čipování AJM co bude buď nahrání programu nebo letování?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

skuter.46
Sběrač informací
Odpovědi: 0

čipování AJM co bude buď nahrání programu nebo letování?

Příspěvek od skuter.46 »

Nazdárek draci, potřebuju poradit, chystám se na čipování Golfa IV Varianta 1,9 TDI, 85kW, AJM, r.v.99, po telefonickém rozhovoru s borcem od čipování, který mi říkal, že záleží ještě na tom, jakou mám řídící jednotku, podle toho se tam bud bude nahrávat program, nebo letovat čip. Tak se chci zeptat, jestli se podle vinka pozná, jaká je tam jednotka a jakým způsobem to půjde? Protože jestli to půjde letováním, tak na to asi prdim, nemám k tomu moc důvěru. Dikas moc za radu. VIN: WVWZZZ1JZYW315942.
PAIA
Přispěvovatel

Příspěvek od PAIA »

bude tam ještě stará jednotka takže letování.mám to samé :roll:
bejvalo :vw bora variant highline 1.9tdi 85kw
vw multivan t5 2.5tdi+chip 15%
nyní vw sharan 1.9tdi 96kw+chip 20%
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

radši to dej i do inzerce... (LOL)
skoda
Aktivista

Příspěvek od skoda »

Je tam 29F400 tsop
Tyto stare se museji pajet.
Neni problem s tim,kdyz se to umí.
Je to lepsi nez ty 2XPlcc32.
Bosch kts 570,vcds,Beeprog
ThrashTheTrash
Aktivista

Příspěvek od ThrashTheTrash »

Chtěl bych poprosit vás co tomu rozumí.Zajímá mě jaké součástky se musejí vypájet,jak se to dělá v domácích podmínkach,co je vše třeba a jak se to doma přeprograrmuje.Do čeho se ten šváb co vypájím dá abych to mohl přehrát?Děkuji,jsem neznalý v tomto oboru!
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

ThrashTheTrash píše:Chtěl bych poprosit vás co tomu rozumí.Zajímá mě jaké součástky se musejí vypájet,jak se to dělá v domácích podmínkach,co je vše třeba a jak se to doma přeprograrmuje.Do čeho se ten šváb co vypájím dá abych to mohl přehrát?Děkuji,jsem neznalý v tomto oboru!
promin, neuraz se, ale dam ti dobrou radu, pokud o tom nevis ani toto zakladni, nepoustej se do toho
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
ThrashTheTrash
Aktivista

jaykay píše:
ThrashTheTrash píše:Chtěl bych poprosit vás co tomu rozumí.Zajímá mě jaké součástky se musejí vypájet,jak se to dělá v domácích podmínkach,co je vše třeba a jak se to doma přeprograrmuje.Do čeho se ten šváb co vypájím dá abych to mohl přehrát?Děkuji,jsem neznalý v tomto oboru!
promin, neuraz se, ale dam ti dobrou radu, pokud o tom nevis ani toto zakladni, nepoustej se do toho
Je mi pánové jasné,že nevim ani základní věci,ale nic jako snaha o čipování u mě nehrozí :) Jen mám o tu eletroniku zájem ,jen se ptám jak se to dělá a podobně :) :)
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

OK, odpajis Epromku z ECU, na to potrebujes horkovzdusnou pajeci stanici, tu epromku pak naprogramujes v programatoru a pripajis zpet do PCB v ECU, pripadne misto epromky pripajis do ECU patici a do ni cvaknes naprganou Epromku :)
ThrashTheTrash
Aktivista

jaykay píše:OK, odpajis Epromku z ECU, na to potrebujes horkovzdusnou pajeci stanici, tu epromku pak naprogramujes v programatoru a pripajis zpet do PCB v ECU, pripadne misto epromky pripajis do ECU patici a do ni cvaknes naprganou Epromku :)
Super :-) jen vědět co jsou ty zkratky a je to dobrý :),je možno vědět o tom víc?Kde se mám naučit tyto pojmy?Děkuji Vám za pomoc :)Nemám zájem čipovat,na to mám Dieselpower a lidi tomu odpovídající!Chci se prostě vzdělávat :)Vím že to je pro vás voporuz,ale pokud by ste měli čas a vypsali by ste to sem,bylo by to super.Třeba v čem ten šváb přeprogramuju? jak to probíhá atd?Děkuju :)
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

ECU - ridici jednotka motoru, PCB - plosny spoj, EPROM nebo spise EEPROM - mazatelna pamet
zapis pameti probiha v programatoru, ktery je pripojen k PC a je ovladan pomoci SW pro programator, nejprve se cela EEPROM smaze, pak se naplni jednickama a nulama :)
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

a takhle muze napr. vypadat univerzalni programator
http://shop.elnec.cz/detail/131849
ThrashTheTrash
Aktivista

Děkuji,drahá věcička ten programátor!A software se k tomu zakoupí tam kde si koupím programátor?
emig89
Přispěvovatel

čipovaní AJM co bude buď nahraní programu nebo letování?

Příspěvek od emig89 »

Stiahni si knihu JAK NA CHIPTUNING. Nájdeš tám základné informácie,ktoré hladáš.
ThrashTheTrash
Aktivista

Re: čipovaní AJM co bude buď nahraní programu nebo letování?

emig89 píše:Stiahni si knihu JAK NA CHIPTUNING. Nájdeš tám základné informácie,ktoré hladáš.
Super,děkuji za info, hned jdu študýrovat :)
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

nebo spise zaklady cislicove techniky a elektroniky
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“