Prosím o radu - Seat Ibiza 1,9 TDI

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Maarty.2
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Prosím o radu - Seat Ibiza 1,9 TDI

Příspěvek od Maarty.2 »

Dobrý den, vlastním Ibizu 1,9 Tdi (66 kw). Od původního majitele mi bylo řečeno, že je chiplá.... Nikdy jsem v té době nejel z žádným Tdi, takže jsem nemohl porovnat jestli je to pravda, ale později jsem se na několika fórech dozvěděl, že 66 kw začně tahat až tak kolem 1800 otáček... Mě to tahalo už od nízkých... Ale problém je v tom, že poroce ježdění cca 35 tis km to tahá až os těch 1800 otáček...Navíc se mi zvýšila spotřeba...Palubní počítač ukazuje prům. spotřebu cca 5 litrů, ale skutečnost je tak odhadem kolem 6 - 7 litrů.... Je pravda, že nejsem žádný hlemýžď, ale když jsem auto kupoval mělo spotřebu nižší při stejném druhu jízdy... Další věc je, že mi přijde motor trochu víc hlučnější.... a poslední věc je ta, že auto sice jede od těch 1800 tis dobře, ale není to ono... prostě mám posit, že není něco v pořádku... chystám se nyní vyměnit vzduchový a palivový filtr...Ale obávám se, že to bude pořád stejné...Nevíte co by s tím mohlo být? Napadlo mě to připíchnout na počítač, ale bohužel neznám nikoho, kdo to má a na diagnostiku se mi kvůli prachům moc nechce....Díky za jakýkoliv postřech... Maarty

Jinak jsem na ICQ 195 448 777
nebo Skype .... Maarty.2
Naposledy upravil(a) Maarty.2 dne 18 zář 2006, 09:37, celkem upraveno 1 x.
Seat Ibiza 1,9 Tdi
Maarty.2
Přispěvovatel

Příspěvek od Maarty.2 »

Ještě jedna věc... max rychlost cca 170 a dost víc to prostě nedá.... A to to ještě trvá, než se na tu rychlost dostanu.... Mám z toho fakt blbej pocit.... Olej měním pravidelně, nebyl zatím žádnej problém ..Mám najeto teprve 135 tis...Turbo je přitom slyšet už od nízkejch...ael tah až od těch 1800 otáčkách...

Dřív to jezdilo jako blázen....Prášil jsem s tím kdekoliv a kohokoliv ;) , ale teď raději zůstávám při zemi.... :(

P.S. Rychlost jsem testoval na letišti v Mimoni....Na silnicích jezdím podle předpisů :)
Seat Ibiza 1,9 Tdi
MnareK
Sběrač informací

Příspěvek od MnareK »

To tam mas nejaky jiny turbo? Mam zato, ze na motoru 66kw je turbo bez natačecich lopatek a to opravdu asi zabere az od tech 1800 ot.
Maarty.2
Přispěvovatel

Příspěvek od Maarty.2 »

Ano to je pravda, ale někde jsem se dočetl, že při čipování 66 kw verze začne turbo zabírat jako u 81 kw.... Takže už od nízkých.... Takže mluvím jen ze zkušenosti s mým autem...v techničáku i na motoru kód AHU ( 66 Kw) Ael ze začátku to jelo jak střelený.... Zátah už od začátku...teď to tolik nejede..Až od těch 18oo...
Seat Ibiza 1,9 Tdi
reesha
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reesha »

to bude asi váha vzduchu, ale chce to píchnout na diagnostiku. Napiš odkud jsi, třeba ti někdo pomůže
Obrázek Obrázek

Prohlížeč logů LogView stahujte tady

PS: Hledáme (ne)mechanika, viz odkaz s popisem
Maarty.2
Přispěvovatel

Příspěvek od Maarty.2 »

To Reecha: Jsem z Děčína, ale přes týden se nacházím v Praze....
Seat Ibiza 1,9 Tdi
klin
Přispěvovatel

Příspěvek od klin »

jsem z Plzně tak to máš asi z ruky,ale kdybys měl zájem tak napiš
ropa je ropa
autoelektrika
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autoelektrika »