(asi) Hučí turbo

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

wentil
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od wentil »

Sayllo píše:
wentil píše:
ska.gri píše:Určitě zjistím z hodnot, jestli je OK? Já mám VAG, dělám si tam jen základní nastavení jako servis, kontrola kravin apod.

Můžu si tam najet aji hodnoty, co tlačí ale nevím, jaké budou správné .-) pokud mi někdo řekne co a jak, tak můžu nahodit něco. Max jsem si kontroloval váhu vzduchu, která mi občas kolísně v max zátěži.

Nebo zkusím zajet za tím servisákem, on bude vědět a projedem to s ním :)
Tak si udělej Log turba 1500ot na 3 a hod ho sem
Ale kukoncu by som isiel tak na 3000ot a tahal by som do kopca s 1500 na 3000...

Ked to budes robit na rovinke, isiel by som skor 4rka
jj není škoda v zátěži. Pokud to máš čplé každej úpravce to dělá jinak. Na grafu uvidíš i jak reguluje
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

Ja som tomu valil na 4rke ale hodne do kopca a az do 5000.... 3500mba (noteeth) (LOL)
ska.gri
Přispěvovatel

Příspěvek od ska.gri »

Během dneska se pokusím nalogovat. Jen taková technická.

Normálně do vagu, řj motoru, měřené hodnoty - tam najedu na správný kanál a zapne se tlačítkem logování? :) ještě jsem to nezkoušel. Nebude vadit, když si předtím zastavím doufám a bude v tom i rozjezd, dojezd... myslím si že ne, ale abych to endělal zbytečně (LOL)

Pak s rovinkou, někteří říkáte 3 někteří 4rychl. stupeň. Mám tu buď jeden docela ukrutnej kopec, nebo delší rovinka, co je hodně mírně do kopce (někteří myslej, že to je rovné uplně :) ) Zase je tam 50, stejně jak na tom kopcu. Co podle vás bude teda lepší? Oboje má po celé délce stejný sklon, já bych se přikláněl spíš k té rovince, oboje na trojku. Případně můžu nechat logovat delší dobu jestli to je možné a zkusit to vícekrát.

btw jestli hulím jsem se díval včera na 2 a 3r.st. a točení do 4500tis (říkal jsem že vyháním pavouky, jezdilo to chvilu po městě), mě to snad nikdy nehulilo (v 35°C jen minimálně, což si jen blaflo). A nic... btw měl jsem pocit že to shad prohrábne i na 3 :-/

Taky vezmu asi druhý telefon a připevním ho k motoru, doufám že o něj nepřijdu. Vyzkouším to nahrát, jestli se podaří mikrofonem.
styblow
Přispěvovatel

Příspěvek od styblow »

Jak rikas, motor, merene hodnoty. Tam najdes kanal 3, 10, 11. Das logovani, ulozis si to. Pak se rozjedes, das start a trojku od 1400 otacek slapnes na podlahu a budes ji drzet az treba nekam za 4000 otacek. Vytvori se ti soubor *.csv a ten sem nahrajes a tohle si kdyztak procti http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=8825
ska.gri
Přispěvovatel

Příspěvek od ska.gri »

nalogováno. první jsem dělal nasávaný vzduch, všiml jsem si toho až doma takže se jelo znova. šlo to kanál 10 agr-pokud 2 a pak 11ka ... pokus 3 (prudký kopec jak kráva...) a pokus 3 do mírného kopečka, spíš rovina. Tam bylo to hučení trošku slyšet, jednou jsem to vytočil do 4tis tam to bylo nejznatelnější.

Snad je to udělané dobře, jještě jsem to nedělal a učený z nebe nespadl :roll:

http://leteckaposta.cz/175043280

PS: včera mělo auto najeto cca 280tis
+ na volnoběh jsou možná větší otáčky turba kvůli zaslepenému EGR. Nevím jestli to má souvislost s nějakým tlakem potom.
Naposledy upravil(a) ska.gri dne 21 led 2013, 22:42, celkem upraveno 4 x.
ska.gri
Přispěvovatel

Příspěvek od ska.gri »

styblow píše:Jak rikas, motor, merene hodnoty. Tam najdes kanal 3, 10, 11. Das logovani, ulozis si to. Pak se rozjedes, das start a trojku od 1400 otacek slapnes na podlahu a budes ji drzet az treba nekam za 4000 otacek. Vytvori se ti soubor *.csv a ten sem nahrajes a tohle si kdyztak procti http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=8825

Stačí to teda zvlášť 11? Mrkněte na to pls někdo :? mě se to nezdá nějak špatné.
styblow
Přispěvovatel

Příspěvek od styblow »

Mas tam aktualni tlak, ten by mel kopirovat tu lajnu specifickeho tlaku. Na zacatku,kdy turbo zabere, muze byt spicka a ke konci by me mirne klesat.
ska.gri
Přispěvovatel

Příspěvek od ska.gri »

Obrázek
Kopíruje, jen je pomalejší začátek.

Je to nahoře, odkaz z letecké pošty.
ska.gri
Přispěvovatel

Příspěvek od ska.gri »

Opravdu nikdo, kdo by se kouknul na jeden log, jestli to turbo jede jak má? (hm) moc prosím ... Popř napadá někoho, co mám prokouknout, že by mohlo být ko a způsobovat zvuk hučícího ložiska?

http://leteckaposta.cz/175043280

ještě otázka. Kdyby bylo hoodně oleje v IC (nedej bože kdyby vlítnul do sání). Co to udělá s výkonem?
matus
Přispěvovatel

Příspěvek od matus »

wentil píše:říkáš když sešlápneš plnej? a nevibruje to auto?
a keby to vibrovalo ??? cim myslis ze by to bolo ?
ska.gri
Přispěvovatel

Příspěvek od ska.gri »

Ještě jeden log s kanálama 1 10 a 11 dohromady... snad tak, jak má být.
http://ulozto.cz/x3Xy1rP/log-01-001-010 ... tturbo-csv

Jinak jsem si všiml, že při zatáčení a studeném autě mi to trošku cvaká a hučí (ale to byly asi i pneu, i když to tak neznělo). Při teplém to nedělalo. Nemůže toto být tím kamenem úrazu?? Do servisu jsem ještě nešel, nebyl na to čas ani nálada.
kebs
Sběrač informací

Příspěvek od kebs »

Zdar,
jeden kamarád měl ten samý problém. Nebylo to ani pískání, ale spíš hučení. Po tom co jsme se na to koukl, tak jsem zjistil, že jedna lopatka z vrtule byla nahnutá a tím se tam vířil vzduch. Podotýkám, že tím vzniká nevývažek to způsobuje rychlejší opotřebovaní(zvětšování vůle) dmychadla.
Fábia Combi (6Y5) 1,9 TDi, 74 kW, 101 PS, EGR off
ska.gri
Přispěvovatel

Příspěvek od ska.gri »

Adělalo mu to pořád? Já mám tu smůlu že si to ze mě ddělá doslova prdel a je to nepravidelné :(
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“