Esterifikace se nezdařila...
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
- slovacek.milos
- Aktivista
- Příspěvky: 32861
- Registrován: 23 pro 2007, 12:51
- Bydliště: Strážnice
- slovacek.milos
- Aktivista
- Příspěvky: 32861
- Registrován: 23 pro 2007, 12:51
- Bydliště: Strážnice
snad ne bzenec přívozDaniel91 píše:Vzdělání mám střední, lesnické.
smyslem esterifikace není oddělit glycerín, glycerín je prostě jen vedlejší produkt, ten si vymaž z hlavy a pak si zas přečti
1. protonizace hydroxylové skupiny alkoholu R-OH2+
2. reakce protonizovaného alkoholu s karboxylovou kyselinou, kdy proton přechází na kyslík karbonylové skupiny, struktura R-COH=O+-H je mezomerní, tudíž může dojít do stavu R-C(OH)2+
3. vzniklá sloučenina reaguje s volným elektronovým párem alkoholu za vzniku R-C(OH)2-OH+-OH
4. tato sloučenina se reakcí s další molekulou alkoholu zbaví protonu
5. protonizací jedné hydroxylové skupiny vzniká -OH2+, která
6. odstupuje jako molekula vody
7. vzniká ester kyseliny
Laicky napsano:
Esterifikaci snizis viskozitu vstupni suroviny, snizis bod zakalu a tuhnuti, mazivost zustava vynikajici, cili zadrene cerpadla na MERO se vyskytuji velmi malo.
Muzes varit MERO i z cisteho Palmoveho oleje - ktery pri stejne teplote vypada jak sadlo, kdezto po esterifikaci je krasne tekuty a ciry.
Glycerin je jen vedlejsi produkt esterifikace, vznika za pricineni metylalkoholu.
Z oleje vznika po reakci metylester.
Esterifikaci snizis viskozitu vstupni suroviny, snizis bod zakalu a tuhnuti, mazivost zustava vynikajici, cili zadrene cerpadla na MERO se vyskytuji velmi malo.
Muzes varit MERO i z cisteho Palmoveho oleje - ktery pri stejne teplote vypada jak sadlo, kdezto po esterifikaci je krasne tekuty a ciry.
Glycerin je jen vedlejsi produkt esterifikace, vznika za pricineni metylalkoholu.
Z oleje vznika po reakci metylester.
- slovacek.milos
- Aktivista
- Příspěvky: 32861
- Registrován: 23 pro 2007, 12:51
- Bydliště: Strážnice
máš furt zaficxovaní že se z oleje musí něco odstranit, tak to bohžel nikdy nepochopíš a ono na co to chceš vlastně chápat k čemu ti esterifikace jeDaniel91 píše:Jsem asi dementní, ale prostě to nechápu . Chemie není moje silná stránka. Já chci jenom vědět co z toho oleje, který koupíme v obchodě, odstraňujeme? Normálně slovy mi napsat a ne cehmickým vzorcem. Ostraňujeme z toho vodu nebo ..........
... to jsi zabil ... musím to jít rozchlastat nějakým C2H5OHslovacek.milos píše:1. protonizace hydroxylové skupiny alkoholu R-OH2+
2. reakce protonizovaného alkoholu s karboxylovou kyselinou, kdy proton přechází na kyslík karbonylové skupiny, struktura R-COH=O+-H je mezomerní, tudíž může dojít do stavu R-C(OH)2+
3. vzniklá sloučenina reaguje s volným elektronovým párem alkoholu za vzniku R-C(OH)2-OH+-OH
4. tato sloučenina se reakcí s další molekulou alkoholu zbaví protonu
5. protonizací jedné hydroxylové skupiny vzniká -OH2+, která
6. odstupuje jako molekula vody
7. vzniká ester kyseliny
GIV Variant TDi ???kW
- slovacek.milos
- Aktivista
- Příspěvky: 32861
- Registrován: 23 pro 2007, 12:51
- Bydliště: Strážnice
- slovacek.milos
- Aktivista
- Příspěvky: 32861
- Registrován: 23 pro 2007, 12:51
- Bydliště: Strážnice
vyskocky skoro zadny methyl neobsahuji!!! Je to debilni povera, je ho tam par procent z celeho objemu! Navic neni cisty.
Vyskocky jsou tzv. ukap, jsou to tekave uhlovodiky, aceton, tolueny a podobne sracky, samozrejme i s casti zadaneho lihu, ktery se musi proste preventivne vylet. Z kvalitniho kvasu mas minimum metylalkoholu. Nejaky tam je, ale malo.
Vyskocky jsou tzv. ukap, jsou to tekave uhlovodiky, aceton, tolueny a podobne sracky, samozrejme i s casti zadaneho lihu, ktery se musi proste preventivne vylet. Z kvalitniho kvasu mas minimum metylalkoholu. Nejaky tam je, ale malo.
- slovacek.milos
- Aktivista
- Příspěvky: 32861
- Registrován: 23 pro 2007, 12:51
- Bydliště: Strážnice
[quote="radluk"]vyskocky skoro zadny methyl neobsahuji!!! Je to debilni povera, je ho tam par procent z celeho objemu! Navic neni cisty.
Vyskocky jsou tzv. ukap, jsou to tekave uhlovodiky, aceton, tolueny a podobne sracky, samozrejme i s casti zadaneho lihu, ktery se musi proste preventivne vylet. Z kvalitniho kvasu mas minimum metylalkoholu. Nejaky tam je, ale malo.[/quot
to radku řekne jen blbec který neví že metyl vznikne suchou destilací dřeva nebo skvašením dřevin, to co hoří v krbu je metyl a nikomu to nevadí
výskočky jsou i tradice prostě na mazání, co tě bolí namažeš večer
ráno jsi fit
pokud má někdo problém s ušima poradím vyléčím do pár hodin
Vyskocky jsou tzv. ukap, jsou to tekave uhlovodiky, aceton, tolueny a podobne sracky, samozrejme i s casti zadaneho lihu, ktery se musi proste preventivne vylet. Z kvalitniho kvasu mas minimum metylalkoholu. Nejaky tam je, ale malo.[/quot
to radku řekne jen blbec který neví že metyl vznikne suchou destilací dřeva nebo skvašením dřevin, to co hoří v krbu je metyl a nikomu to nevadí
výskočky jsou i tradice prostě na mazání, co tě bolí namažeš večer
ráno jsi fit
pokud má někdo problém s ušima poradím vyléčím do pár hodin
slovacek.milos píše:No prave, proto kdyz nekdo haze do kvasu listi, stopky a u nekterych druhu ovoce i pecky, tak je tam metylu vic. Kdyz vypeckuju merunky do becky, tak tam metylu je šul nul. SAmozrejme nekde to nejde, ze - durancieradluk píše:vyskocky skoro zadny methyl neobsahuji!!! Je to debilni povera, je ho tam par procent z celeho objemu! Navic neni cisty.
Vyskocky jsou tzv. ukap, jsou to tekave uhlovodiky, aceton, tolueny a podobne sracky, samozrejme i s casti zadaneho lihu, ktery se musi proste preventivne vylet. Z kvalitniho kvasu mas minimum metylalkoholu. Nejaky tam je, ale malo.[/quot
to radku řekne jen blbec který neví že metyl vznikne suchou destilací dřeva nebo skvašením dřevin, to co hoří v krbu je metyl a nikomu to nevadí
výskočky jsou i tradice prostě na mazání, co tě bolí namažeš večer
ráno jsi fit
pokud má někdo problém s ušima poradím vyléčím do pár hodin
- slovacek.milos
- Aktivista
- Příspěvky: 32861
- Registrován: 23 pro 2007, 12:51
- Bydliště: Strážnice