VAGCoom - komunikace

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ivo3
Nováček
Odpovědi: 0

VAGCoom - komunikace

Příspěvek od Ivo3 »

Ahoj

Mám problém s VAGem, přpojení k řídící jednotce nemám problém, vyčtení a vymazání chyb také funguje, prblém nastává pokud chci sledovat hodnoty on line , tak to celé vytuhne a neukáže nic.

Nevíte někdo jakým způsobem to zprovoznit. Díky.

mám několik verzí nejčastěji používám IHR 208.4
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

hm a u jakýho auta a co máš za kabel?
Ivo3
Nováček

Příspěvek od Ivo3 »

Auto je felicie 96 s motorem 1.6

a kabel je koupený
OBD2 ISO-COM Adaptér a OBD2 konektor
kiru
Přispěvovatel

Příspěvek od kiru »

A na inych autach to maka? Mal som ten isty problem, ale nebolo to Vagom. ( a iba u Feldy 1,6 )
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

Ivo3 píše:Auto je felicie 96 s motorem 1.6

a kabel je koupený
tak to nevím,zkus přeinstalovat vag a když to nepomůže zkus jinou verzi,to by ti asi poradil raptor
Ivo3
Nováček

Příspěvek od Ivo3 »

na jiném voze jsem to nezkoušel jen na té mojí feldě. Verzí jsem zkoušel několik. Tak nevím. Navíc mi teda ještě nefunguje nahrání zakládního nastavení. Po nahrání se v chybových hláškách objeví, že nebylo provedeno základní nastavení.

01087 - zakladni nastaveni neprovedeno
35-00 - -
thomasino
Přispěvovatel

Příspěvek od thomasino »

origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Základní nastavení u Feldy znamená nastavení klapky. Pokud je vadná, nebo zaneřáděná, tak se to nedaří. Napřed vyčistit, zkusit akční členy, jestli se pohybuje a potom udělat základní nastavení. Pokud se nedaří, tak zkusit jinou.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
FISHkaa
Nováček

Příspěvek od FISHkaa »

váha píše:

a kabel je koupený
tak to nevím,zkus přeinstalovat vag a když to nepomůže zkus jinou verzi,to by ti asi poradil raptor
máš to připojené přímo na fyzický RS232 v PC? nebo přes USB redukci - pak je to jasné...
Audi A4 Avant 1.9TDi (r.v.2002)
Ivo3
Nováček

Příspěvek od Ivo3 »

FISHkaa píše:
váha píše:

a kabel je koupený
máš to připojené přímo na fyzický RS232 v PC? nebo přes USB redukci - pak je to jasné...
ano používám USB převodník, je problém v tomto?
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Pokud převodník není 100% kompatibilní, tak to může být příčina. Jistější je se mu vyhnout.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

Ivo3 píše:
FISHkaa píše:
váha píše: tak to nevím,zkus přeinstalovat vag a když to nepomůže zkus jinou verzi,to by ti asi poradil raptor
ano používám USB převodník, je problém v tomto?
no www.motordiag.cz sem koukal že maj USB kabel s emulaci com portu,tak zkusu ten.Jináč když už mluví někdo o tom kabelu,nmeá ho tady někdo?POstřehy zkušenosti by mě zajímaly:D chci ho kupovat
tomas
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomas »

Já ten kabel od motordiag mám,reším to tady v jiném příspěvku a nejsem vůbec spokojenej s touto firmou.Vag-com některé jednotky nenajde např.Audi a6 2002 klimatronic,ale to mi nevadí na diagnostiku mám Supervaga,chtěl jsem od nich kabel pro com a ještě jednu maličkost na immo a airbagy,jenže tahle firma asi tak polovinu věcí co nabízí vůbec nemá skladem ,tak mi poslali usb kabel se slevou 15% a že to prej bude fungovat stejně jako přes com,jenže to nefunguje,navíc ten kabel byl poškozenej a ta druhá objednáná věc nepřišla vůbec ale zaplatit si to na dobírku nechali všechno.Fakt super
tacho
Přispěvovatel

Příspěvek od tacho »

tomas píše:Já ten kabel od motordiag mám,reším to tady v jiném příspěvku a nejsem vůbec spokojenej s touto firmou.Vag-com některé jednotky nenajde např.Audi a6 2002 klimatronic,ale to mi nevadí na diagnostiku mám Supervaga,chtěl jsem od nich kabel pro com a ještě jednu maličkost na immo a airbagy,jenže tahle firma asi tak polovinu věcí co nabízí vůbec nemá skladem ,tak mi poslali usb kabel se slevou 15% a že to prej bude fungovat stejně jako přes com,jenže to nefunguje,navíc ten kabel byl poškozenej a ta druhá objednáná věc nepřišla vůbec ale zaplatit si to na dobírku nechali všechno.Fakt super
Hele to se mi nějak nezdá. Já ten kabel do USBčka od motordiagu mám a fachá naprosto spolehlivě. A pokud jde o vyřizování objednávek tak se mnou jednali fakt dobře - hlavně mi to poslali hned druhej den po objednávce. A už jsi to u nich reklamoval? Jinak co se týče USBčkovejch kabelů, tak je bohužel problém, že je to USB zařízení, takže někdy chvilku trvá než se člověk prokouše instalací ovladačů - i mě to chvilku trvalo. Ale koukal jsem, že tam už dali docela dobrej návod. Šlo by to asi i na jiný USB kabely. Je to tady: http://www.motordiag.cz/motordiag/motor ... KL_USB.pdf

Mimochodem, kámoš si od nich teď ten COM kabel kupoval, takže ho evidentně mají skladem, tak se s nima domluv ať ti ho vymění. Ale je to podle mně blbost, USBčko je lepší. A co jsi to po nich chtěl za maličkost na immo co ti neposlali? Já jsem to tam prolejzal a bylo tam jenom VAGTACHO a to zrovna maličkost není. Jestli tam mají nějakou drobnost, který jsem si nevšimnul tak jí chci taky :)
tacho
Přispěvovatel

Příspěvek od tacho »

origoš píše:Pokud převodník není 100% kompatibilní, tak to může být příčina. Jistější je se mu vyhnout.
Zatím podle toho co jsem četl na internetu, je potřeba aby měl v sobě převodník FTDI čip. Pokud jsem měl možnost to vyzkoušet, žádný jiný převodníky nefungujou, zkoušel jsem Prolific, TI, ale chodilo jenom to FTDIčko. Všechny USB kabely co jsem měl v ruce používají taky právě FTDI, včetně toho kabelu z motordiagu.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“