Dezinfekce klimatizace

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Matrix
Aktivista
Odpovědi: 0

Dezinfekce klimatizace

Příspěvek od Matrix »

Tak jsem si řekl, že mi už klimatizace docela smrdí a že bude dobré ji nechat vydezinfikovat. Dočetl jsem se že tuhle službu nabízejí i v servisech Barum, kde se ohánějí že na to mají "vyškolené odborníky". No když jsem tam přijel, uvítal mě takovej mlaďoch. Najel jsem do dílny, a bylo mi oznámeno že přípravek musí působit 10 minut + apliakce, tak ať se jdu někam projít. Tak jsem ho požádal že se mi nechce v tomto poledním horku někde chodit, jestli bych mohl zůstat u něj v dílně ve stínu. Souhlasil, tak jsem si sednul na židli. Najednou přišel s takovým ohromným šroubovákem :?a počal demontovati kabinový filtr . Když slyším takový děsný lupnutí a dotaz "Jé on tady není šroub" zeptám se ho, jestli je nějaký probém a on na to, že ten plastovej kryt nejde sundat protože neví jak se to dělá... Tak jsem přiskočil k autu a zjistil že tím šíleným šroubovékem odloupnul tu plastovou zzáslepku co v tom krytu je a ještě ten plast naštípl (wallbash)... Tak jsem mu vynadal a raději to celé demontoval sám. No A další šok byl ten, když sem viděl jak tu dezinfekci aplikují... Myslel jsem že se nastříká do místa kde je kabinový filtr při puštěném větráku aby se přípravek rovnoměrně nanesl na výměník + po celé délce potrubí. Nene. S asi 5ti centimetrovou hadičkou na sprayi do každéhé výdechu 2× stříknul pak na lopatky větráku a nechal to 10.minut působit... Čekal jsem třeba že pustí ventilátor a pak že to tam bude stříkat, aby se to rovnoměrně rozneslo p celém systému ventilace a aby to došlo až na výparník. Takže další šok... :x Každopádně kdyby to chtěl někdo udělat taky v Barumu, tak ho prosím ať tam raději nejezdí, pokud nechce vyhodit peníze oknem a nechat si ještě rozbít část auta... Mrzí mě že jsem si to neudělal sám, příště už budu chytřejší :(...
Naposledy upravil(a) Matrix dne 14 čer 2006, 16:59, celkem upraveno 1 x.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
x-man
Přispěvovatel

Re: Dezinfekce klimatizace

Příspěvek od x-man »

Prodává se přímo sprej (cca 300,-) který se nanese na výparník a nechá se asi 10-15min působit a mělo by to být vydezinfikováno.A každý si to může udělat sám a doma.
Prej je to pak OK,ale nezkoušel jsem
wries
Nováček

Příspěvek od wries »

Octavia 66kW AGR, r.v.3/2000
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

Ty spreje jsou na chvilku.. my to děláme technologii liqui moly a to je fakt paráda. voní to a je to na dlouho. do každýho auta padne tak litr desinfekční kapaliny, která se stříká speciální tryskou přímo na výměník.. nechá se 20 minut působit. prvně se ale musí vysušit výparník a pak taky. celá operace tak 40 minut. cena kolem 500... jsem z Třebíče.. v tom barumu to musel být neuvěřitelný blb..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Mě to stálo 566,- Kč bez filtru, ten se si měnit nenechal, páč jsem ho měnil těsně před tím.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

klimatizace smrdi??? proc?- pricina ucpany odtok od vyparniku- to co kondenzuje na vyparniku nema kam odtect a zacne zahnivat a smrdet---prevence nejdrive vycistit odtok a k zahnivani ani nedojde a neni treba klima dezinfikovat-samo ,ze po desinfekci to nejakou chvilku pekne voni a nejaky ty bakterie to taky sezere
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Keď je zapchatý odtok, to je už extrém, ale smrdí to aj bez toho.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“