Vestavba BEZPEČNOSTNÍHO RÁMU do vozidla

akce a srazy dieselpoweráků

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Milik607
Přispěvovatel
Příspěvky: 428
Registrován: 03 úno 2009, 19:07
Bydliště: Jihlava

Vestavba BEZPEČNOSTNÍHO RÁMU do vozidla

Příspěvek od Milik607 »

Jelikož už delší dobu řeším téma bezpečnostní rám do civilního vozidla na Techničáku s tím,že to všechno bude procházet STK a nebudou problémy při kontaktu s policií čr. Někdo říká,že je to možné pouze pro soutěžní auta která mají sportovní průkaz a spz jen na přejezdy mezi RZ a někdo zase tvrdí opak,že je rám možno zabudovat do auta,zapsat do techničáku na úřadě s rozšířenou působností a bezproblémově vozidlo s rámem vodit po silnicích v provozu.
zde posílám odkaz na inzerát kde pán prodává automobil s rámem,který je zapsaný v tp...

http://speedpro.cz/prodam-honda-ochrann ... -8942.html


nedávno jsem psal do firmy,kde je to též možné

http://www.sbm-motorsport.cz/index.php? ... ordpumakit


Tak co vy na to? Máte s tím nějakou zkušenost?
TK
Přispěvovatel
Příspěvky: 380
Registrován: 24 led 2010, 21:35
Bydliště: Praha

Příspěvek od TK »

Tak mi to nedalo a dnes jsem problém vestavby rámu do civilního vozidla řešil: 1. Volal jsem panu Grabiecovi, který má certifikát FIA na výrobu rámů do vozidel a ten mi sdělil, že taková vestavba do civilního auta je nepřípustná. 2. Volal jsem na TUV SUD ČR, kde mi sdělili, že mi ,,atest,, na rám v autě udělají, ale není to směrodatné pro zapsání do TP a je jen na magistrátu zda mi toto povolí. 3. Volal jsem na Magistrát hl. m. Prahy , odbor dopravy, kde mi technik sdělil, že rám do vozidla je možné namontovat pouze do sportovního vozidla opatřeného sportovní RZ tzv. eRkama a tedy je jasné, že do civilního vozidla to nepovolí. Dotázal jsem se na možnost, zda je možné dovést ze zahraničí civilní vozidlo s vestavěným rámem a zapsaným v cizým TP a bylo mi sděleno, že v tomto případě rám do českého TP také nezapíší. Je tedy záhadou jak se rám do TP někomu dostal, ale asi to nebude úplně legální cestou, nebo z nevědomosti magistátního úředníka. Pro informaci přidávám tel na: TUV SUD ČR p. Hron 602318420 a tel. číslo na technika magistrátu 236005436.
TK
Přispěvovatel
Příspěvky: 380
Registrován: 24 led 2010, 21:35
Bydliště: Praha

Příspěvek od TK »

Teď jsem se podíval na výše uvedený inzerát a na těch fotkách je jasné, že došlo k změně počtu sedadel a že ten rám, který homologovala nějaká firma není úplný a chybý trubka nad prahem, která je šroubovaná takže je oproti homologaci rám upraven a tedy pozbyl homologace.
Uživatelský avatar
knopis
Přispěvovatel
Příspěvky: 59
Registrován: 14 kvě 2012, 14:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od knopis »

řešil jsem asi před rokem do svýho projektu..tehdy to šlo, jen otázka peněz, udajně už tak pár aut jezdilo.

Stačí telefonicky kontaktovat Jana Vostrýho z Tym-motorsport z Plzně a vyptat se na svoje konkrétní auto.
Vevaří rám, auto se doskládá, přiveze se Vostrýmu, ten s tím jede do zkušebny, dělají se zkoušky vnitřních výčnělků a výhledový zkoušky...a pak to zapíše do TP.
Co mě říkal, tak dokáže zapsat všechno, kola, skořepiny, pásy, rám, volant..atd. Je to jen o zaplacení razítek.
Neodkládej radost
zero1724
Aktivista
Příspěvky: 2473
Registrován: 03 srp 2008, 21:50
Bydliště: Jižní Čechy

Příspěvek od zero1724 »

Nevim, co by na tom nemělo jít, naše země spadá do EU, tudiz nebude problém dotáhnout auto z Německa s rámem, tam jsou tyhle věci celkem běžné... když ma auto z Německa zapsané např velká kola ve velkém technicaku, tak není problém je mit v TP v ČR. Normálně samozřejmě na voze nesmí být...
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Škoda Fabia 1.9 tdi (2002)
Škoda Superb 2.0 TDI (2012)
maithly
Nováček
Příspěvky: 9
Registrován: 19 pro 2013, 05:43

Příspěvek od maithly »

Přejeme Bočkům mnoho úspěchů v nadcházející sezóně 2013. Autu se budeme věnovat a budeme přinášet průběžné informace ze závodů. (LOL)







__________________
Go through the free braindumps design tutorial and 220-802 dumps guide to learnuseful web design skills. Become expert in web design with wikipedia online course. for more details click here Youtube you can find us on Facebook
Odpovědět

Zpět na „Akce/Srazy“