čipování AJM co bude buď nahrání programu nebo letování?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
čipování AJM co bude buď nahrání programu nebo letování?
Nazdárek draci, potřebuju poradit, chystám se na čipování Golfa IV Varianta 1,9 TDI, 85kW, AJM, r.v.99, po telefonickém rozhovoru s borcem od čipování, který mi říkal, že záleží ještě na tom, jakou mám řídící jednotku, podle toho se tam bud bude nahrávat program, nebo letovat čip. Tak se chci zeptat, jestli se podle vinka pozná, jaká je tam jednotka a jakým způsobem to půjde? Protože jestli to půjde letováním, tak na to asi prdim, nemám k tomu moc důvěru. Dikas moc za radu. VIN: WVWZZZ1JZYW315942.
-
- Aktivista
promin, neuraz se, ale dam ti dobrou radu, pokud o tom nevis ani toto zakladni, nepoustej se do tohoThrashTheTrash píše:Chtěl bych poprosit vás co tomu rozumí.Zajímá mě jaké součástky se musejí vypájet,jak se to dělá v domácích podmínkach,co je vše třeba a jak se to doma přeprograrmuje.Do čeho se ten šváb co vypájím dá abych to mohl přehrát?Děkuji,jsem neznalý v tomto oboru!
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
-
- Aktivista
Je mi pánové jasné,že nevim ani základní věci,ale nic jako snaha o čipování u mě nehrozíjaykay píše:promin, neuraz se, ale dam ti dobrou radu, pokud o tom nevis ani toto zakladni, nepoustej se do tohoThrashTheTrash píše:Chtěl bych poprosit vás co tomu rozumí.Zajímá mě jaké součástky se musejí vypájet,jak se to dělá v domácích podmínkach,co je vše třeba a jak se to doma přeprograrmuje.Do čeho se ten šváb co vypájím dá abych to mohl přehrát?Děkuji,jsem neznalý v tomto oboru!

-
- Aktivista
Superjaykay píše:OK, odpajis Epromku z ECU, na to potrebujes horkovzdusnou pajeci stanici, tu epromku pak naprogramujes v programatoru a pripajis zpet do PCB v ECU, pripadne misto epromky pripajis do ECU patici a do ni cvaknes naprganou Epromku

ECU - ridici jednotka motoru, PCB - plosny spoj, EPROM nebo spise EEPROM - mazatelna pamet
zapis pameti probiha v programatoru, ktery je pripojen k PC a je ovladan pomoci SW pro programator, nejprve se cela EEPROM smaze, pak se naplni jednickama a nulama
zapis pameti probiha v programatoru, ktery je pripojen k PC a je ovladan pomoci SW pro programator, nejprve se cela EEPROM smaze, pak se naplni jednickama a nulama

a takhle muze napr. vypadat univerzalni programator
http://shop.elnec.cz/detail/131849
http://shop.elnec.cz/detail/131849
-
- Aktivista
čipovaní AJM co bude buď nahraní programu nebo letování?
Stiahni si knihu JAK NA CHIPTUNING. Nájdeš tám základné informácie,ktoré hladáš.
-
- Aktivista
Re: čipovaní AJM co bude buď nahraní programu nebo letování?
Super,děkuji za info, hned jdu študýrovatemig89 píše:Stiahni si knihu JAK NA CHIPTUNING. Nájdeš tám základné informácie,ktoré hladáš.