Katastrofální řazení po výměně oleje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Katastrofální řazení po výměně oleje
Kolegové, prosím o vaše stanovisko k mému problému, velmi rád uvítám radu mistra Humla, který opravdu zná! Mám najeto 200tis. km u Golfa IV TDI 81 kW a rohodl jsem se, že mu udělám dobře, když vyměním olej v převodovce, i když vím, že je tam tzv. doživotní náplň. Ale protože auto má tolik najeto a je to r.v. 1999, tak jsem usoudil, že mu nemůžu ublížit. V některých z minulých témat jsem se dočetl o vhodném oleji pro golf TDI, Divinol 75W-90 GL4/5. Sehnal jsem ho za rozumnou cenu, cca 260,-/l. Převodovky VW jsou pověstné přesným a lehkým řazením, což také mohu potvrdit, ale jen do osudné výměny. Nyní je to opravdu utrpení, 2.st jde snad nejhůř a bojím se, abych neohnul řadící vidličky, nebo jinak neudělal malér. Olej musí pryč okamžitě a prosím vás, jaký olej byste mi doporučili, když jsem dodržel viskozitní i výkonnostní třídu a normu VW. Moc děkuji za vaše názory.
- subz3ro_tdi
- Aktivista
Ja som menil pred 2 tyzdnami na Octavii AHF (zrejme ten isty motor co mas ty) a dal som tam tento Castrol TAF-X:
http://www.autosortiment.sk/index.cfm?m ... oryID=6204
Radenie sa o poznanie zlepsilo, hlavne pri rannych startoch v nizkych teplotach...
http://www.autosortiment.sk/index.cfm?m ... oryID=6204
Radenie sa o poznanie zlepsilo, hlavne pri rannych startoch v nizkych teplotach...
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Já mám na ty oleje v převodovce fakt pech,jak jsem psal výše, i s BMW. Tam byli dokonce v Autecu - autorizovaný servis BMW , takový fachmani, že přijímací technik a posléze ani mistr z dílny mi nebyli schopni říct, jaký olej patří do převodovky mého auta. Že prý mi to později zavolají, až to zjistí
, samozřejmě se už neozvali,a to byli navíc spolužáci ze strojní průmyslovky!
, samozřejmě se už neozvali,a to byli navíc spolužáci ze strojní průmyslovky!Do manuální převodovky Sharan/Galaxy I se taky dává olej pro automatické převody.Michi píše:Podobný problém jsem měl u BMW 325 TD, kam pro mne trochu nepochopitelně se dávala řídká červená kapalina ATF pro automatické převodovky, ale já měl manuál!
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
a co alhambra?Marek77 píše:Do manuální převodovky Sharan/Galaxy I se taky dává olej pro automatické převody.Michi píše:Podobný problém jsem měl u BMW 325 TD, kam pro mne trochu nepochopitelně se dávala řídká červená kapalina ATF pro automatické převodovky, ale já měl manuál!

Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
Mám to samé co michi ale na b5 5kvalt nádherné řazení najeto 21Otis.km dal jsem divinol hrůza šel ven pak taf -x nespokojenost tak šel origo vw podle vin ale pořad to není ono co před tím
dával jsem vždy nápln 2L ,ale prej tam má být 2,25 ale mám dojem že jsem vypustil tak 1,7L že by tam toho bylo moc ? jak píše huml možné to je už to řeším rok 
passat1,9TDI PD85kw kombi