H7 LED - vyjadreni prosim
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
Forest
- Aktivista
H7 LED - vyjadreni prosim
Drive jsem kupovat takovy "sikovny" zlaty zarovky, na ktere daval vyrobce 5 let zaruku. Sice jsem je menil co pul roku ale na to pes kalel ale vydrzelo mi to temer deset let. Problem nastal az pred nedavnem, kdy se vyrobce probral a omezil to na zakonem stanovenou lhutu, coz je pro spotrebni zbozi 6 mesicu tusim.
Takze me napadlo toto:
http://www.led-autozarovky.cz/led-autoz ... MD-LED-1ks
Ma nekdo zkusenosti? Brat, nebrat a pokud tak 60 nebo 18?
Jsem si vedom toho, ze neni homologovano pro provoz na silnicich ale to nebyly ani ty soucasne a nikdy jsem nemel problem.
Predem dekuji za nazory k tematu.
Takze me napadlo toto:
Ma nekdo zkusenosti? Brat, nebrat a pokud tak 60 nebo 18?
Jsem si vedom toho, ze neni homologovano pro provoz na silnicich ale to nebyly ani ty soucasne a nikdy jsem nemel problem.
Predem dekuji za nazory k tematu.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
- lucky.jack
- Přispěvovatel
mne tam chyba udaj o svietivosti, a tiez mi nejak nesedi ta spicka.
o spotrebe skoda hovorit kedze ledky zeru podstatne menej nez halogenky.
Ja mam H1 tie su cele cire tak tie ledkove by som vyskusal lebo klasicke halogenky mi svietia slabo a ked tam dam silnejsie nez 60 W tak sa mi tavia plasty vo svetle
tie ledky to tavit nebudu len ci budu svietit
o spotrebe skoda hovorit kedze ledky zeru podstatne menej nez halogenky.
Ja mam H1 tie su cele cire tak tie ledkove by som vyskusal lebo klasicke halogenky mi svietia slabo a ked tam dam silnejsie nez 60 W tak sa mi tavia plasty vo svetle
tie ledky to tavit nebudu len ci budu svietit
nafta je dobra, benzin este lepsi, ale radsej by som to nepil
no hej, ja tym diodkam co su v tom odkaze moc neverim,
a to co mas za diody vzadu?
kamos ma v aute tiez vzdadu komplet diody a svieti mu to lepsie ako klasicke ziarovky,
ono ide o to ake tam mas diody klasicke alebo rozptylove, tie rozptylove vyzaruju svetlo pod velkym uhlom a pri spravnom rozlozeni dosiahnes dobreho svetla (myslim zadne svetla)
do predu by to chcelo nieco ine diodu ktora bude vyzarovat svetlo s uhlom aspon 270 stupnov ale to sa jednym cipom v diode asi neda dosiahnut
kamos ma v aute tiez vzdadu komplet diody a svieti mu to lepsie ako klasicke ziarovky,
ono ide o to ake tam mas diody klasicke alebo rozptylove, tie rozptylove vyzaruju svetlo pod velkym uhlom a pri spravnom rozlozeni dosiahnes dobreho svetla (myslim zadne svetla)
do predu by to chcelo nieco ine diodu ktora bude vyzarovat svetlo s uhlom aspon 270 stupnov ale to sa jednym cipom v diode asi neda dosiahnut
nafta je dobra, benzin este lepsi, ale radsej by som to nepil
míň je holt někdy víc
...
ty hračky v odkazu maj na DX podobný za zhruba třetinový ceny, někde i s "user reviews", obrázkama:
a hlavně s více údajema ... u jedněch podobnejch z odkazu(-ů
) uváděj 190 lumen
ale LEDky už jsou dneska řekl bych dostatečně výkonný, aby stačila jedna(několikawattová), mohla by bejt i s "čepičkou"(deflektor se tomu řiká?), největší oříšek bude asi ale chlazení ...
znáte někdo ty normy svítivosti? A jak je to třeba s barvou světla? Líp je podle mě stejně vidět v nažloutlym světle, tj. asi jako u klas. H7 - cca do těch 3000K (?) ...
ty hračky v odkazu maj na DX podobný za zhruba třetinový ceny, někde i s "user reviews", obrázkama:
a hlavně s více údajema ... u jedněch podobnejch z odkazu(-ů ale LEDky už jsou dneska řekl bych dostatečně výkonný, aby stačila jedna(několikawattová), mohla by bejt i s "čepičkou"(deflektor se tomu řiká?), největší oříšek bude asi ale chlazení ...
znáte někdo ty normy svítivosti? A jak je to třeba s barvou světla? Líp je podle mě stejně vidět v nažloutlym světle, tj. asi jako u klas. H7 - cca do těch 3000K (?) ...
pašíkombi AFN B597
Jak jsem psal, za snížený viditelnosti to svítí líp, než žárovky, je to líp vidět. Za slunečnýho dne se ale hlavně zpátečky a blikače dost ztrácí, ta barva není tak výrazná, jako u žárovky.NEVO píše:no hej, ja tym diodkam co su v tom odkaze moc neverim,
A světla z toho moc není, měl jsem chvíli diody v mlhovkách jako denní svícení a vidět to bylo, ale za tmy to udělalo jen malej flíček světla před autem, víc nic
Seat Leon 1M Cupra R under construction...