Nefunguje klima a ventilatory

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

aughostino
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Nefunguje klima a ventilatory

Příspěvek od aughostino »

Zdravim, mam problem s klimou a ventilatormi. jedna sa o auto v podpise. klima nefunguje, konkretne spojka klimatizacie nedostava prud. a ventilatory vobec nefunguju (rele na pozicii 13 je v poriadku). dnes som skusal odpojit konektor od tlakoveho spinaca klimatizacie (pri pravom blatniku), prepojil som piny 1 a 2, zapol tlacidlo klimy a zapalovanie a roztocily sa ventilatory, preskusal som konektor na spojke klimy diodovou skusackou (12V) ale ani neblikla. pozeral som schemu, spojka je napajana v konektore na starteri a dalej ide do RJ dochladzovania (pod baterkou) a druhy vodic je kostra.

znamena to ze RJ dochladzovania je KO? pripadne preruseny vodic medzi spojkou a spominanou RJ?

vedel by mi niekto poradit? Dakujem :)
Škoda Octavia Combi ASV 81kW 2002 Elegance čierna metalíza - V ZABEHU

ex: Škoda octavia I 1.9TDi SLX 81kw r.v. '98 AHF
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

jestli je to auto v popise tak buď jednoka větráků nebo její napájení...

rozeber jednotku a uvidíš...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
aughostino
Přispěvovatel

dakujem za odpoved:) ano je to octa v popise.
Ladas akurat si mi prisiel do rany :) ak by to bola rj vetrakov, mas nejaku k dispozicii? mam tam teraz 506H, dala by sa nahradit 506K? Ci maju ine konektory?

Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

musíš H a asi ji najdu...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
aughostino
Přispěvovatel

da sa ta samotna RJ rozobrat a pozriet sa jej na vnutornosti? lebo ju mam teraz na stole a pozeram ze nikde nie je nejaky system na otvorenie :D

aughostino
Přispěvovatel

takze s Ladasovou pomocou RJ rozobrata, prekontroloval som ju, ziadne spalene miesta, ziadne podozrive narusenie tak mi ostava uz len skontrolovat vodice (wallbash)

Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

hledej přerušení ve spoji u startéru
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
aughostino
Přispěvovatel

pri starteri je to v pohode, skusal som pri preklemovanom pine 1 a 2 na tlakovom spinaci klimatizacie preskusat zeleno/cierny na 10tom pine T10m/m na RJ dochladzovania a nic, skusacka ani neblikla

ale ked som mal tu RJ nad v urovni nad baterkou, cize kable vykrutene, konektor na el. magnetickej spojke dostal impulz (skusacka sa rozsvietila :D), takze bude asi zlomeny kabel v tom zvazku od RJ cez ten kanal

zajtra to rozizolujem a pozriem sa na to, dnes prsalo cely den :/

Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

mel jsem na chlup stejny problem a chybu jsem nasel pod torpedem kde se sterace zamotaly do tech kabelu co tam vedou a nekolik dratu prerusily. Nejspis to tam ladil nejaky doveda a spatne vedl kabely :)
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
aughostino
Přispěvovatel

uz som z toho zufaly :(

kable su v poriadku...
moje zistenie na 10pinovom konektore:
pin č. 4 stale pod prudom (vodič ro/gr)
pin č. 9 je pod prudom iba pri zapnutom kluciku (vodič sw/bl)

pri prepojeni pinu 1 a 2 na tlakovom spinaci klimatizacie zapnutom zapalovani a stlacenom tlacidle klimy (AC) je
pin č. 5 pod prudom (vodič gn)
pin č. 8 pod prudom (vodič gn)
klima nie je naplnena, a v RJ dochladzovania sa nezopne relatko, ktore ovlada elektromagneticku spojku klimy

4pinovy konektor:
pin 3 a 4 su stale pod prudom

RJ som rozobral, a napojil na konektory
Obrázek
1stupen dochladzovania sa pekne zopol ale rele, ktore ovlada magneticku spojku nie, ked som ho preskusal zopnut manualne, tak sa skusacka na konektori pri spojke rozsvietila, znamena to ze je chybna RJ alebo moze byt vadny aj tlakovy spinac klimatizacie? podotknem, ze klima nie je naplnena, takze magneticka spojka klimy by sa mala zopnut

Obrázek

da sa este nejako nasimulovat zopnutie magnetickej spojky klimy? akym systemom sa este da odskusat, ci rele zopina?

nepoznam ani nikoho s autom, z ktoreho sa to da prehodit na moje a vyskusat :( :?

uz som mal nutkanie to auto podpalit :( nema od toho daleko, ked sa netocia ventilatory...

Ladas: ak si nasiel tu RJ, 506 H, kolko by si za nu chcel?

MAD-BOXs
Nováček

Příspěvek od MAD-BOXs »

Měl jsem ten samý problém. V jednotce je procesor PIC a ten je napájený z 5V stabilizátoru SMD. Ten byl KO a tak jsem ho nahradil 7805 a od té doby OK. Jukni na typ PIC procesoru, najdi datasheet a zkontroluj to napájení 5V DC. Jestli si na to netroufáš, tak ti to najde kdejaký bastlíř, co ví kde to hledat.
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

ten samý problém jsem měl a bylo vytavené pouzdro pojistky v poudrech co jsou na baterce
aughostino
Přispěvovatel

ano, puzdro poistky je vytavene, ale poistka dolieha na kontakty dobre, lebo ventilatory sa pri skuske cez akcne cleny tocia, a aj pri skuske tlakoveho spinaca na klimatizacii :)

vyskusam pozriet co radil MAD-BOXs, ale ak mate este niekto podobnu skusenost, kludne piste

prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Také jsem to řešil a měl jsem to podobné jako COSBY. Krajní zelená pojistka/30A/ nešla vůbec vytáhnout . Musel jsem použít kleště. Očistil jsem pouzdro pojistky/kontakty/, dal novou pojistku a vše OK.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

U mne se při řešení závady ventilátory při zkoušce akčních členů netočily. Před závadou ano.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“