Divný zvuk po výměně oleje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Doman
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Divný zvuk po výměně oleje

Příspěvek od Doman »

Prosím o radu, nechal jsem vyměnit olej u Tourana 1.9 TDi 74kw. Nový olej je stejných hodnot, ale od jiného výrobce než původní. Po výměně jsem zacal pozorovat divný zvuk z motoru. Vlezl jsem pod auto a zvuk se ozývá dole z vany. Nejmsem znalec, ale je tam určitě nějaké čerpadlo na olej že? Čím to může být, může to být přicpané? Prosím o radu. Je to vážné, přestane to? Díky moc
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jestli je změna tak evidentní a před výměnou to bylo v pohodě, vrátil bych se k původnímu oleji...
nepropadat panice...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Napíšeš nám značky olejů? ;)
Doman
Sběrač informací

Příspěvek od Doman »

Tomas.cz píše:Napíšeš nám značky olejů? ;)
Jak říkám, nechávám si to měnit :-), ale myslím že starý byl Shel a nový je Agip. Oba jsou prý pro PD polosyntetika
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

No pro PD při intervalu 15 000km/1rok je 5w40 dle normy 505.01 a při long life proběhu 5w30 507.00 nebo starší 0w30 506.01
Doman
Sběrač informací

Příspěvek od Doman »

Tomas.cz píše:No pro PD při intervalu 15 000km/1rok je 5w40 dle normy 505.01 a při long life proběhu 5w30 507.00 nebo starší 0w30 506.01
Mám ten na interval 15 000km/1rok

yslíte že je to vážné, mám nechat sundat vanu, a kontrolovat oč jde, nebo jezdit, dokud a jestli se nerozsvítí mazani?
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Zajeď třeba tam, kde ti to měnili. Spíš než ty budou vědět, co je to za zvuky. Dřív než bude pozdě. S tou výměnou to vůbec nemusí souviset. ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
morose
Aktivista

Příspěvek od morose »

pokud to nema vložku ale plechovy filtr oleje, muze to delat filtr. Pokud skutecne nalili olej ktery pises nemelo by se to takto projevovat. Pokud se menil olej jen kvuli pravidelne vymene neni duvod aby se napriklad najednou pricpal saci kos. V kazdem pripade reklamuj ihned divny zvuk at predejdes pripadnym problemum jak radil kolega vyse.
Doman
Sběrač informací

Příspěvek od Doman »

morose píše:pokud to nema vložku ale plechovy filtr oleje, muze to delat filtr. Pokud skutecne nalili olej ktery pises nemelo by se to takto projevovat. Pokud se menil olej jen kvuli pravidelne vymene neni duvod aby se napriklad najednou pricpal saci kos. V kazdem pripade reklamuj ihned divny zvuk at predejdes pripadnym problemum jak radil kolega vyse.
Jj radši to udělám, ale je to divné, kdyby třeba nový olej rozpustil nějaké uazeniny a bordel tak by to nedělalo hned po ujetí cca 5-ti km (to jsem to zjistil). Je to zvuk jako by běžel nějaký větrák, ale vše je vypnuté, prostě to opravdu jde z vany. Co tam vlastně je, opravdu čerpadlo, které tahá olej nahoru?
morose
Aktivista

Příspěvek od morose »

zubovy cerpadlo je naprosto ticha zalezitost. nepropadla se ti niz merka oleje? Ale to bys videl asi hned...nema tam proc ten zvuk byt (vymena oleje). Nemas promacklou vanu? Nic me nenapada musel bych to slyset...
Doman
Sběrač informací

Příspěvek od Doman »

morose píše:zubovy cerpadlo je naprosto ticha zalezitost. nepropadla se ti niz merka oleje? Ale to bys videl asi hned...nema tam proc ten zvuk byt (vymena oleje). Nemas promacklou vanu? Nic me nenapada musel bych to slyset...
Je to zvuk jak od vysavače .... Měrka je ok.
morose
Aktivista

Příspěvek od morose »

ten motor znam, ale bohuzel ne jak je ulozeny v Touranu. Jeste jsem tu Tourana nemel, jinak by me mozna napadlo "o ktery plech se mechanik opřel" a kde se o něj třeba brousí řemen...

Fakt tam zitra zajed a nenech se odbyt nez na to prijdou. Kdyby to nedej boze delaly rozvody mas pred sebou sakra malo stastnych kilometru...
Doman
Sběrač informací

Příspěvek od Doman »

morose píše:ten motor znam, ale bohuzel ne jak je ulozeny v Touranu. Jeste jsem tu Tourana nemel, jinak by me mozna napadlo "o ktery plech se mechanik opřel" a kde se o něj třeba brousí řemen...

Fakt tam zitra zajed a nenech se odbyt nez na to prijdou. Kdyby to nedej boze delaly rozvody mas pred sebou sakra malo stastnych kilometru...
Když já pod tím taky ležel a ten zvuk jde opravdu z vany. Dneska si lehnu znova. Ještě s olejem měnil prachovku, to jsem ani nezmiňoval, ale tam nevím jak by to mohlo souviset. Jedině že by mu to spadlo z heveru a něco dojeb.., ale ničeho jsem si nevšiml.
gabo00000
Aktivista

Příspěvek od gabo00000 »

takto ze budes pocuvat odkial ide zvuk vecsinou pricinu nezistis....skôr ju zistis podla toho aky je ten zvuk...mimochodom hoci co klope drnci ci bucha v motore je to vecsinou najlepsie pocut vo vani....takze najlepsie spravis ked miesto spekulacii to odnesies spet do servisu ;)
O1,1.9TDI,03, Collection,ASV,KAT OFF, EGR OFF,PP520,11mm
WWW.GTENGINES.SK
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

Doman píše:myslím že starý byl Shel a nový je Agip. Oba jsou prý pro PD polosyntetika
jediny polosynteticky olej splnujuci VW 505.01 normu pre PD motory o ktorom viem vyraba Addinol (Addinol Light MV 0546 PD 5W-40)... bohvie co ti tam naliali... preco tam chces vlastne polosyntetiku??? daj tam plnu syntetiku ako tam patri...
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“