice... a hodně pomůže.. Tak držím palce a kdyžtak se ptej..
-
Kakamil 4x4
- Přispěvovatel
-
Kakamil 4x4
- Přispěvovatel
No, podle posledních testů a zkoušek to fakt vypadá na těso. V chl.kapalině se objevilo zvýšené množství CO2...tudíž tam jdou výf.plyny
Ani nový víčko nepomohlo 
Příští týden bude rozborka. Jo, nemáte někdo kontakt na nový hlavový šrouby??? Orig chtějí 470Kč/ks a druhoška neumí...a starý se mi tam nechávat nechce, brrrr....
Příští týden bude rozborka. Jo, nemáte někdo kontakt na nový hlavový šrouby??? Orig chtějí 470Kč/ks a druhoška neumí...a starý se mi tam nechávat nechce, brrrr....
VW Sharan 1.9TDI 4motion (AUY 85kW) is dead
, now Seat Alhambra 1.9TDI 4motion a Nissan Primera 2.0TD 
Honda NT 650V Deauville
Honda NT 650V Deauville