Diky za podnet, nicmene, v tomto smeru se nehodlam zmenit. Neucil jsem se cesky abych pouzival heslovity vylevy.fabiátor píše:Foreste tvuj problem je, ze k podnetnym informacim pribalujes moc omacky. Zkus ji omezit.
A tak se nebudu opicit a radeji se zeptam, co bys u hlinikovy hlavy rikal na tesneni z cupaloveho plechu ?
Mimochodem slida se celkem bezne pouzivala v elektronice jako prechodova vrstva mezi vykonovym polovodicem a chladicem, pokud bylo treba zarucit nevodivy kontakt ploch. Takze termoizolacni vlastnosti nebudou asi zas tak strasny, jinak by se ty vykonovy diody a tranzistory ugrilovaly.
Uprimne? Netusim, protoze jsem se nad tim nezamyslel a ani nemam potrebu, protoze ja nehledam kompromisy, ja hledam nejlepsi mozna reseni.
Takze opakuji: pouzit medene tesneni (medene neznamena s obsahem medi ale medeny, takze 99%+ medi) a hlavu osetrit. Jak? Na to mi Brano, ktery je v chemii kovany, rekl jedine: pasivovat niklem a pak je mozne medene tesneni na hlinikove hlave pouzit. Ja chemii ve skole nehovel ... a posledni dobou me to dost mrzi.
Co se slidy tyce, nebudu tu nic scanovat z tabulek, radeji neco pogooglim - teplotni izolanty
Mimochodem, me na turbu klingerit (s ochrannym povrchem proti moznemu vylucovani arbestu) fungoval dobre jako tepelny stit a zdroj udrzovani turba v dobre provozni teplote

Nicmene, ja si nemyslim, ze by pouzival celoslidovy kus, podle me to je slida, ktera je nalisovana na plechu (vetsinou nerezovem), ovsem co je me znamo, tyto jsou pouze do 900°C, takze pokud nekdo bude dlouhodobeji pouzivat pri teplotach nad toto, dojde k vypaleni a naslednemu vydroleni a ztraty tesnosti.