Katastrofální řazení po výměně oleje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Michi
Nováček
Odpovědi: 0

Katastrofální řazení po výměně oleje

Příspěvek od Michi »

Kolegové, prosím o vaše stanovisko k mému problému, velmi rád uvítám radu mistra Humla, který opravdu zná! Mám najeto 200tis. km u Golfa IV TDI 81 kW a rohodl jsem se, že mu udělám dobře, když vyměním olej v převodovce, i když vím, že je tam tzv. doživotní náplň. Ale protože auto má tolik najeto a je to r.v. 1999, tak jsem usoudil, že mu nemůžu ublížit. V některých z minulých témat jsem se dočetl o vhodném oleji pro golf TDI, Divinol 75W-90 GL4/5. Sehnal jsem ho za rozumnou cenu, cca 260,-/l. Převodovky VW jsou pověstné přesným a lehkým řazením, což také mohu potvrdit, ale jen do osudné výměny. Nyní je to opravdu utrpení, 2.st jde snad nejhůř a bojím se, abych neohnul řadící vidličky, nebo jinak neudělal malér. Olej musí pryč okamžitě a prosím vás, jaký olej byste mi doporučili, když jsem dodržel viskozitní i výkonnostní třídu a normu VW. Moc děkuji za vaše názory.
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

Ja som menil pred 2 tyzdnami na Octavii AHF (zrejme ten isty motor co mas ty) a dal som tam tento Castrol TAF-X:
http://www.autosortiment.sk/index.cfm?m ... oryID=6204
Radenie sa o poznanie zlepsilo, hlavne pri rannych startoch v nizkych teplotach... :)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Michi
Nováček

Příspěvek od Michi »

Ano, mám taky AHF. Díky za tip na olej, ten Castrol má výkonnostní klasifikaci GL4, ten Divinol co jsem požil GL4/5, že by to byl ten problém, když ale norma VW 501.50 je stejná?
adamx
Přispěvovatel

Příspěvek od adamx »

má tam ísť olej 75w90 GL-4
Michi
Nováček

Příspěvek od Michi »

Takže striktně jen GL4, žádné GL4/5. Podobný problém jsem měl u BMW 325 TD, kam pro mne trochu nepochopitelně se dávala řídká červená kapalina ATF pro automatické převodovky, ale já měl manuál! (wallbash)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Já teda ten Divinol 75w90 dle normy 501.50 používám a není problém.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

přesně tak, dávám ho taky a není problém, jestli nebude chyba někde jinde, někdy to hůř řadí, když se ho tam dá moc
Michi
Nováček

Příspěvek od Michi »

Nalili mi tam 2litry, je to fakt podivné, doposavad s originální náplní krásné řazení, a teď tohle. Nechám dát v servisu origo VW a dám vědět, jestli je to OK. Zatím díky za názory :)
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

jestli tam dali opravdu 2litry, tak je to tím, protože do tý skříně se vejde jen asi 1,7l
Michi
Nováček

Příspěvek od Michi »

Ale jak se to dá přelít, když se plní horizontálně orientovaným kontrolním otvorem? V příručce píšou, že náplň je 2 litry, ale taky je rozdíl, jestli do suché skříně, např. po opravě, anebo pouze prostá výměna.
Michi
Nováček

Příspěvek od Michi »

Já mám na ty oleje v převodovce fakt pech,jak jsem psal výše, i s BMW. Tam byli dokonce v Autecu - autorizovaný servis BMW , takový fachmani, že přijímací technik a posléze ani mistr z dílny mi nebyli schopni říct, jaký olej patří do převodovky mého auta. Že prý mi to později zavolají, až to zjistí (LOL) , samozřejmě se už neozvali,a to byli navíc spolužáci ze strojní průmyslovky!
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Michi píše:Podobný problém jsem měl u BMW 325 TD, kam pro mne trochu nepochopitelně se dávala řídká červená kapalina ATF pro automatické převodovky, ale já měl manuál! (wallbash)
Do manuální převodovky Sharan/Galaxy I se taky dává olej pro automatické převody.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

Marek77 píše:
Michi píše:Podobný problém jsem měl u BMW 325 TD, kam pro mne trochu nepochopitelně se dávala řídká červená kapalina ATF pro automatické převodovky, ale já měl manuál! (wallbash)
Do manuální převodovky Sharan/Galaxy I se taky dává olej pro automatické převody.
a co alhambra? (LOL)
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
grim
Přispěvovatel

Příspěvek od grim »

taky dávám divinol a po výměně vždycky zlepšení, ne naopak. v mazacím plánu na valvoline.cz píšou pro převodovku 02J 2 litry. možná je ho tam teď fakt hodně. nemohlo se třeba stát, že ti čistě náhodou drbli do řazení a rozhodili ho? je lepší na to mrknout než hned dávat nový olej.
ivula
Nováček

Příspěvek od ivula »

Mám to samé co michi ale na b5 5kvalt nádherné řazení najeto 21Otis.km dal jsem divinol hrůza šel ven pak taf -x nespokojenost tak šel origo vw podle vin ale pořad to není ono co před tím :( dával jsem vždy nápln 2L ,ale prej tam má být 2,25 ale mám dojem že jsem vypustil tak 1,7L že by tam toho bylo moc ? jak píše huml možné to je už to řeším rok (wallbash)
passat1,9TDI PD85kw kombi
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“