Kontrolka dobíjení-svítí nebo bliká
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
Tomáš Dufek
- Nováček
Kontrolka dobíjení-svítí nebo bliká
Přeji krásný den.
Můžete mi prosím někdo poradit? Svítí mi kontrolka dobíjení, většinou nejdříve ne, ale po nějaké chvíli začne problikávat a potom svítit, někdy zase zhasne, někdy problikává.Napadlo mě spínací relé, ale nevím kde je.
V bazaru, co jsem to kupoval se ho snažili vyměnit, ale nepomohlo to, jenže já doma zjistil, že vyměňovali relé na stěrače-šikulkové.
Díky moc za každou pomoc.
Můžete mi prosím někdo poradit? Svítí mi kontrolka dobíjení, většinou nejdříve ne, ale po nějaké chvíli začne problikávat a potom svítit, někdy zase zhasne, někdy problikává.Napadlo mě spínací relé, ale nevím kde je.
V bazaru, co jsem to kupoval se ho snažili vyměnit, ale nepomohlo to, jenže já doma zjistil, že vyměňovali relé na stěrače-šikulkové.
Díky moc za každou pomoc.
-
Tomáš Dufek
- Nováček
Díky za radu, dělá to stále, jak se mu zachce.Když nastartuju, nesvítí, jako kdyby to začlo, až když se něco zahřeje. Ale i když je to zahřáté, tak to někdy svítí a někdy ne. Ale když je motor studený, tak to nesvítí.Jestli to jede na volnoběch nebo ne je jedno. Je to espace druhé generace z roku 1992. Jel jsem s tím jeden den 130 km a druhý den 180 km v kuse a v pohodě to startuje, vše se zdá v pohodě, jen ta kontrolka.
Já ale bohužel ani nevím, kde to má relé nebo něco co by to mohlo být.
Jinak je možné mi napsat na Skype, jméno Tomáš Dufek nebo Email: dufek.t@volny.cz . Díky za každou radu.
S pozdravem Tomáš
Já ale bohužel ani nevím, kde to má relé nebo něco co by to mohlo být.
Jinak je možné mi napsat na Skype, jméno Tomáš Dufek nebo Email: dufek.t@volny.cz . Díky za každou radu.
S pozdravem Tomáš
-
Tomáš Dufek
- Nováček
dioda je v alternatore nekera je prerazena musis rozebrat cely alternator a potom diodovy blok a potom premerat diody pod zatezu ale neni to moc dobra robota pokad si to nerobil tak sa do teho radsej nepustaj diody su v nalisovane v diodovem bloku a na nekerych co sem sa stretel ani nesli ven museli it cely novy tak asi tak ono ked jezdis dlhe trase tak ti to nedojde ale alternator dobre nedobíja
-
Tomáš Dufek
- Nováček
Ahojky, tak do toho se tedy pouštět nebudu.
Stane se něco, když tak ještě budu chvíli jezdit,mimo toho, že se bude blbě dobíjet baterka? Nemám teď zrovna na to, abych kupoval novej.
Dokáže opravář nějakým měřením poznat, jestli je to opravdu tím, aniž by musel oddělávat alternátor? Jde to nějak změřit? Na krátké trasy se to většinou nerosvítí, až později, ale i když svítí delší dobu, tak auto normálně startuje a ikdyž to svítí a zapnu všechny spotřebiče, žádné kolísání, prostě vše se chová jako by to bylo v pořádku.
Nemůže být chyba třeba v uzemění, nebo v žárovce?
Díky Tomáš
Stane se něco, když tak ještě budu chvíli jezdit,mimo toho, že se bude blbě dobíjet baterka? Nemám teď zrovna na to, abych kupoval novej.
Dokáže opravář nějakým měřením poznat, jestli je to opravdu tím, aniž by musel oddělávat alternátor? Jde to nějak změřit? Na krátké trasy se to většinou nerosvítí, až později, ale i když svítí delší dobu, tak auto normálně startuje a ikdyž to svítí a zapnu všechny spotřebiče, žádné kolísání, prostě vše se chová jako by to bylo v pořádku.
Nemůže být chyba třeba v uzemění, nebo v žárovce?
Díky Tomáš
-
Tomáš Dufek
- Nováček