VAGCoom - komunikace
Moderátoři: šulda, Moderátoři
VAGCoom - komunikace
Ahoj
Mám problém s VAGem, přpojení k řídící jednotce nemám problém, vyčtení a vymazání chyb také funguje, prblém nastává pokud chci sledovat hodnoty on line , tak to celé vytuhne a neukáže nic.
Nevíte někdo jakým způsobem to zprovoznit. Díky.
mám několik verzí nejčastěji používám IHR 208.4
Mám problém s VAGem, přpojení k řídící jednotce nemám problém, vyčtení a vymazání chyb také funguje, prblém nastává pokud chci sledovat hodnoty on line , tak to celé vytuhne a neukáže nic.
Nevíte někdo jakým způsobem to zprovoznit. Díky.
mám několik verzí nejčastěji používám IHR 208.4
resilo se taky v tomto threadu http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=1979
máš to připojené přímo na fyzický RS232 v PC? nebo přes USB redukci - pak je to jasné...váha píše:tak to nevím,zkus přeinstalovat vag a když to nepomůže zkus jinou verzi,to by ti asi poradil raptorIvo3 píše:Auto je felicie 96 s motorem 1.6
a kabel je koupený
OBD2 ISO-COM Adaptér a OBD2 konektor
Audi A4 Avant 1.9TDi (r.v.2002)
ano používám USB převodník, je problém v tomto?FISHkaa píše:máš to připojené přímo na fyzický RS232 v PC? nebo přes USB redukci - pak je to jasné...váha píše:tak to nevím,zkus přeinstalovat vag a když to nepomůže zkus jinou verzi,to by ti asi poradil raptorIvo3 píše:Auto je felicie 96 s motorem 1.6
a kabel je koupený
OBD2 ISO-COM Adaptér a OBD2 konektor
no www.motordiag.cz sem koukal že maj USB kabel s emulaci com portu,tak zkusu ten.Jináč když už mluví někdo o tom kabelu,nmeá ho tady někdo?POstřehy zkušenosti by mě zajímaly:D chci ho kupovatIvo3 píše:ano používám USB převodník, je problém v tomto?FISHkaa píše:máš to připojené přímo na fyzický RS232 v PC? nebo přes USB redukci - pak je to jasné...váha píše: tak to nevím,zkus přeinstalovat vag a když to nepomůže zkus jinou verzi,to by ti asi poradil raptor
Já ten kabel od motordiag mám,reším to tady v jiném příspěvku a nejsem vůbec spokojenej s touto firmou.Vag-com některé jednotky nenajde např.Audi a6 2002 klimatronic,ale to mi nevadí na diagnostiku mám Supervaga,chtěl jsem od nich kabel pro com a ještě jednu maličkost na immo a airbagy,jenže tahle firma asi tak polovinu věcí co nabízí vůbec nemá skladem ,tak mi poslali usb kabel se slevou 15% a že to prej bude fungovat stejně jako přes com,jenže to nefunguje,navíc ten kabel byl poškozenej a ta druhá objednáná věc nepřišla vůbec ale zaplatit si to na dobírku nechali všechno.Fakt super
Hele to se mi nějak nezdá. Já ten kabel do USBčka od motordiagu mám a fachá naprosto spolehlivě. A pokud jde o vyřizování objednávek tak se mnou jednali fakt dobře - hlavně mi to poslali hned druhej den po objednávce. A už jsi to u nich reklamoval? Jinak co se týče USBčkovejch kabelů, tak je bohužel problém, že je to USB zařízení, takže někdy chvilku trvá než se člověk prokouše instalací ovladačů - i mě to chvilku trvalo. Ale koukal jsem, že tam už dali docela dobrej návod. Šlo by to asi i na jiný USB kabely. Je to tady: http://www.motordiag.cz/motordiag/motor ... KL_USB.pdftomas píše:Já ten kabel od motordiag mám,reším to tady v jiném příspěvku a nejsem vůbec spokojenej s touto firmou.Vag-com některé jednotky nenajde např.Audi a6 2002 klimatronic,ale to mi nevadí na diagnostiku mám Supervaga,chtěl jsem od nich kabel pro com a ještě jednu maličkost na immo a airbagy,jenže tahle firma asi tak polovinu věcí co nabízí vůbec nemá skladem ,tak mi poslali usb kabel se slevou 15% a že to prej bude fungovat stejně jako přes com,jenže to nefunguje,navíc ten kabel byl poškozenej a ta druhá objednáná věc nepřišla vůbec ale zaplatit si to na dobírku nechali všechno.Fakt super
Mimochodem, kámoš si od nich teď ten COM kabel kupoval, takže ho evidentně mají skladem, tak se s nima domluv ať ti ho vymění. Ale je to podle mně blbost, USBčko je lepší. A co jsi to po nich chtěl za maličkost na immo co ti neposlali? Já jsem to tam prolejzal a bylo tam jenom VAGTACHO a to zrovna maličkost není. Jestli tam mají nějakou drobnost, který jsem si nevšimnul tak jí chci taky

Zatím podle toho co jsem četl na internetu, je potřeba aby měl v sobě převodník FTDI čip. Pokud jsem měl možnost to vyzkoušet, žádný jiný převodníky nefungujou, zkoušel jsem Prolific, TI, ale chodilo jenom to FTDIčko. Všechny USB kabely co jsem měl v ruce používají taky právě FTDI, včetně toho kabelu z motordiagu.origoš píše:Pokud převodník není 100% kompatibilní, tak to může být příčina. Jistější je se mu vyhnout.