Divný zvuk po výměně oleje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Divný zvuk po výměně oleje
Prosím o radu, nechal jsem vyměnit olej u Tourana 1.9 TDi 74kw. Nový olej je stejných hodnot, ale od jiného výrobce než původní. Po výměně jsem zacal pozorovat divný zvuk z motoru. Vlezl jsem pod auto a zvuk se ozývá dole z vany. Nejmsem znalec, ale je tam určitě nějaké čerpadlo na olej že? Čím to může být, může to být přicpané? Prosím o radu. Je to vážné, přestane to? Díky moc
pokud to nema vložku ale plechovy filtr oleje, muze to delat filtr. Pokud skutecne nalili olej ktery pises nemelo by se to takto projevovat. Pokud se menil olej jen kvuli pravidelne vymene neni duvod aby se napriklad najednou pricpal saci kos. V kazdem pripade reklamuj ihned divny zvuk at predejdes pripadnym problemum jak radil kolega vyse.
Jj radši to udělám, ale je to divné, kdyby třeba nový olej rozpustil nějaké uazeniny a bordel tak by to nedělalo hned po ujetí cca 5-ti km (to jsem to zjistil). Je to zvuk jako by běžel nějaký větrák, ale vše je vypnuté, prostě to opravdu jde z vany. Co tam vlastně je, opravdu čerpadlo, které tahá olej nahoru?morose píše:pokud to nema vložku ale plechovy filtr oleje, muze to delat filtr. Pokud skutecne nalili olej ktery pises nemelo by se to takto projevovat. Pokud se menil olej jen kvuli pravidelne vymene neni duvod aby se napriklad najednou pricpal saci kos. V kazdem pripade reklamuj ihned divny zvuk at predejdes pripadnym problemum jak radil kolega vyse.
ten motor znam, ale bohuzel ne jak je ulozeny v Touranu. Jeste jsem tu Tourana nemel, jinak by me mozna napadlo "o ktery plech se mechanik opřel" a kde se o něj třeba brousí řemen...
Fakt tam zitra zajed a nenech se odbyt nez na to prijdou. Kdyby to nedej boze delaly rozvody mas pred sebou sakra malo stastnych kilometru...
Fakt tam zitra zajed a nenech se odbyt nez na to prijdou. Kdyby to nedej boze delaly rozvody mas pred sebou sakra malo stastnych kilometru...
Když já pod tím taky ležel a ten zvuk jde opravdu z vany. Dneska si lehnu znova. Ještě s olejem měnil prachovku, to jsem ani nezmiňoval, ale tam nevím jak by to mohlo souviset. Jedině že by mu to spadlo z heveru a něco dojeb.., ale ničeho jsem si nevšiml.morose píše:ten motor znam, ale bohuzel ne jak je ulozeny v Touranu. Jeste jsem tu Tourana nemel, jinak by me mozna napadlo "o ktery plech se mechanik opřel" a kde se o něj třeba brousí řemen...
takto ze budes pocuvat odkial ide zvuk vecsinou pricinu nezistis....skôr ju zistis podla toho aky je ten zvuk...mimochodom hoci co klope drnci ci bucha v motore je to vecsinou najlepsie pocut vo vani....takze najlepsie spravis ked miesto spekulacii to odnesies spet do servisu 
O1,1.9TDI,03, Collection,ASV,KAT OFF, EGR OFF,PP520,11mm
WWW.GTENGINES.SK
WWW.GTENGINES.SK
- subz3ro_tdi
- Aktivista
jediny polosynteticky olej splnujuci VW 505.01 normu pre PD motory o ktorom viem vyraba Addinol (Addinol Light MV 0546 PD 5W-40)... bohvie co ti tam naliali... preco tam chces vlastne polosyntetiku??? daj tam plnu syntetiku ako tam patri...Doman píše:myslím že starý byl Shel a nový je Agip. Oba jsou prý pro PD polosyntetika
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.