Vzduch v palivu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Vzduch v palivu
Když jsem si nechával doplňovat chladivo do klimačky, tak jsem si všiml, jak mi tak běžem motor na volnoběh, že mi v té průhledné hadičce, co vede od filtru do čerpadla, lítá docela hodně vzduchových bublin, ale nijak se to neprojevovalo na chodu motoru, že by nějak kuckal apod. Jinak nafta mi nikde neubývá, nikde žádné fleky že by tekla. Nevíte někdo co s tím a jak je to nebezpečné ?
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
-
travel242fx
- Přispěvovatel
Re: Vzduch v palivu
to je uplne normalne... to tam ma kazdy z nas co mame TDI ak nemas problemi zo studenymi startami ze by ti padala nafta tak to neries !!!!Matrix píše:Když jsem si nechával doplňovat chladivo do klimačky, tak jsem si všiml, jak mi tak běžem motor na volnoběh, že mi v té průhledné hadičce, co vede od filtru do čerpadla, lítá docela hodně vzduchových bublin, ale nijak se to neprojevovalo na chodu motoru, že by nějak kuckal apod. Jinak nafta mi nikde neubývá, nikde žádné fleky že by tekla. Nevíte někdo co s tím a jak je to nebezpečné ?
Renault KANGOO 1,5dci, 78kW , r.v.2010: najeto 388000km - OFF
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
No tak jsem zjistil zajímavou věc. Ono to asi dělalo jen se studeným motorem, když jsem ho natočil, když se dělala ta klimatizace, protože jsem to pak jel večer projet (300 km) několikrát sem zastavil baterkou prosvítil hadičku a vhadičce jen nafta bez bublin. Mohlo by to udělat taky to, že to auto před tím čtyři dny stálo venku ???
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
hmm to jste me tedy moc nepotesili. me tam behaji taky bublinky.a kdyz chcipnu motor tak se tam vytvori bublinka tak 2-3 cm dlouha. ale za boha nevim kudy to prisava. palivovy filtr jsem menil. kdysi mi padala nafta kvuli dire v hadicce od "prepadu" ale ted uz je to OK.
Matrix : a kdyz tu pruhlednou hadicku na volnobeh drobet zvednes objevi se ti bublinky?
Matrix : a kdyz tu pruhlednou hadicku na volnobeh drobet zvednes objevi se ti bublinky?
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku
VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
rozhodně to značí netěsnost v palivovém systému. Nafta nikde unikat nemusí, jelikož v přívodu paliva je podtlak, tudíž to přisává.
Zkus napojit přívod na přímo, tzn. přemostit filtr, zda to bude dělat taky.
Zkus napojit přívod na přímo, tzn. přemostit filtr, zda to bude dělat taky.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW
Me tohle delal termoventil na filtru, jednu dobu to dokonce slo slyset jak kolem nej ten vzduch bzuci a v trubicce sel videt souvisly proud bublinek, jak ficel do cerpadla. Kdyz jsem s tim ventilem ruzne hybal, tak se intenzita menila, ale uplne to neprestalo. Vyresil jsem to dvouvyvodovym filtrem a spojkou ve zpatecce misto termoventilu.
To jako netesnil termoventil na teleso filtru, alebo samotny termoventil mal netesnost?stinger píše:Me tohle delal termoventil na filtru, jednu dobu to dokonce slo slyset jak kolem nej ten vzduch bzuci a v trubicce sel videt souvisly proud bublinek, jak ficel do cerpadla. Kdyz jsem s tim ventilem ruzne hybal, tak se intenzita menila, ale uplne to neprestalo. Vyresil jsem to dvouvyvodovym filtrem a spojkou ve zpatecce misto termoventilu.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
-
OctaviaSDI
- Nováček
Ake je riesenie?
Ako vidim, nenasiel som tu ziadne oficialne riesenie, ako sa tych bubliniek zbavit a pritom neobchadzat palivovy filter. Pred chvilou som odvodnoval filter a teraz mam mnozstvo velkych bubliniek. Podla navodu tam nesmu byt. Skusal som chvilku jazdit, ale stale tam su. Takze ako sa da prist na to, kde mi to ten vzduch taha?
Skoda Octavia 1,9 SDI, 09/2001. Model 2002.